search

METAL | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μία από τις πιο ιστορικές μπάντες της εγχώριας metal σκηνής επιστρέφει με νέο άλμπουμ, ύστερα από απουσία 5 χρόνων. Ο Blackmass αναλαμβάνει να πει τα υπόλοιπα στο Avopolis Metal...

Οι Rotting Flesh, μια από της πιο έμπειρες και ιστορικές μπάντες της Ελληνικής metal σκηνής επιστρέφει μετά από 5 χρόνια για να εξαπολύσει την νέα της επίθεση με το τρίτο της άλμπουμ, που ακούει στο όνομα ’’Infected Purity’’. O Blackmass (κιθάρα, φωνή) μας δίνει πληροφορίες για τον νέο τους δίσκο, καλύπτοντας  και άλλα θέματα που αφορούν κυρίως την πολυετή πορεία τους. So, Rot With Them!!!

Γεια σας Rotting Flesh! Ευχαριστώ για την συνέντευξη! Ας αρχίσουμε. 5 χρόνια περάσανε από το “6 Enigma”. Θα ήθελα να συγκρίνετε το νέο σας άλμπουμ με το προηγούμενο. Τι διαφορές υπάρχουν κατά την άποψή σας; Επίσης δώστε μας κάποιες λεπτομέρειες όσων αφορά την ηχογράφηση και την παραγωγή του ’’Infected Purity’’.

Γεια χαρά! Η μουσική κατεύθυνση των Rotting Flesh έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια. Σε κάθε δίσκο εξελισσόμαστε και δοκιμάζουμε νέα πράγματα, παραμένοντας πιστοί στις ρίζες μας. Έτσι έγινε και με το "Infected Purity". Το "Infected Purity" είναι πιο γρήγορος δίσκος, με κάποια πιο ατμοσφαιρικά μέρη και πάντα στο σκοτεινό ύφος των Rotting Flesh. Η παραγωγή έγινε από τον Emmanouil (Hermano) στα Red House studios. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και τους οφείλουμε πολλά!

Rotting_Flesh_2Γνωρίζω πως σας πήρε αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρώσετε το νέο σας άλμπουμ. Ποιοι οι λόγοι που συντέλεσαν σε αυτό;

Ισχύει. Πήραμε το χρόνο μας, ώστε να γίνουν όλα σωστά και όπως τα θέλαμε. Μπορείς λοιπόν να καταλάβεις ότι έχουμε επιμεληθεί ιδιαίτερα αυτόν το δίσκου! Είχαμε και αλλαγές στο lineup, μια ακόμα καθυστέρηση, αλλά δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε δυναμικά.

Με τον τομέα εταιρίας τι γίνεται και τι άποψη έχετε; Ποια τα πλεονεκτήματα για μια μπάντα να αναλαμβάνει την προώθηση του υλικού της η ίδια;

Πλέον οι εταιρίες είναι καμένη γη και δεν πετάμε τη μουσική μας έτσι, απλά και μόνο για ένα συμβόλαιο. Όταν προωθείς μόνος σου τη δουλειά σου, το πλεονέκτημα είναι ότι έχεις τον έλεγχο. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά τουλάχιστον δεν ξεπουλάμε τη μπάντα και τους εαυτούς μας.

Όπως είπαμε και πριν, έχουμε πάλι αλλαγή στα μέλη και σε αυτό το άλμπουμ. Ποιές οι αλλαγές αυτή τη φορά και ποιές οι εντυπώσεις σας;

Πλέον το line up αποτελείται από τον Blackmass στην κιθάρα και τα φωνητικά, τον Argh στο μπάσο και το καινούριο μέλος είναι ο Mancer στα drums. Η συνεργασία μας με τον Mancer είναι πολύ καλή και έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας σαν μπάντα.

Rotting_Flesh_3Τα μέλη σας έχουν και κάποια άλλα μουσικά projects αυτήν την περίοδο;

Εδώ και κάποιον καιρό έχει δημιουργήσει ο Blackmass ένα project με παλιά μέλη της μπάντας και άλλους, με διαφορετική κατεύθυνση από τη γνωστή των Rotting Flesh. Πολύ σύντομα θα μάθετε περισσότερα και γι'αυτό. 

Έχετε γυρίσει και ένα πολύ καλό βίντεο κλιπ για το κομμάτι ’’Terrorscope’’. Περιγράψτε μας την εμπειρία. Είσατε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Ήταν κάτι καινούριο για μας και ελπίζουμε να σας ικανοποιεί και εσάς εξίσου.

Είστε ευχαριστημένοι με την αποδοχή του άλμπουμ από τον κόσμο και τον τύπο έως τώρα;

Έχουμε λάβει πολύ θετικά σχόλια και αυτό μας κάνει πολύ περήφανους. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας στηρίζει και ενδιαφέρεται. Βλέπουμε ότι οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι και αυτό μας δίνει δύναμη ώστε να πηγαίνουμε μπροστά.

Ποιες οι επόμενες συναυλίες και ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα της μπάντας;

Γίνονται συζητήσεις για κάποια live και όταν έχουμε οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες, θα τα μάθετε όλα. Προς το παρόν λίγη υπομονή.

Rotting_Flesh_4Την Ελληνική σκηνή πως την βλέπετε; Πως θα μπορούσε να βελτιωθεί;

Η ελληνική σκηνή πάντα είχε δυναμικές μπάντες που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αντίστοιχες ξένες. Η βελτίωση είναι θέμα της κάθε μπάντας και δε χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ο καθένας να κοιτάει τα μούτρα του και ας μη δείχνει το δάχτυλό του…

Οι τελευταίες κουβέντες είναι δικιές σου.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και το ενδιαφέρον σου! Να σας θυμίσουμε ότι το "Infected Purity" είναι διαθέσιμο στη σελίδα μας στο bandcamp, μέσω της οποίας μπορεί κανείς να το αποκτήσει. Rot with us!