search

METAL | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Purple Hill Witch: Αυτές τις μέρες, αν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή θα πρέπει να βάλεις online το τραγούδι σου δωρεάν για τους ανθρώπους, έστω απλά για να σε προσέξουν...

 

purple_hill_witch_01

Είναι Νορβηγοί, λατρεύουν τους Pentagram, όσο τους Electric Wizard και κυκλοφόρησαν έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δίσκους της χρονιάς που διανύουμε. Το Avopolis Metal είχε την ευκαιρία μιας ευχάριστης συνομιλίας με τον Andreas (μπάσο) των Purple Hill Witch, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας την οπτική του πάνω στη metal μουσική, τα μελλοντικά σχέδια του σχήματος, αλλά και τη γνώμη του για το σύγχρονο φαινόμενο του downloading.


Γεια σας, ευχαριστώ για την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης. Προσωπικά θεωρώ πως το άλμπουμ σας είναι ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Γεια σας, ευχαριστώ για την τιμή! Είναι μια μεγάλη ανακούφιση που τελικά κυκλοφόρησε, έχουμε βάλει πολύ δουλειά σε αυτό το δίσκο το περασμένο έτος και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα.

Η Church Within Recs έχει ένα ποιοτικό ρόστερ που αποτελείται αποκλειστικά από κορυφαία συγκροτήματα. Είστε ευχαριστημένοι με την εταιρία και την προώθηση του δίσκου μέχρι τώρα; Πώς και υπογράψατε με τη συγκεκριμένη εταιρία;

Ναι, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι! Ο Oliver, το αφεντικό στην Church Within, είναι ένας εξαιρετικός τύπος και έχει κάνει πολλά για μας. Δεν είναι πολλοί όσοι θα ήθελαν να υπογράψουν μια μπάντα από τα σκοτεινά δάση της Νορβηγίας που κανείς δεν έχει ποτέ ακούσει, ξέρεις, χεχε. Πέρυσι περιοδεύσαμε στην Ευρώπη με τους doom θρύλους Lord Vicar, κανονισμένο από την Church Within, και ήταν πραγματικά απίστευτα. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και κάναμε ένα σωρό νέους φίλους και περάσαμε κάποιες τρελές και καλές στιγμές. Είναι πραγματικά η τέλεια εταιρία για εμάς.

purple_hill_witch_1Νομίζω ότι η μουσική σας έχει το δικό της χαρακτηριστικό ήχο. Υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των παλαιακών και νεότερων στοιχείων. Πόσο σημαντικό είναι το προσωπικό στίγμα για σας;

Ευχαριστώ πολύ! Σίγουρα θέλαμε να αποδόσουμε κάποιο φόρο τιμής στο παρελθόν και δεν είναι σαν να προσπαθούμε να είμαστε εξαιρετικά πρωτότυποι, όπως πιθανώς να ακούτε. Αρχίσαμε να jam-άρουμε μαζί και να παίζουμε μουσική που πιστεύαμε ότι ήταν groovy και διασκεδαστική σε εκτέλεση, και αυτό κατέληξε ως οι Purple Hill Witch. Όλοι μας έχουμε πολύ διαφορετικά γούστα στη μουσική, υποθέτω πως οι Purple Hill Witch είναι αυτό που παίρνεις όταν τα αναμιγνύεις όλα αυτά μαζί. Πρέπει να πω ότι είναι αρκετά σημαντικό για μας το ότι δεν είμαστε απλώς άλλος ένας Sabbath/Pentagram κλώνος (αν και υποθέτω ότι είναι ακριβώς αυτό που μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαστε, χεχε).

Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας σε κάποιον που δεν έχει ακούσει τη μουσική σας ξανά;

70s rock σε ένα βρώμικο, ψυχεδελικό, fuzzed-out, doom τοπίο με μια μικρή δόση NWOBHM!

Ποιες μπάντες είναι σημαντικές για τους Purple Hill Witch; Μερικά συγκεκριμένα παραδείγματα;

Black Sabbath, Witchfinder General και Pentagram, βέβαια, αλλά υποθέτω ότι είναι αυτονόητο, χαχα. Hawkwind, Sleep, Angel Witch, Creedence και Electric Wizard για να αναφέρουμε μερικές. Και ακούμε αρκετά Satan’s Satyrs στις πρόβες τον τελευταίο καιρό, τι σπουδαία μπάντα!

Ποια άλλα είδη μουσικής σας αρέσει να ακούτε; Δύο μέλη σας επίσης παίζουν στους Condor, οι οποίοι είναι μια blackened thrash μπάντα. Νομίζετε ότι διατηρώντας το μυαλό σας ανοιχτό, είναι σημαντικό για την μπάντα σας;

Όπως προαναφέρθηκε όλοι έχουμε διαφορετικές μουσικές καταβολές και γούστα. Τα πάντα, από τον Bob Dylan μέχρι τους Sarcofago, υποθέτω. Προσωπικά, υπήρχε πολύ 60s psych και space rock στο πικάπ μου τον τελευταίο καιρό. Νομίζω ότι είμαστε όλοι πραγματικά ανοιχτόμυαλοι, αλλά αυτό που έχουμε κοινό είναι ότι πραγματικά δεν εκτιμούμε την γυαλισμένη και «overproduced» μουσική. Τείνει να καταστρέψει το καλό και αυθόρμητο vibe και το συναίσθημα που όλοι αγαπάμε. Πρέπει να ακούγεται οργανικό και ειλικρινές, σαν να υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που παίζουν και εννοούν ό, τι κάνουν, ξέρετε, αντί απλά ενός υπολογιστή.

purple_hill_witch_02

Έχετε κάποια σχέδια για περιοδεία; Υπάρχουν κάποιες μπάντες με τις οποίες θα θέλατε να περιοδεύσετε;

Θα περιοδεύσουμε στην Πορτογαλία, την Ισπανία και ίσως τη Γαλλία το Νοέμβριο, και ελπίζουμε να περιοδεύσουμε επίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπάρχουν τόσες πολλές cool μπάντες εκεί έξω αυτές τις μέρες με τις οποίες θα θέλαμε να περιοδεύσουμε. Θα ήταν ωραία να κάναμε μια περιοδεία με κάποιον από το roster της Church Within πάλι, αφού την τελευταία φορά ήταν τόσο απίστευτα.

Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με το downloading; Σκοτώνει, ή προωθεί τη μουσική; Παρακαλώ, μοιραστείτε την άποψή σας με εμάς.

Αυτές τις μέρες, αν θέλεις να τραβήξεις την προσοχή θα πρέπει να βάλεις online το τραγούδι σου δωρεάν για τους ανθρώπους, έστω απλά για να σε προσέξουν. Οι νόμιμες streaming υπηρεσίες, όπως το Spotify, δεν πληρώνουν ένα μικρό συγκρότημα σαν κι εμάς τίποτα πέρα από μερικά δολάρια ούτως ή άλλως, οπότε λέω απλά προχωρήστε και «κατεβάστε»! Βοηθά την προώθηση της μουσικής, και οι οπαδούς που ανακαλύπτουν την μπάντα και πραγματικά την εκτιμούν θα θέλουν να αγοράσουν ένα φυσικό αντίγραφο ούτως ή άλλως. Αν σκοτώνει οτιδήποτε, αυτό είναι οι μεγάλες εταιρίες, και αυτό δεν θα ήταν ιδιαίτερα κρίμα, σωστά;!Δεν έχω άλλες ερωτήσεις, ευχαριστώ πολύ. Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σας. Rock hard, ride free!