Ανδρέας Κύρκος

 

Γεια σου Gerry, πες μας πώς είναι τα πράγματα στη ζωή σου και τα νεότερα σχετικά με τη δουλειά σου...

Η ζωή μου φέρεται αρκετά καλά τελευταία και όλα πάνε καλά και με τους Band Οf Friends. Πρόσφατα ήμασταν μάλιστα μαζί και στο στούντιο, όπου καταφεύγουμε ανάμεσα στις συναυλίες μας. Έχουμε πλέον ηχογραφήσει γύρω στα 13 με 14 νέα τραγούδια και ελπίζω το νέο μας άλμπουμ να βγει τον Μάιο του 2016.

Πώς γεννήθηκαν οι Band Of Friends; Πώς το ξεκινήσατε αλήθεια αυτό το σχήμα; 

Το συγκρότημά μας ξεκίνησε περίπου το 2008, όταν ανακάλυψα το παλιό μου πικάπ. Άρχισα τότε να ξεσκονίζω και να ακούω τα παλιά μου βινύλια και, ανάμεσα σε αυτά, τους παλιούς μου δίσκους, εκείνους που είχαμε κάνει με τον Rory Gallagher. Τα άκουγα και μου φαίνονταν φανταστικά. 

Τότε αποφάσισα ότι αυτά τα τραγούδια έπρεπε να ακουστούν ξανά ζωντανά. Όμως, για να γίνει κάτι τέτοιο, ήξερα ότι έπρεπε να συνεργαστώ με τους κατάλληλους μουσικούς. Επικοινώνησα λοιπόν με τον Ted McKenna (ντραμς), ο οποίος μου είπε ότι ήταν διαθέσιμος και το ήθελε. Μετά επικοινώνησα με τον Marcel Scherpenzeel (κιθάρα), ο οποίος επίσης ψήθηκε με την ιδέα.

Gerry_2.jpg

Και πώς προσέγγισες εκείνο το υλικό; Ήθελες να είσαι πιστός στο στυλ του ή δοκίμασες και διαφορετικά πράγματα;

Έπαιζα με τον Rory για 20 χρόνια, από το 1971 μέχρι το 1991. Αυτό που ήθελα λοιπόν να πετύχω με τους  Band Οf Friends, ήταν να μείνω όσο πιο πιστός γίνεται στις αυθεντικές δομές των τραγουδιών. Όμως, από την άλλη, δεν μπορούσα και να μη δώσω μια ιδέα έστω φρέσκιας προσωπικότητας στα κομμάτια. 

Σε εκπλήσσει το πόσο θετικά αντιδρούν οι φίλοι του Gallagher στο project των Band Of Friends;

Βρίσκω υπέροχο τον τρόπο με τον οποίον αντιδρούν! Πολύς κόσμος που έρχεται να μας δει ζωντανά, δεν έχει καν δει τον Rory στη σκηνή. Οπότε προσδοκώ να πλησιάσουμε στην εμπειρία εκείνων των παλιών συναυλιών.

Gerry_3.jpg

Είχατε παίξει και στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Rory Gallagher, το 1981 –σε μια ιστορική συναυλία για την Ελλάδα, για πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους: καλούς και κακούς. Ήταν επίσης η πρώτη μεγάλη συναυλία στην Αθήνα, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Θυμάσαι εκείνη την ταραγμένη βραδιά;

Θυμάμαι τη βραδιά του 1981 πολύ καλά! Αρχικά ήταν τρομερό που βλέπαμε τόσο πολύ κόσμο... Όμως πολύ γρήγορα όλα χάλασαν, όταν η αστυνομία αντέδρασε τόσο γρήγορα και βίαια, ρίχνοντας δακρυγόνα. Ήταν επίσης η αστυνομία που μας κατέβασε τότε από τη σκηνή, συνοδεύοντάς μας στα καμαρίνια. Μετά από αυτό, μας φυγάδευσε ένα αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο μας και δεν είδαμε την εξέλιξη των επεισοδίων. Όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή, η συναυλία πήγαινε εξαιρετικά καλά.

Gerry_4.jpg

Μπορείς να μας πεις καμιά άγνωστη ιστορία που θυμάσαι από τότε;

Είχαμε φτάσει στην Αθήνα 5 μέρες πριν τη συναυλία, το πλάνο ήταν να δώσουμε και μια συνέντευξη τύπου, αλλά και να γνωριστούμε με τους ανθρώπους της δισκογραφικής εταιρείας. Θυμάμαι ότι διαμείναμε στο ξενοδοχείο Caravel, όπου και γνωριστήκαμε με την Αμερικανίδα ηθοποιό Bo Derek (σ.σ.: είχε κάνει αίσθηση 2 χρόνια νωρίτερα, το 1979, παίζοντας στην ταινία 10 του Blake Edwards, δίπλα στον Dudley Moore και την Julie Andrews). Θυμάμαι μάλιστα ότι ο Rory είχε βγάλει και μια φωτογραφία μαζί της! 

Επίσης, η εταιρεία μας είχε κανονίσει να δούμε και τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, στη Λίμνη των Κύκνων. Η παράσταση γινόταν κάπου κοντά στην Ακρόπολη και ήταν μαγική... Θυμάμαι ακόμα ότι είχαμε κάνει τότε 3 sound check σε 3 διαφορετικές μέρες, στο στάδιο όπου θα δίναμε τη συναυλία.

Τέλος, μπορείς να μας προετοιμάσεις για την εμφάνισή σας στο Κύτταρο; 

Ανυπομονούμε για τη συναυλία μας, το Σάββατο στις 12 Δεκεμβρίου! Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε την 20η επέτειο του Rory αξιομνημόνευτη και αντάξια της φήμης του.

{youtube}0Fi90OSKB44{/youtube}

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured