View More
Με αποκλειστικό υλικό και πλάνα από τα παρασκήνια που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, αυτό είναι το must-watch του μήνα στο ...
Στην νέα ταινία του Park Chan-Wook ένας εξωσυζυγικός έρωτας τρέπεται σε φυγή και καταδιώκεται στην ομίχλη, σαν αστυνομικό μυστήριο που ψάχνει λύση.
Ένας φόρος τιμής στον ποιητή  των Triffids με αφορμή τo ντοκιμαντέρ “Love in bright landscapes”. 
Top story

Ακούστε εδώ μια ηχογράφηση του "Kooks", από το Sounds of the '70s with Bob Harris του BBC Radio

Δείτε το τελευταίο visual για το mixtape της δημοφιλούς τραγουδίστριας με τίτλο Caprisongs

Δείτε το official video του “This Is Why”, σκηνοθετημένο από τον frontman των Turnstile, Brendan Yates

Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά της Ισλανδής τραγουδοποιού;

Διαθέσιμο μαζί με την ταινία έγινε το soundtrack του Blonde του Andrew Dominik, το οποίο και αποτελεί μια παραγωγή της πλατφόρμας του Netflix

Ο δημιουργός του θρυλικού "Gangsta's Paradise" βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο μπάνιο του σπιτιού ενός φίλου του στο Λος Άντζελες

Μια κινηματογραφική εμπειρία που παρουσιάζει το εύρος της ιδιοφυίας,  τη συναρπαστική μουσική κληρονομιά, την κοινωνική δράση και ταυτόχρονα την ανθρώπινη πλευρά μιας πολύ έντονης και ξεχωριστής προσωπικότητας

Το video clip του "The Emperor" περιγράφει το ταξίδι του Αυτοκράτορα, όπως αυτός συμβολίζεται στις κάρτες Ταρώ, προς την εξιλέωση και την αυτοπραγμάτωση.

Το visual για το re-work του “Tiny Dancer” είναι γεγονός και μπορείτε να το δείτε εδώ

Sanae Yamada (Moon Duo): Η παρουσία των ταξιδιών μας στις συνθέσεις μας, η επιρροή τους, είναι περισσότερο ένα όνειρο. Το οποίο δεν μπορείς να θυμηθείς στην εντέλεια...

Από τα καλύτερα live acts στο σύγχρονο ροκ underground, επιστρέφουν στη χώρα μας για να παίξουν σε Θεσσαλονίκη (10/9) και Αθήνα (11/9)...

Στυλιανός Τζιρίτας
Στυλιανός Τζιρίτας

Από τα καλύτερα live acts στο σύγχρονο ροκ underground, επιστρέφουν στη χώρα μας για να παίξουν σε Θεσσαλονίκη (10/9) και Αθήνα (11/9)...

Αν και δεν διατρέχουν κίνδυνο να χαρακτηριστούν «μονιμάδες» των εδώ συναυλιακών δρώμενων, έρχονται ξανά σε μικρό σχετικό διάστημα από την τελευταία τους επίσκεψη, μα καθόλου αναίτια: η φετινή τους τουρνέ στην Ευρώπη τους έβαλε στο επάνω ράφι των live acts του σύγχρονου ροκ underground (υπερχρησιμοποιημένη έκφραση, το γνωρίζω). Με αφορμή λοιπόν τη συναυλία της 11ης Σεπτεμβρίου στο An Club (την αμέσως προηγουμένη, 10 Σεπτεμβρίου, παίζουν στο Eightball της Θεσσαλονίκης), κουβεντιάσαμε με μία μπάντα που μιλά άνετα και χωρίς σοβαροφάνειες –αλλά και με απουσία χαβαλέ ή βαρεμάρας– έχοντας πάντα αξιόλογα στοιχεία να προσθέσει σε κάθε της συνέντευξη... 
 
 
Με ποιο σκεπτικό ή συντεταγμένη ξεκινήσατε να κάνετε μουσική μαζί; Η σχέση τροφοδότησε τη μουσική ή το αντίθετο;
 
Ήμασταν ζευγάρι για μερικά χρόνια πριν αποφασίσουμε να φτιάξουμε τους Moon Duo. Ο Ripley ήταν ήδη στους Wooden Shjips, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν μακροσκελείς τουρνέ όπως αυτός επιθυμούσε κι έτσι με ρώτησε αν ήθελα να ξεκινήσουμε κάτι μαζί. Μου φάνηκε σπουδαία ιδέα και απάντησα ναι, όπως είναι φανερό! Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι η μουσική ήταν αποτέλεσμα της σχέσης.
 
Έγινε σχεδόν αμέσως γνωστό μέσω του ίντερνετ ότι φέτος οι Moon Duo ήταν, κατά μία έννοια... Moon Trio σε αρκετά σημεία της τουρνέ, μιας και προσθέσατε έναν ντράμερ. Πώς άλλαξε η αίσθηση πάνω στη σκηνή; Θα είναι μια μόνιμη προσθήκη αυτή; 
 
Με τον John Jeffrey, όπως είναι το όνομα του ντράμερ, γνωριστήκαμε πέρυσι το καλοκαίρι και τον νοικιάσαμε για τη φετινή μας τουρνέ. Ήταν ένα είδος πειράματος για εμάς το πώς θα λειτουργήσουμε πάνω στη σκηνή δίπλα σε έναν κανονικό ντράμερ. Και η αλήθεια είναι ότι λειτούργησε πραγματικά ωραία. Το βρήκαμε απελευθερωτικό, γιατί μπορούσαμε έτσι να εισάγουμε ρυθμούς σε αυτοσχεδιαστική διάθεση μέσα σε συγκεκριμένες ενορχηστρώσεις κι αυτό να διαθέτει δυναμική μα και εργονομία –κάτι που φυσικά δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να κάνεις με ένα drum machine. Ο John αποδείχθηκε λοιπόν σωστή επιλογή και εφάρμοσε απόλυτα στους Moon Duo. Θεωρώ έτσι ότι θα μας ακολουθήσει και στο άμεσο μέλλον, στις συναυλίες μας. 
 
Moonu_2
 
Πολλές φορές διαβάσαμε σε συνεντεύξεις σας για τους Velvets ή τον Neil Young σε επίπεδο αναφορών. Ποια όμως είναι η σχέση σας με τη μουσική έξω από το ροκ; Σας αρέσει λ.χ. η dance σκηνή ή υλικό από πειραματικούς συνθέτες σαν τον Ξενάκη, τον Stockhausen ή τον Cage;
 
Στο σπίτι ακούμε ένα τεράστιο φάσμα από μουσικές και δίσκους και ο Stockhausen με τον Cage συμπεριλαμβάνονται στα σίγουρα σ' αυτό. Εξάλλου και οι Moon Duo ξεκίνησαν ως πείραμα: δύο άνθρωποι προσπάθησαν να καταλάβουν τι μουσική μπορούν να παράγουν μαζί. Μας αρέσει λοιπόν πάρα πολύ η μινιμαλιστική μουσική και η σχετική σκηνή. Υπάρχει όμως ένας συνεχής κύκλος ακροάσεων, που μπορεί να ξεκινήσει από τους Suicide, ας πούμε, και να φτάσει στον John Coltrane ή στον Rashied Ali. Δεν θεωρώ ότι έχω πλήρη γνώση της dance σκηνής –ειδικά αν μιλάμε για την techno έκφανσή της– αλλά την ίδια στιγμή θεωρώ ότι μεγάλο μέρος αυτού που ονομάζουμε ροκ είναι στην πραγματικότητα χορευτική μουσική. Όλο το πρωτοφανές αμερικάνικο ροκ, λ.χ., στηρίχθηκε σε απλούς και επαναληπτικούς ρυθμούς έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να το χορεύει. Και ροκ μουσική προορισμένη για χορό είναι αυτό που προσπαθούμε κι εμείς να παράγουμε.
 
Έχετε επισκεφθεί πολλά μέρη ανά τον πλανήτη (και όχι μόνο σε επίπεδο συναυλιών): αν δεν κάνω λάθος, έχετε μείνει –ως πολίτες– σε αρκετές τοποθεσίες. Πώς επηρεάζει τη μουσική σας το άρωμα και η διάσταση των διαφόρων πόλεων;
 
Δεν είμαι σίγουρη ότι οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν την επιρροή που ασκεί ένας τόπος. Υπάρχει επιρροή στα σίγουρα, κάθε μέρος αφήνει το σημάδι του πάνω σου· δεν νομίζω όμως ότι μπορώ να σταμπιλάρω μια συγκεκριμένη ευθεία αναφοράς μεταξύ ενός μέρους ή μιας χώρας και μιας συγκεκριμένης οπτικής της μουσικής μας. Η παρουσία των ταξιδιών μας, η επιρροή τους, είναι περισσότερο ένα όνειρο που δεν μπορείς να θυμηθείς στην εντέλεια. Αντανακλά μεν τον ψυχισμό, αλλά είναι δύσκολο να μεταφραστεί.
 
Moonu_3
 
Τώρα πια ζείτε αποκλειστικά από τη μουσική, σωστά; Αν μου επιτρέπετε, τι δουλειές είχατε πριν περάσετε στην παρούσα κατάσταση;
 
Αυτό είναι αλήθεια, πλέον ζούμε από τη μουσική, κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά ευγνώμων απέναντι στη ζωή. Πριν από αυτό εγώ δίδασκα λογοτεχνία και ο Ripley ήταν υπεύθυνος ηλεκτρονικών συστημάτων σε μια εταιρεία τεχνολογικής έρευνας.
 
Και ποια είναι η καθημερινότητά σας όταν δεν βρίσκεστε σε περιοδεία; Περιλαμβάνει jamming sessions ή κρατάτε κάποια απόσταση από τα όργανα όταν ξαναγυρνάτε σπίτι;
 
Την πρώτη εβδομάδα μετά την περιοδεία υπάρχει μια χαλαρότητα. Μένουμε ξύπνιοι μέχρι πολύ αργά –από υπερένταση– και παρακολουθούμε πολλές ταινίες. Όταν πια εξοικειωθούμε εκ νέου με το μέρος, η καθημερινότητα παίρνει διαφορετικούς ρυθμούς. Ζούμε τώρα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, κι έχουμε φτιάξει ένα μεγάλο μέρος για πρόβες και ηχογραφήσεις στο υπόγειό μας, πράγμα που μας αρέσει πάρα πολύ. Όποτε λοιπόν νιώσουμε την ανάγκη να παίξουμε ή να δοκιμάσουμε κάτι, κατεβαίνουμε τα σκαλιά! Τα πάντα είναι στημένα και απλά ανοίγουμε τους διακόπτες.
 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Robert Zemeckis, μπλέκοντας live action και CGI animation δίνει νέα πνοή στην κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney από το μακρινό 1940. Και στον ρόλο του Τζεπέτο; Ο αγαπημένος Tom Hanks.

Ο Tom Hanks ως Τζεπέτο, ο νέος Thor,  ο Κεραυνός Μακ Κουίν, οι αδελφές Kardashian, ο φυγάς Jeff Bridges όλα βρίσκονται στο Disney+.  

Ο αγαπημένος ήρωας της ταινίας «Αυτοκίνητα», από την Disney και την Pixar, γίνεται πρωταγωνιστής σειράς, αποκλειστικά στο Disney+. 

Με αποκλειστικό υλικό και πλάνα από τα παρασκήνια που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, αυτό είναι το must-watch του μήνα στο Disney+.

Στην νέα ταινία του Park Chan-Wook ένας εξωσυζυγικός έρωτας τρέπεται σε φυγή και καταδιώκεται στην ομίχλη, σαν αστυνομικό μυστήριο που ψάχνει λύση.

Ένας φόρος τιμής στον ποιητή  των Triffids με αφορμή τo ντοκιμαντέρ “Love in bright landscapes”. 

H Sharon Kovacs επιστρέφει στην Ελλάδα, στο Fuzz στις 13 Οκτωβρίου και μιλάει στο Avopolis για τις πρώτες καλλιτεχνικές εμπειρίες της, τις αναμνήσεις της από τις αθηναϊκές νύχτες και τα επόμενα της σχέδια. 

 Στο NMW #24 πάμε από τo εγκεφαλικό r’n’b του Low Jack μέχρις τις μεγάλες επιστροφές των Cam’ron και Stromzy.

Λογοτεχνικό κατασκοπικό double bill με το "Mad Dogs" του James Grady και τo "Έξοδος Κινδύνου" του Olen Steinhauer. 

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο σημερινό Listomania επιλέγει και ιεραρχεί τους 10 καλύτερους δίσκους του τριμήνου Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2022.

Μια μεγάλη συναυλία που, αν μη τι άλλο, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά, την αγάπη των Ελλήνων οπαδών προς τους Madrugada. 

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο κάνει φθινοπωρινούς περιπάτους σε folk μονοπάτια. 

Από το Arkansas στη Νέα Υόρκη και από το κουιντέτο του John Coltrane στη συνεργασία με τον Floating Points αυτή είναι η πλούσια και υπερβατική διαδρομή του σπουδαίου σαξοφωνίστα Pharoah Sanders που έφυγε από τη ζωή στις 24 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 81 ετών. 

Οι εντυπώσεις του Avopolis για την βραβευμένη αντικαπιταλιστική σάτιρα του Ruben Östlund

Η πολυαναμενόμενη συναυλιακή επιστροφή των Belle and Sebastian, είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία τους αθηναϊκή εμφάνιση ήταν ένα ευχάριστο ταξίδι στη νοσταλγική και ταυτόχρονα πάντα φρέσκια ποπ της αγαπημένης μπάντας από τη Γλασκόβη. 

Με εξαιρετικό setlist με σπάνιες εκτελέσεις και τους κλασσικούς αιώνιους ύμνους της ροκ μουσικής ο Ian Anderson και η παρέα του απέδειξε, για μια ακόμη φορά, τη διαχρονική δυναμική της κληρονομιάς των Jethro Tull. 

Οι πιο επίκαιρες, πολυσυζητημένες, αναπάντεχες, αδιανόητες και ζουμερές ειδήσεις από τον χώρο της showbiz. Κάθε Παρασκευή στο Avopolis.

Top