View More
Οι συντάκτες του Avopolis πάνε διακοπές και πακετάρουν μουσική, εικόνες και λέξεις για τις θερινές ώρες. Σε αυτό το επεισόδιο ο Ζώης Χαλκιόπουλος ...
Οι Sisters of Mercy στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσαν εν μέρει τις κακές φήμες που συνοδεύουν τα live τους, καταφέρνοντας ωστόσο να ...
Βρεθήκαμε στο Sani Festival, απολαύσαμε μία από τις πιο απρόσμενα μαγευτικές εμφανίσεις της χρονιάς από τον Bob Geldof και ακούσαμε για ποιο λόγο η ...
Top story

Το κομμάτι που ακούστηκε για πρώτη φορά ζωντανά στο Mad Cool Festival της Μαδρίτης είναι και το πρώτο δείγμα μουσικής του συγκροτήματος μετά το Pressure Machine του 2021

Ο πρώτος full-length δίσκος του συγκροτήματος εδώ και 10 χρόνια είναι γεγονός

Με ταχύτατους ρυθμούς εξαφανίζονται τα εισιτήρια της συναυλίας

Το δεύτερο preview του συνεργατικού τους LP με τίτλο Reset είναι εδώ

Honey Dijon, will.i.am, Terry Hunter και Nita Aviance αναλαμβάνουν τις εναλλακτικές εκδοχές του lead single του Renaissance

Στο Life Moves Pretty Fast box set θα περιλαμβάνονται μουσικές που αγαπήθηκαν από τις ταινίες Pretty in Pink, Ferris Bueller's Day Off, The Breakfast Club και πολλές ακόμη

Ένα κομμάτι που σύμφωνα με τον Brett Anderson έχει να κάνει με την πρώτη φορά που ένας άνθρωπος ερωτεύεται

Lykke Li - I Never Learn

Μιχάλης Τσαντίλας
Μιχάλης Τσαντίλας

Το κορίτσι μάς το είχε πει ευθέως και προ τριετίας, με εκείνο το ωραίο "Sadness Is A Blessing”: «sadness is my boyfriend / oh, sadness I’m your girl». Είναι στην ψυχοσύνθεση της Σουηδέζας τραγουδοποιού η μελαγχολία, η στενοχώρια, ακόμα και η αυτολύπηση. Και στο νέο –τρίτο κατά σειρά– άλμπουμ της σε αυτά τα χωράφια κινείται και πάλι. Το μαρτυρούν άλλωστε και οι πλερέζες του εξωφύλλου.

Αφορμή για τη «μαυρίλα» και τούτη τη φορά (όπως δηλαδή και την προηγούμενη), ένας χωρισμός. Φαίνεται όμως πως το νέο χτύπημα ήταν πολύ δυνατότερο για τη Lykke Li: εκεί που στο WoundedRhymes έβρισκες και κάποιες τσαμπουκαλεμένες στιγμές, στο INeverLearn η λύπη αφήνεται σχεδόν ανενόχλητη να κάνει πάρτυ. Είναι ενδεικτικό ότι τα 9 του τραγούδια γράφτηκαν ως ημερολογιακές καταχωρήσεις ή ως θεραπείες για την πονεμένη καρδιά της δημιουργού, χωρίς να υπάρχει σχέδιο να δημοσιοποιηθούν. Κάπως έτσι δεν προκύπτουν άλλωστε όλα τα άλμπουμ χωρισμού;

Όπως και να 'χει, τα 33 λεπτά του INeverLearn επαληθεύουν μεν όλα τα ατού που αναγνωρίστηκαν προηγουμένως στη Li –κυρίως την ικανότητά της να σκαρώνει θελκτικές ποπ μελωδίες– αποδεικνύονται δε μάλλον άνισα και συνολικά κάπως κατώτερα της προηγούμενης δουλειάς της. Για κάθε σπουδαίο τραγούδι εδώ (όπως τα “No Rest For The Wicked” και “Gunshot”, ας πούμε) υπάρχει και μια έτσι-κι-έτσι στιγμή: τα “Love Me Like I’m Not Made Of Stone” και “Silver Line”, για παράδειγμα. Είναι πάντως κυρίως ως σύνολο που δεν λειτουργούν τα συγκεκριμένα τραγούδια, καθώς δεν καταφέρνουν να σχηματίσουν ένα σταθερά ενδιαφέρον ακουστικό τοπίο. Και είναι κι εκείνη η «φιλσπεκτορική» τάση της παραγωγής, η οποία άλλοτε λειτουργεί πολύ όμορφα κι άλλοτε πνίγει τα πάντα στην αντήχηση· συμβάλλει στο να στέκεσαι με επιφυλάξεις απέναντι στον δίσκο.

Να πω, βέβαια, ότι το κείμενο αυτό θα μπορούσε και να συνοδεύεται από ένα 7άρι στη βαθμολογία, χωρίς να χρειαστεί να αλλαχθεί ούτε λέξη του. Είναι δηλαδή καλό άλμπουμ το INeverLearn: διαθέτει μερικές πραγματικά συγκινητικές και άξιες στιγμές, ενώ διατηρεί και μια αρκετά υψηλή ποιότητα σε όλη τη διάρκειά του. Ο λόγος που ο βαθμός μένει τελικά στο 6 έχει να κάνει περισσότερο με το ζύγισμα της κάπως μονοδιάστατης διάθεσής του και της αίσθησης ότι υπολείπεται σε σχέση με τη δυναμική και το υλικό που διέθετε το προηγούμενο βήμα της Lykke Li. Αλλά έτσι είναι οι χωρισμοί· όταν σε βρουν θες απλά να τους τραγουδήσεις, δεν γίνεται να σκέφτεσαι τους δισκοκριτικούς και τις χαζές απαιτήσεις τους...

 

Top story
Οι συντάκτες του Avopolis πάνε διακοπές και πακετάρουν μουσική, εικόνες και λέξεις για τις θερινές ώρες. Σε αυτό το επεισόδιο ο Ζώης Χαλκιόπουλος ετοιμάζει βαλίτσα, παραδοσιακά,  τελευταία στιγμή και πετάει μέσα Σtella, The Smile, Twin Peaks και Kleir Stefan. 

Οι Sisters of Mercy στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσαν εν μέρει τις κακές φήμες που συνοδεύουν τα live τους, καταφέρνοντας ωστόσο να παραδώσουν ένα αποτέλεσμα καλύτερο από το αναμενόμενο. 

Βρεθήκαμε στο Sani Festival, απολαύσαμε μία από τις πιο απρόσμενα μαγευτικές εμφανίσεις της χρονιάς από τον Bob Geldof και ακούσαμε για ποιο λόγο η αντίδραση δεν μπορεί να έλθει πλέον μέσα από τη μουσική.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της πολυανεμενόμενης τηλεοπτικής μεταφοράς του "Sandman" του Neil Geiman ο Βασίλης Σπανός ανατρέχει σε ένα top 5 αγαπημένων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στιγμών του σπουδαίου συγγραφέα του φανταστικού - και όχι μόνο,

Οι συντάκτες του Avopolis πάνε διακοπές και πακετάρουν μουσική, εικόνες και λέξεις για τις θερινές ώρες. Σε αυτό το επεισόδιο ο Άγγελος Κλειτσίκας ακούει tropicalia, θέτει ευγενείς αναγνωστικούς στόχους και περιμένει τις  τελευταίες τηλεοπτικές περιπέτειες του Saul Goodman.

Οι Calexico στα πρόθυρα των διακοπών, στην Τεχνόπολη, μας χάρισαν δύο ώρες γεμάτες με τραγούδια, μουσικές και συναισθήματα που μάταια τόσα χρόνια προσπαθούν οι δισκογραφικές εταιρίες και οι mainstream ραδιοφωνικοί σταθμοί  να κολλήσουν πάνω τους ετικέτες. 

Το Netflix αποτυγχάνει να ανοίξει έναν νέο δρόμο για την πλατφόρμα στο ψυχαγωγικό σινεμά αξιώσεων ενώ το σκηνοθετικό δίδυμο των αδελφών Russo χάνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους Mission Impossible. 

 Oι συντάκτες του Avopolis πάνε διακοπές και πακετάρουν μουσική, εικόνες και λέξεις για τις θερινές ώρες. Σε αυτό το επεισόδιο η Άννα Γεωργάτου πάει Σάμο - Χάλκη και Παρίσι Τέξας, βλέπει Αντονιόνι και Συζητήσεις με Φίλους, διαβάζει Καραγάτση και Ezra Pound και ακούει Dury Dava, Noda Pappa και Julee Cruise.

Σειρές που θα σε ξεγελάσουν μεταφέροντάς σε νοητά στην παραλία, ακόμη κι αν έχεις ξεμείνει φέτος στην έρημη πόλη

Οι συντάκτες του Avopolis πήγαν σε πάρα πολλές συναυλίες, άκουσαν μουσική, μαγεύτηκαν, χόρεψαν, στριμώχτηκαν, συγκινήθηκαν, ταξίδεψαν και εδώ προσπαθούν να διαλέξουν το αγαπημένο τους στιγμιότυπο από τα βράδια αυτού του τόσο πλούσιου, φετινού, μεγάλου συναυλιακού καλοκαιριού που τόσο είχαμε ανάγκη. 

Στο νέο του Diggin' o Ζώης Χαλκιόπουλος ετοιμάζεται για διακοπές με τα μαγικά πνευστά των Prince Lasha Quintet και Sonny Simmons στο The Cry!. 

Μια κουβέντα με τον frontman των Black Midi, Geordie Greep με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου album τους Hellfire,  που προσθέτει ένα ακόμα ορόσημο στο πειραματικό μουσικό τους όραμα. 

Οι Slipknot έκλεισαν ιδανικά και ισοπεδωτικά αυτό το πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι τη δωδέκατη, τελευταία και πολυπληθέστερη ημέρα του φετινού Release Athens Festival, παρέα με τους ορεξάτους Sepultura, τους άξιους Jinjer, και support acts από Vended,  Maplerun και τους Renegade και ποιος καλύτερος ανταποκριτής από τον Επίτροπο για αυτή τη ...

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο πάει New Long Fest και ετοιμάζεται να γράψει τον επίλογο του πιο πλούσιου συναυλιακού καλοκαιριού των τελευταίων ετών. 

 Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Stefan Olsdal και τη διάθεση του κόσμου η συγκυρία φαίνεται να μην ευνόησε τον Brian Molko και τους Placebo που σε μια "χλιαρή" βραδιά απέδειξαν τη μειωμένη δυναμική τους. 

Α night to remember τόσο για τους οπαδούς των Epica και Blind Guardian, όσο και για τους πολυπληθέστατους οπαδούς των Sabaton.

 Όλα όσα έγιναν στη δέκατη μέρα του φετινού Release Athens Festival με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Clutch και τους The Hellacopters και δυναμικές εμφανίσεις από Blues Pills, Deaf Radio και ΛΔΛΜ.

Ένα κερδισμένο στοίχημα με ένα διαφορετικό, σκοτεινό παραμύθι για την "πριγκίπισσα του λαού".

O Μάκης Μηλάτος επιλέγει 5 επανεκδόσεις, κασετίνες και ειδικές κυκλοφορίες για το κατακαλόκαιρο γιατί οι συλλογές δεν σταματούν ποτέ. 

Top