View More
Μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη: Once Were Brothers, Greek Rock Revolution, Madonna and the Breakfast Club, The Harder They Come, Nick Cave - Straight To You και 1991: The Year Punk Broke, όποια στιγμή επιθυμείτε!
H ταινία που σύστησε τη reggae στον κόσμο, έρχεται στο Backstage Film Festival. 
 Ο Ανδρέας Κύρκος προτείνει τα Your Honor, The Good Lord Bird και WandaVision, που θα σας ανταμείψουν για τον χρόνο του binge watching σας.
Η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το Maze και ο Γιώργος Καρανικόλας μιλάει στον Θανάση Μήνα για τη δημιουργία του άλμπουμ.
Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την εβδομάδα γιορτάζει 1 χρόνο και 50 Παρατηρητήρια επιτυχίες, με μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ελένη Τζαννάτου αλλά και δίνοντας το μικρόφωνο στα μέλη του ΚΨΜ.
Top story

Special mix και αφιερώματα, online party, συνεντεύξεις, 50 βιβλία Μεθυσμένο Ημερολόγιο για εσάς και ταινίες με πολλή μουσική! 

To "Memories of the Age of Anxiety" γράφτηκε για app διαλογισμού, γι' αυτό, πατήστε play και χαλαρώστε.

Ακούστε τη νέα εκδοχή του τραγουδιού της ποπ σταρ με τη συμμετοχή του sir Elton John.

Ο μουσικός έδωσε μια μικρή γεύση από αυτό σε Instagram live.

Μια εκ νέου επίσκεψη στον θαυμαστό κόσμο της Επιθεώρησης έρχεται τον Ιούνιο στο Βεάκειο Θέατρο.

Μια ακόμα ζωντανή εμφάνιση, από το 2005 αυτή τη φορά, που γίνεται διαθέσιμη.

Το 7'' λέγεται Grief και το ένα κομμάτι προέρχεται από απάντηση του Cave σε γράμμα στο Red Hand Files.

«Να ζήσει στον πραγματικό κόσμο» ήταν η προτροπή προς τη Madonna και εκείνη δεν το άφησε να πέσει κάτω.

Το φεστιβάλ θα διοργανωθεί φέτος σε μια υβριδική εκδοχή, από  27 έως 29 Μαΐου.

Οι πρώτες συσκευές ξεκίνησαν να αποστέλλονται σε ενδιαφέρομενους από τις Η.Π.Α. για δοκιμή. Και μαντέψτε τι θα καταγράφουν...

"Δεν δοκιμάσαμε να γράψουμε ακόμα ένα 'Tainted Love'. Ίσως θα έπρεπε!", δήλωσε ο Dave Ball

«Ήρθαμε σε επαφή με τα συγκροτήματα που μας αρέσουν, ώστε να τους προτείνουμε να φτιάξουμε τα άλμπουμ τους ή και να επανεκδώσουμε παλαιότερες δουλειές τους», λένε οι ιδρυτές του.

Προετοιμασίες για ένα μεγάλο (online, τι άλλο) event, με κομμάτια που δεν έχουν ξαναπαίξει.

Έκανε πριν λίγη ώρα την εμφάνισή του στο YouTube και έχει σαφείς αναφορές στην κατάσταση που βιώνουμε.

CocoRosie - Tales Of A GrassWidow

Οι αδερφές Bianca & Sierra Casady διατηρούν τα «λοξά» τους γούστα για διάφορα κλαπατσίμπαλα και για γιαπωνέζικες τσιριτσάντζουλες, την ίδια όμως στιγμή ηχούν πιο άμεσες και στρογγυλεμένες από ποτέ...

Μιχάλης Τσαντίλας
Μιχάλης Τσαντίλας

Οι αδερφές Bianca & Sierra Casady διατηρούν τα «λοξά» τους γούστα για διάφορα κλαπατσίμπαλα και για γιαπωνέζικες τσιριτσάντζουλες, την ίδια όμως στιγμή ηχούν πιο άμεσες και στρογγυλεμένες από ποτέ...

Και τι δεν έχουν ακούσει αυτές οι CocoRosie... Ότι δεν έχουν, λέει, φωνές, τραγούδια της προκοπής, δικαίωμα να ομιλούν και να κάνουν δίσκους τελικά. «Προσποιούνται!», ανακράζουν οι πολέμιοί τους, αντικρουόμενοι από μια σεβαστή μερίδα που τις υποστηρίζει με επιχειρήματα περί «αυθεντικής ιδιαιτερότητας». Όσο για τις ίδιες, μοιάζουν πολλές φορές να προσπαθούν για τη χειρότερη αντίδραση, είτε επιλέγοντας βλακώδη εξώφυλλα, είτε εμμένοντας σε όσες επιλογές τις κάνουν πράγματι αντιπαθητικές.

Παρότι δεν έχω καμιά πρεμούρα να αφήσω κι εγώ την... κουτσουλιά μου στη συγκεκριμένη διαμάχη, ας καταθέσω ότι δεν είμαι εξ ορισμού προκατειλημμένος απέναντι στη στρυφνότητα –ακόμα και στη στεγνή επιτήδευση– αν το αποτέλεσμα έχει τελικά κάτι να μου πει. Και κάθισα με ενδιαφέρον, ομολογώ, να ακούσω προσεκτικά όλη την πορεία των αδελφών Casady, καθώς η μουσική τους είχε περάσει μέχρι πρότινος σχεδόν ξυστά από τις μουσικές αναζητήσεις μου.

Έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να παρατηρήσει κανείς πώς οι CocoRosie άφησαν (συνειδητά ή ασυνείδητα, δεν ξέρω) τη μουσική τους να «κυλήσει» από τη χειροποίητη και σαγηνευτική πολλές φορές λοξότητα του ντεμπούτο τους σε μια ολοένα και πιο επαρκή (με βάση τα δεδομένα της εποχής) και στρογγυλεμένη (με βάση τα δεδομένα τα δικά τους) αποτύπωση στα επόμενα δισκογραφικά βήματά τους –ομολογουμένως με ιδιαιτέρως ανάμεικτα αποτελέσματα. Στο νέο τους, πέμπτο στη σειρά, άλμπουμ εμφανίζονται πάντως πιο άμεσες, πιο «συμβατικές» από ποτέ.

Ναι, άνετα μπορείς να σιγοτραγουδήσεις κάμποσα από αυτά τα τραγούδια. Βοηθάει όχι μόνο η κανονικότητα των συνθέσεων –οι ορθές δομές και οι μελωδίες τους δηλαδή– αλλά και η παραγωγή του Valgeir Sigurosson, ο οποίος έχει φέρει στο τραπέζι μια τονισμένη ρυθμική συνιστώσα. Φυσικά, όλα τα στοιχεία που έκαναν τη Bianca και τη Sierra Casady να είναι αυτές που είναι δίνουν το παρών και στο Tales Of A GrassWidow. Τουτέστιν, και φωνητικές μιμήσεις της Björk θα βρείτε, και διάφορα κλαπατσίμπαλα να βαράνε στον γάμο του Καραγκιόζη θα ακούσετε, και γιαπωνέζικες τσιριτσάντζουλες, αλλά και επικλήσεις του Χριστούλη. Όμως, τα περισσότερα από αυτά μένουν πλέον στο παρασκήνιο: δεν είναι εκείνα που κάνουν το παιχνίδι.

Για του λόγου το αληθές, για βάλτε να ακούσετε το εναρκτήριο "After The Afterlife", με το κανονικότατα τραγουδισμένο ρεφραινάκι του. Ή το αμέσως επόμενο "Tears For Animals", το οποίο σφραγίζεται από τη συμμετοχή του Antony Hegarty. Ή προσπαθήστε να φανταστείτε το "Villain" με δυνατότερα μπάσα και πιο τονισμένα τα κρουστά –θα ήταν σίγουρο χιτ dubstep λογικής.

Δισκάρα, βέβαια, το Tales Of A Grass Widow των CocoRosie δεν είναι και μάλιστα υπολείπεται αρκετά από το να αξίζει έναν τέτοιον χαρακτηρισμό. Κι αυτό γιατί, πέραν του ότι περιλαμβάνει αρκετά αδύναμα κομμάτια, ακούγεται κάπως διστακτικό σχετικά με το αν θέλει να είναι το άλμπουμ που θα σβήσει τα μίση και τις έχθρες. Αποτελεί πάντως την πρώτη κυκλοφορία του ντουέτο που δεν δείχνει διάθεση να προκαλέσει. Ούτε καν κακόγουστο εξώφυλλο δεν διαθέτει...

Top story

 Ο Ανδρέας Κύρκος προτείνει τα Your Honor, The Good Lord Bird και WandaVision, που θα σας ανταμείψουν για τον χρόνο του binge watching σας.

Η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το Maze και ο Γιώργος Καρανικόλας μιλάει στον Θανάση Μήνα για τη δημιουργία του άλμπουμ.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την εβδομάδα γιορτάζει 1 χρόνο και 50 Παρατηρητήρια επιτυχίες, με μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ελένη Τζαννάτου αλλά και δίνοντας το μικρόφωνο στα μέλη του ΚΨΜ.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη γράφει για τον δίσκο που πριν 3 δεκαετίες, έβαλε το trip hop στον μουσικό χάρτη.

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.

Άλλωστε, με τον Jim Thompson, τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Θα το διαπιστώσετε και με το βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ και στο οποίο θα βασίζεται η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Δημήτρης Λιλής διαλέγει 7 διεθνή και 3 εγχώρια ονόματα που δίνουν ελπίδα για το μέλλον της rap.

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος βρήκε ήδη τον δικό του κορυφαίο δίσκο του 2021. Σας δίνει και Promises γι' αυτό.

Ο Ζώης Χαλκιόπουλος είδε τα «μικροσκοπικά» live του NPR και διάλεξε τα 10 που δε χορταίνει με τίποτα.

Το ιστορικό metal σχήμα κυκλοφόρησε το At Night We Prey και ο Ευθύμης Καραδήμας μίλησε στον Αλέξανδρο Τοπιντζή για όλα εκείνα, τα μουσικά και προσωπικά, που τον έφεραν ως εδώ.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) τελειώνει projects και ατενίζει μπροστά.

Το Backstage Festival επιστρέφει. Και πάλι, δωρεάν! Με αγαπημένους μουσικούς ήρωες ή stars (Kurt Cobain, Iggy Pop, Madonna, Johnny Cash, Nick Cave, Michael Hutchence) - και όχι μόνο.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με τον Απόστολο Παπαδημητρίου των ντεθοθρασομεταλλάδων (ή θρασοντεθάδων;) Rapture.

Γίνεται, όταν μπαίνουν στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και τους σκηνοθετεί ο Χρήστος Σαρρής, στο πλαίσιο του Stages A/Live. Λίγο πριν απολαύσουμε τη συναυλία τους στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube (4/4. 21:00), η μπάντα μίλησε στο Avopolis γι' αυτή την παράξενη εμπειρία.

Στο νέο του Incoming, o Δημήτρης Λιλής διαλέγει 7 φρέσκα βίντεο που ...
Top