View More
Οι συντάκτες του Avopolis πάνε διακοπές και πακετάρουν μουσική, εικόνες και λέξεις για τις θερινές ώρες. Σε αυτό το επεισόδιο ο Ζώης Χαλκιόπουλος ...
Οι Sisters of Mercy στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσαν εν μέρει τις κακές φήμες που συνοδεύουν τα live τους, καταφέρνοντας ωστόσο να ...
Βρεθήκαμε στο Sani Festival, απολαύσαμε μία από τις πιο απρόσμενα μαγευτικές εμφανίσεις της χρονιάς από τον Bob Geldof και ακούσαμε για ποιο λόγο η ...
Top story

Το κομμάτι που ακούστηκε για πρώτη φορά ζωντανά στο Mad Cool Festival της Μαδρίτης είναι και το πρώτο δείγμα μουσικής του συγκροτήματος μετά το Pressure Machine του 2021

Ο πρώτος full-length δίσκος του συγκροτήματος εδώ και 10 χρόνια είναι γεγονός

Με ταχύτατους ρυθμούς εξαφανίζονται τα εισιτήρια της συναυλίας

Το δεύτερο preview του συνεργατικού τους LP με τίτλο Reset είναι εδώ

Honey Dijon, will.i.am, Terry Hunter και Nita Aviance αναλαμβάνουν τις εναλλακτικές εκδοχές του lead single του Renaissance

Στο Life Moves Pretty Fast box set θα περιλαμβάνονται μουσικές που αγαπήθηκαν από τις ταινίες Pretty in Pink, Ferris Bueller's Day Off, The Breakfast Club και πολλές ακόμη

Ένα κομμάτι που σύμφωνα με τον Brett Anderson έχει να κάνει με την πρώτη φορά που ένας άνθρωπος ερωτεύεται

Deteriorate Sound Festival II/μέρα 2

Δεν βελτιώθηκαν τα πράγματα σε επίπεδο προσέλευσης την Τρίτη, ωστόσο οι μουσικές που ακούστηκαν στο Six d.o.g.s. δεν ήταν «για λίγους» και όλοι οι συμμετέχοντες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων...

Μιχάλης Τσαντίλας
Μιχάλης Τσαντίλας

Δεν βελτιώθηκαν τα πράγματα σε επίπεδο προσέλευσης την Τρίτη, ωστόσο οι μουσικές που ακούστηκαν στο Six d.o.g.s. δεν ήταν «για λίγους» και όλοι οι συμμετέχοντες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων...

Όπως και στην πρώτη μέρα του Deteriorate Sound II (διαβάστε εδώ την ανταπόκριση του Στυλιανού Τζιρίτα), έτσι και στη δεύτερη η προσέλευση στο Six d.o.g.s. κινήθηκε σε πολύ χαμηλά νούμερα: το κοινό δεν ξεπέρασε σε καμία στιγμή της βραδιάς τη δύναμη των 30 ατόμων. Να πω ότι δεν το περίμενα; Θα πω ψέματα... Πάντως η μουσική που ακούστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Αβραμιώτου –στις περισσότερες των περιπτώσεων– δεν ήταν «για λίγους».

Deteriorate142_2

Deteriorate142_3

 

Οι SunTank, ας πούμε, οι οποίοι έπαιξαν πρώτοι, είχαν να παρουσιάσουν μια ιδιαίτερα προσιτή ηχητική πρόταση. Ο Ορέστης Μπενέκας (σε πλήκτρα, λάπτοπ και διάφορα άλλα αναβοσβήνοντα μαραφέτια) και ο Θανάσης Τζίνγκοβιτς (σε ηλεκτρική κιθάρα περασμένη από μακρά αλυσίδα πετάλων) είναι άλλωστε μουσικοί σε συνεχή ζύμωση με πιο λαϊκές μουσικές φόρμες και ήξεραν καλά πώς να «πειραματιστούν», ρίχνοντας κατάλληλες γέφυρες προς το ακροατήριο. Έτσι, τα τείχη που ορθώνονταν από τις αλλεπάλληλες στρώσεις live looping της εξάχορδης και πλουμίζονταν από τους ήχους των συνθετητών, «άνοιγαν» σε καίρια σημεία για να αναδυθούν μελωδικά θέματα, σαμπλαρισμένοι ρυθμοί και φωνητικές ριπές –όλα τους φάροι για να μπορέσει κανείς να παρακολουθήσει την εξέλιξη. Παρότι εμφανώς υπήρξαν πολλά μέρη στο σετ τους, αυτά αφέθηκαν να εισέλθουν το ένα στο άλλο έτσι ώστε το μισάωρο σετ να παρουσιαστεί ως ένα ενιαίο κομμάτι. Κατά την άποψή μου, οι δύο μουσικοί ξεχώρισαν (ελαφρώς έστω) από τα υπόλοιπα σχήματα της βραδιάς.

Deteriorate142_4

Όχι ότι η τριπλέτα που ακολούθησε δεν είχε ωραία πράγματα να καταθέσει. Οι Γιάννης Αναστασάκης, Νίκος Γιούσεφ & Τζένη Καπάδαη ακολούθησαν μια κάπως διαφορετική συνθήκη: ο πρώτος άφηνε τους άλλους δύο να «σολάρουν», κατέγραφε τα μέρη τους και στη συνέχεια έπαιζε μαζί τους, λουπάροντας, σαμπλάροντας και επιθέτοντας επιπλέον στοιχεία από κιθάρες και σύνθια. Σε όλο αυτό ξαναέμπαιναν οι δύο σολίστες (η Καπάδαη στη φωνή και ο Γιούσεφ στο μουσικό πριόνι) και το όλο πράγμα μεταλλασσόταν συνεχώς. Παρότι υπήρξαν μερικές πραγματικά υποβλητικές στιγμές στο σετ και η φαντασία δεν έλειπε –η Καπάδαη χρησιμοποίησε λ.χ. τα κλικ της φωτογραφικής μηχανής της ως μετρονόμο και ο Γιούσεφ μετέτρεψε το πριόνι του σε κρουστό– ένιωσα ότι τίποτα δεν ξεπέρασε τις πρώτες στιγμές, κατά τις οποίες η κυρία της παρέας αφέθηκε σε έναν σχεδόν θρησκευτικής λογικής «μονόλογο».

Deteriorate142_5

Deteriorate142_6

 

Και οι UnderwaterChess έκαναν πάντως το «καθήκον» τους την Τρίτη. Εκείνοι βέβαια είχαν μόνο έγχορδα όργανα στα χέρια τους: μια ηλεκτρική κιθάρα σχήματος V ο Πάνος Παπάζογλου κι ένα βιολί ο Μιχάλης Βρεττάς. Φυσικά, αυτά πέρναγαν μέσα από τα απαραίτητα εφέ δημιουργώντας γκρούβες (κυρίως μέσω «κούφιων» συγχορδιών από την κιθάρα), πάνω στις οποίες κινούνταν οι φράσεις του βιολιού και τα φωνητικά-ψαλμωδίες του Βρέττα. Οι Underwater Chess κατέστρωσαν (σποραδικά) τις πιο καταιγιστικές ρυθμολογικά στιγμές της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ, πράγμα που φάνηκε και από τις τάσεις χορού οι οποίες εμφανίστηκαν ανάμεσα στο κοινό. Από την άλλη, έχω την αίσθηση ότι τα 4-5 κομμάτια που έπαιξαν είχαν αρκετά παρόμοιες μεταξύ τους τροπές και εξελίξεις, δημιουργώντας έτσι την αίσθηση ότι άκουγες το ίδιο πάνω-κάτω πράγμα, ξανά και ξανά.

Deteriorate142_7

Το τέλος της βραδιάς βρήκε όλους τους συμμετέχνοντες επί σκηνής, σε έναν αυτοσχεδιασμό που ήταν επόμενο να «ψάχνεται» σε διάφορα σημεία. Ευτυχώς δεν δημιουργήθηκε χάος. Αντίθετα, υπήρξαν κάμποσες οάσεις στη ροή, έστω κι αν το κοινό αυτό σετ δεν κατάφερε να αγγίξει το ενδιαφέρον των όσων είχαν προηγηθεί. Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη μέρα του Deteriorate Sound II είχε πολλές συγκινήσεις να προσφέρει, με όλους τους συμμετέχοντες να στέκονται με άνεση στο ύψος των περιστάσεων.

Top story
Οι συντάκτες του Avopolis πάνε διακοπές και πακετάρουν μουσική, εικόνες και λέξεις για τις θερινές ώρες. Σε αυτό το επεισόδιο ο Ζώης Χαλκιόπουλος ετοιμάζει βαλίτσα, παραδοσιακά,  τελευταία στιγμή και πετάει μέσα Σtella, The Smile, Twin Peaks και Kleir Stefan. 

Οι Sisters of Mercy στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσαν εν μέρει τις κακές φήμες που συνοδεύουν τα live τους, καταφέρνοντας ωστόσο να παραδώσουν ένα αποτέλεσμα καλύτερο από το αναμενόμενο. 

Βρεθήκαμε στο Sani Festival, απολαύσαμε μία από τις πιο απρόσμενα μαγευτικές εμφανίσεις της χρονιάς από τον Bob Geldof και ακούσαμε για ποιο λόγο η αντίδραση δεν μπορεί να έλθει πλέον μέσα από τη μουσική.

Λίγο πριν την πρεμιέρα της πολυανεμενόμενης τηλεοπτικής μεταφοράς του "Sandman" του Neil Geiman ο Βασίλης Σπανός ανατρέχει σε ένα top 5 αγαπημένων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών στιγμών του σπουδαίου συγγραφέα του φανταστικού - και όχι μόνο,

Οι συντάκτες του Avopolis πάνε διακοπές και πακετάρουν μουσική, εικόνες και λέξεις για τις θερινές ώρες. Σε αυτό το επεισόδιο ο Άγγελος Κλειτσίκας ακούει tropicalia, θέτει ευγενείς αναγνωστικούς στόχους και περιμένει τις  τελευταίες τηλεοπτικές περιπέτειες του Saul Goodman.

Οι Calexico στα πρόθυρα των διακοπών, στην Τεχνόπολη, μας χάρισαν δύο ώρες γεμάτες με τραγούδια, μουσικές και συναισθήματα που μάταια τόσα χρόνια προσπαθούν οι δισκογραφικές εταιρίες και οι mainstream ραδιοφωνικοί σταθμοί  να κολλήσουν πάνω τους ετικέτες. 

Το Netflix αποτυγχάνει να ανοίξει έναν νέο δρόμο για την πλατφόρμα στο ψυχαγωγικό σινεμά αξιώσεων ενώ το σκηνοθετικό δίδυμο των αδελφών Russo χάνουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους Mission Impossible. 

 Oι συντάκτες του Avopolis πάνε διακοπές και πακετάρουν μουσική, εικόνες και λέξεις για τις θερινές ώρες. Σε αυτό το επεισόδιο η Άννα Γεωργάτου πάει Σάμο - Χάλκη και Παρίσι Τέξας, βλέπει Αντονιόνι και Συζητήσεις με Φίλους, διαβάζει Καραγάτση και Ezra Pound και ακούει Dury Dava, Noda Pappa και Julee Cruise.

Σειρές που θα σε ξεγελάσουν μεταφέροντάς σε νοητά στην παραλία, ακόμη κι αν έχεις ξεμείνει φέτος στην έρημη πόλη

Οι συντάκτες του Avopolis πήγαν σε πάρα πολλές συναυλίες, άκουσαν μουσική, μαγεύτηκαν, χόρεψαν, στριμώχτηκαν, συγκινήθηκαν, ταξίδεψαν και εδώ προσπαθούν να διαλέξουν το αγαπημένο τους στιγμιότυπο από τα βράδια αυτού του τόσο πλούσιου, φετινού, μεγάλου συναυλιακού καλοκαιριού που τόσο είχαμε ανάγκη. 

Στο νέο του Diggin' o Ζώης Χαλκιόπουλος ετοιμάζεται για διακοπές με τα μαγικά πνευστά των Prince Lasha Quintet και Sonny Simmons στο The Cry!. 

Μια κουβέντα με τον frontman των Black Midi, Geordie Greep με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου album τους Hellfire,  που προσθέτει ένα ακόμα ορόσημο στο πειραματικό μουσικό τους όραμα. 

Οι Slipknot έκλεισαν ιδανικά και ισοπεδωτικά αυτό το πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι τη δωδέκατη, τελευταία και πολυπληθέστερη ημέρα του φετινού Release Athens Festival, παρέα με τους ορεξάτους Sepultura, τους άξιους Jinjer, και support acts από Vended,  Maplerun και τους Renegade και ποιος καλύτερος ανταποκριτής από τον Επίτροπο για αυτή τη ...

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο πάει New Long Fest και ετοιμάζεται να γράψει τον επίλογο του πιο πλούσιου συναυλιακού καλοκαιριού των τελευταίων ετών. 

 Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Stefan Olsdal και τη διάθεση του κόσμου η συγκυρία φαίνεται να μην ευνόησε τον Brian Molko και τους Placebo που σε μια "χλιαρή" βραδιά απέδειξαν τη μειωμένη δυναμική τους. 

Α night to remember τόσο για τους οπαδούς των Epica και Blind Guardian, όσο και για τους πολυπληθέστατους οπαδούς των Sabaton.

 Όλα όσα έγιναν στη δέκατη μέρα του φετινού Release Athens Festival με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Clutch και τους The Hellacopters και δυναμικές εμφανίσεις από Blues Pills, Deaf Radio και ΛΔΛΜ.

Ένα κερδισμένο στοίχημα με ένα διαφορετικό, σκοτεινό παραμύθι για την "πριγκίπισσα του λαού".

O Μάκης Μηλάτος επιλέγει 5 επανεκδόσεις, κασετίνες και ειδικές κυκλοφορίες για το κατακαλόκαιρο γιατί οι συλλογές δεν σταματούν ποτέ. 

Top