View More
Οι εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Κολιοδήμου "101 ελληνικές ταινίες που πρέπει να πεθάνεις πριν τις δεις", ένα απολαυστικό λεξικό με ...
Τριάντα χρόνια πέρασαν από το Trompe le Monde των Pixies, έναν δίσκο γεμάτο γλυκόπικρες αντιθέσεις. 
Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο Παρατηρητήριο αυτής της Δευτέρας μας ...
Τριάντα χρόνια πέρασαν από την ιστορική διπλή κυκλοφορία των Guns N’ Roses και ο Παναγιώτης Λουκάς ξετυλίγει καρέ – καρέ το κουβάρι που οδήγησε την ...
Το Sex Education επέστρεψε για την τρίτη του σεζόν στο Neftflix. Αυτή είναι η ετυμηγορία του Avopolis.
Top story

O πολιτισμός στο Ίδρυμα Ωνάση κατακλύζει τις σκηνές της Στέγης, ενεργοποιεί νέους χώρους στην πόλη και στον ψηφιακό κόσμο, για να μιλήσει για όλους εμάς

Το κομμάτι αποτελεί μέρος της προώθησης ενός φιλανθρωπικού concert film

Το “Dreams at Midnight” ηχογραφήθηκε ζωντανά στο βορειότερο σημείο της Νορβηγίας, στο Αρχιπέλαγος της Nordland.

Το νέο κατάστημα του Slim Shady θα ανοίξει αύριο στο κεντρικό Detroit

Το follow-up του Marauder του 2018 θα κυκλοφορήσει από την Matador μέσα στην επόμενη χρονιά

Το συγκρότημα έδωσε τη δεύτερη συναυλία του στο φεστιβάλ του Louisville την Κυριακή

Το single περιλαμβάνεται στον νέο δίσκο της μπάντας, Future Past

Ο Spencer Elden πρόσφατα μήνυσε τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana για εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου

Το impromptu set αντικατέστησε τους Kings of Leon, που ακύρωσαν την εμφάνισή τους στο φεστιβάλ εξαιτίας του θανάτου της μητέρας τους

Η ερμηνεία των καλλιτεχνών προβλήθηκε σε livestream από τη Νέα Υόρκη

Η ερμηνεία του κομματιού βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε στο Global Citizen Festival

Η εμφάνιση-έκπληξη του Jack White δόθηκε στα πλαίσια των εγκαινίων  του νέου καταστήματος της Third Man Records στο Λονδίνο

Jane Doe + Kappa^3 & 10 Code

Στέργιος Κοράνας
Στέργιος Κοράνας

Με αρκετά απρόοπτα από τεχνικής και οργανωτικής πλευράς, η παρουσίαση του δεύτερου δίσκου των Jane Doe, The Enormous Head Of King Splendid, είχε όλα τα φόντα για να καταλήξει σε φιάσκο. Όμως το περασμένο Σάββατο στο Eightball τόσο οι συμπολίτες, όσο και οι συμμετέχοντες στη βραδιά Kappa^3 και 10 Code, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, με λίγο πιο άτυχα να αποδεικνύονται τελικά τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς.

Πρώτη αναποδιά, ότι έγινε παρουσία δίσκου χωρίς...δίσκο! Αν και τα πάντα ήταν έτοιμα (μέχρι και το artwork, απ' όσο ξέρω), το The Enormous Head Of King Splendid δεν κυκλοφόρησε ακόμα. Τι να κάνουμε, συμβαίνουν και τέτοια. Προφανώς άλλωστε δεν φταίνε οι Jane Doe, μιας και ήταν έτοιμοι από την πλευρά τους. Δυστυχώς, όμως, οι ατυχίες δεν σταμάτησαν εκεί: το Eightball είχε πολύ σφιχτό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να γίνονται όλα βιαστικά, πράγμα που συχνά οδηγούσε σε ευτράπελα. Αλλά το χειρότερο είναι ότι αυτή η βιασύνη δεν οφειλόταν στο προχωρημένο της ώρας ή σε παράπονα για ενόχληση. Απλώς κάποιοι υπεύθυνοι θεώρησαν ως καλή ιδέα να διοργανώσουν ένα...metal party μετά από το live! Κατά τη γνώμη μου, πρόκειται για κίνηση επιεικώς απαράδεκτη: δεν κάνεις τέτοια πράγματα από τη στιγμή που έχεις κανονισμένες τρεις μπάντες για να παίξουν...

Janedoe_2_10_Code

Όπως και να 'χει, η βραδιά άνοιξε γύρω στις 22.00, με τους 10 Code. Δεν τους είχα ξαναδεί και μου φάνηκαν πολύ ενδιαφέροντες. Ίσως οι πιο «σκληροί» σε ήχο σε σχέση με τις άλλες δύο μπάντες, οι Αθηναίοι έπαιξαν με την ψυχή τους και ζέσταναν και με το παραπάνω όσους είχαμε δώσει το παρών στο Eightball από νωρίς. Φυσικά –όπως τυχαίνει σχεδόν πάντα στα πρώτα συγκροτήματα– ήμασταν δεν ήμασταν 50 άτομα εκείνη την ώρα.

Ακολούθησαν οι Θεσσαλονικείς Kappa^3, ουσιαστικά ένα τρίο το οποίο παίζει με επικεφαλής τον Kappa (Κώστας). Σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές του, το σχήμα έχει τώρα πιο πολλές grunge και alternative rock επιρροές στον ήχο του κι έτσι οι μουσικές που μας έπαιξαν το Σάββατο βρίσκονταν πολύ κοντά στο ύφος των Jane Doe. Έχοντας δει αρκετές φορές το τρίο, θα έλεγα ότι ήταν μια από τις καλές βραδιές τους, όχι όμως και η κορυφαία. Δεδομένης βέβαια και της προαναφερόμενης βιασύνης, το πήγαν πάρα πολύ καλά.

Janedoe_3_Kappa3

Πρωταγωνιστές της βραδιάς μα και πιο άτυχοι τελικά απ' όλους, όπως είπαμε και προηγουμένως, οι Jane Doe πρόσθεσαν στις αναποδιές που τους κυνηγούσαν και μια κατεστραμμένη βάση τύμπανου με την εμφάνισή τους στη σκηνή, ενώ –σαν να μην έφτανε αυτό– ο προτζέκτορας αρνήθηκε πεισματικά να λειτουργήσει και ο υπολογιστής κόλλησε ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια του live τους. Η μπάντα ωστόσο δεν πτοήθηκε, μας παρουσίασε με κέφι το υλικό του The Enormous Head Of King Splendid κι έκλεισε το σετ της με ένα κομμάτι από το πρώτο άλμπουμ, το “Tangerine”. Οι Jane Doe δεν κόμπιασαν πουθενά, έπαιξαν όλα τα τραγούδια τους νερό και μας ευχαρίστησαν για την παρουσία μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Janedoe_4

Όσο για το καινούριο υλικό, όσο μπορώ να κρίνω από μία ακρόαση και μάλιστα σε live, μου φάνηκε πολύ καλό –θα περιμένω βέβαια να πάρω στα χέρια μου και το άλμπουμ. Εύχομαι πάντως καλή επιτυχία στους Jane Doe και δίνω, ως κατακλείδα, τα συγχαρητήριά μου και στις τρεις μπάντες: έφεραν εις πέρας μια αρκετά ζόρικη βραδιά.

Top story

Οι εκδόσεις Οξύ παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Κολιοδήμου "101 ελληνικές ταινίες που πρέπει να πεθάνεις πριν τις δεις", ένα απολαυστικό λεξικό με τις χειρότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου που άλλα μας έταξαν και αλλιώς μας προέκυψαν. 

Τριάντα χρόνια πέρασαν από το Trompe le Monde των Pixies, έναν δίσκο γεμάτο γλυκόπικρες αντιθέσεις. 

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο Παρατηρητήριο αυτής της Δευτέρας μας αναφέρει 6 αξιολογότατες περιπτώσεις δίσκων του 1991 από τις οποίες μας προστάτευσε η παντοκρατορία του Nevermind εκείνη την χρονιά.

Τριάντα χρόνια πέρασαν από την ιστορική διπλή κυκλοφορία των Guns N’ Roses και ο Παναγιώτης Λουκάς ξετυλίγει καρέ – καρέ το κουβάρι που οδήγησε την παρέα του Axl Rose στην πρόωρη ωριμότητα -και στην κορυφή. 

Το Sex Education επέστρεψε για την τρίτη του σεζόν στο Neftflix. Αυτή είναι η ετυμηγορία του Avopolis.

Tριάντα χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του album που καθόρισε το εναλλακτικό ραπ και έμαθε στα B-boys να εκτιμούν την jazz.

Τριάντα χρόνια πέρασαν από το Blood Sugar Seχ Magik  των Red Hot Chili Peppers, το καλύτερο ίσως κόλπο που άφησε πίσω του ο Houdini.

Η έκρηξη. Το άλμπουμ που επικύρωσε τη στροφή/ανάγκη της νεανικής κουλτούρας στην αυγή της «εναλλακτικής» δεκαετίας των 90s. Track-to-track ανάλυση, 30 χρόνια μετά τη γέννηση της Nirvanamania…

Στο νέο του Diggin' o Ζώης Χαλκιόπουλος κάνει μια βουτιά στη μαγεία των αυτοεκδόσεων και αλιεύει το  όνειρο του Chuck Senrick. 

Για τον Μάκη Μηλάτο το ροκ δεν έχει πεθάνει και αυτές είναι οι αποδείξεις. 

Τριάντα χρόνια από το αριστούργημα των Primal Scream και την αισθητική αποτύπωση μιας εποχής που παραμένει ζωντανή, έστω και κάτω από τόνους acid.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) βολτάρει στην Αθήνα που τόσο μας είχε λείψει ακούγοντας Jarvis Cocker για το βαθύ φθινόπωρο. 

 Η επιστροφή του σημαντικότερου ηλεκτρονικού φεστιβάλ στον Βορρά είναι γεγονός και διατρέχουμε αυτά που περιμένουμε να δούμε πώς και πώς.

 Η τέχνη της διασκευής δεν είναι τόσο απλή όσο δείχνει και αυτές είναι 20 + 1 διασκευές που κατάφεραν να  κοντράρουν το πρωτότυπο ή και να το ξεπεράσουν. 

Top