View More
Μόνο για τα εγγεγραμμένα μέλη: Once Were Brothers, Greek Rock Revolution, Madonna and the Breakfast Club, The Harder They Come, Nick Cave - Straight To You και 1991: The Year Punk Broke, όποια στιγμή επιθυμείτε!
H ταινία που σύστησε τη reggae στον κόσμο, έρχεται στο Backstage Film Festival. 
 Ο Ανδρέας Κύρκος προτείνει τα Your Honor, The Good Lord Bird και WandaVision, που θα σας ανταμείψουν για τον χρόνο του binge watching σας.
Η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το Maze και ο Γιώργος Καρανικόλας μιλάει στον Θανάση Μήνα για τη δημιουργία του άλμπουμ.
Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την εβδομάδα γιορτάζει 1 χρόνο και 50 Παρατηρητήρια επιτυχίες, με μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ελένη Τζαννάτου αλλά και δίνοντας το μικρόφωνο στα μέλη του ΚΨΜ.
Top story

Special mix και αφιερώματα, online party, συνεντεύξεις, 50 βιβλία Μεθυσμένο Ημερολόγιο για εσάς και ταινίες με πολλή μουσική! 

Η προγραμματισμένη για φέτος εμφάνιση των Pet Shop Boys μεταφέρεται για του χρόνου. 'Ετσι, θα εμφανιστούν στην Πλατεία Νερού την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022. Μάθετε τι ισχύει για τα εισιτήρια.

To "Memories of the Age of Anxiety" γράφτηκε για app διαλογισμού, γι' αυτό, πατήστε play και χαλαρώστε.

Ακούστε τη νέα εκδοχή του τραγουδιού της ποπ σταρ με τη συμμετοχή του sir Elton John.

Ο μουσικός έδωσε μια μικρή γεύση από αυτό σε Instagram live.

Μια εκ νέου επίσκεψη στον θαυμαστό κόσμο της Επιθεώρησης έρχεται τον Ιούνιο στο Βεάκειο Θέατρο.

Μια ακόμα ζωντανή εμφάνιση, από το 2005 αυτή τη φορά, που γίνεται διαθέσιμη.

Το 7'' λέγεται Grief και το ένα κομμάτι προέρχεται από απάντηση του Cave σε γράμμα στο Red Hand Files.

«Να ζήσει στον πραγματικό κόσμο» ήταν η προτροπή προς τη Madonna και εκείνη δεν το άφησε να πέσει κάτω.

Το φεστιβάλ θα διοργανωθεί φέτος σε μια υβριδική εκδοχή, από  27 έως 29 Μαΐου.

Οι πρώτες συσκευές ξεκίνησαν να αποστέλλονται σε ενδιαφέρομενους από τις Η.Π.Α. για δοκιμή. Και μαντέψτε τι θα καταγράφουν...

"Δεν δοκιμάσαμε να γράψουμε ακόμα ένα 'Tainted Love'. Ίσως θα έπρεπε!", δήλωσε ο Dave Ball

«Ήρθαμε σε επαφή με τα συγκροτήματα που μας αρέσουν, ώστε να τους προτείνουμε να φτιάξουμε τα άλμπουμ τους ή και να επανεκδώσουμε παλαιότερες δουλειές τους», λένε οι ιδρυτές του.

Προετοιμασίες για ένα μεγάλο (online, τι άλλο) event, με κομμάτια που δεν έχουν ξαναπαίξει.

Universe217 - Ease EP

Μιχάλης Τσαντίλας
Μιχάλης Τσαντίλας
Οι Universe217 είναι εγχώριο κουαρτέτο που δισκογραφεί από το 2007 και έχει συζητηθεί αρκετά, εντός και εκτός συνόρων, με βάση κυρίως δύο άξονες: την παραμετροποιημένη doom metal ηχοδομή που υπηρετούν και το χρυσό λαρύγγι της Τάνιας Λεοντίου. Έπειτα από τρία άλμπουμ (με πιο πρόσφατο το Never του 2013) και κάποια σινγκλ και EP, ήρθε πριν λίγους μήνες να προστεθεί στα πεπραγμένα τους το Ease, ένα ακόμα ΕΡ τεσσάρων τραγουδιών.
 
Με το Ease, οι Universe217 επιχειρούν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τη μέχρι πρότινος πορεία τους: να στήσουν μια κάπως πιο χαλαρή και λιτή ατμόσφαιρα, με τις ακουστικές κιθάρες και τα ambient στοιχεία να διεκδικούν περισσότερο χώρο σε σχέση με το παρελθόν. Μιλάμε για μια μετατόπιση που δεν τη λες και μεγάλη (ο ηλεκτρισμός παραμονεύει σταθερά, ξαναπαίρνοντας ενίοτε το πάνω χέρι), πρόκειται πάντως για ένα σαφώς διαφοροποιημένο ηχοτοπίο σε σχέση με το Never, το οποίο έχω την άποψη ότι φέρει εντός του αποκρυσταλλωμένη την πληρέστερη –μέχρι στιγμής– εικόνα του ποιοι είναι και τι κάνουν οι Universe217.
 
Οι από καιρό διαπιστωμένες ικανότητές τους δεν επιτρέπουν να εκπέσουν ποιοτικά. Νομίζω όμως ότι κάποια από τα καινούργια κομμάτια δεν λειτουργούν όσο καλά θα περίμενε κανείς. Έχω την εντύπωση, δηλαδή, ότι τα όποια νέα ηχητικά στοιχεία ακούγονται κάπως «εκτός»: σαν να μην έχουν ακόμα κατακτηθεί πλήρως από την τετράδα· σαν να μην είναι και οι ίδιοι απόλυτα βέβαιοι για το πώς θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν. Στο οχτάλεπτης διάρκειας “Towards The Sun”, για παράδειγμα, το ενδιαφέρον εξασθενεί σε σημεία, καθώς παρατηρείται μια «περίθλαση» στον συνθετικό τομέα. Επίσης, ένιωσα σε κάποιες περιπτώσεις τη μπροστάρισα Λεοντίου να μην «πατάει» γερά: σαν η απουσία των ηλεκτρικών εκκενώσεων επί των οποίων καλούταν μέχρι πρότινος να κινηθεί να της αφαίρεσε αυτοπεποίθηση.
 
Παρά πάντως τις ενστάσεις μου αυτές, το Ease είναι ένα αξιόλογο EP, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποδυναμώνει τη συνολική εικόνα της δισκογραφίας των δημιουργών του, ούτε και θολώνει το στίγμα τους. Θα έλεγα ότι περισσότερο μοιάζει με εργασία μεταβατική, η οποία σαν να προμηνύει πιο δραστικές ανατροπές για τη συνέχεια. Φυσικά, για την επαλήθευση, θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι οι Universe217 να κάνουν το επόμενο βήμα. Μέχρι τότε, πιστεύω ότι το Ease θα λειτουργήσει μια χαρά ως παρέα για την ολοένα κι αυξανόμενη fan base μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες εγχώριες μπάντες του ευρύτερου ροκ χώρου.
 

Top story

 Ο Ανδρέας Κύρκος προτείνει τα Your Honor, The Good Lord Bird και WandaVision, που θα σας ανταμείψουν για τον χρόνο του binge watching σας.

Η μπάντα κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το Maze και ο Γιώργος Καρανικόλας μιλάει στον Θανάση Μήνα για τη δημιουργία του άλμπουμ.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Αυτή την εβδομάδα γιορτάζει 1 χρόνο και 50 Παρατηρητήρια επιτυχίες, με μια εποικοδομητική συζήτηση με την Ελένη Τζαννάτου αλλά και δίνοντας το μικρόφωνο στα μέλη του ΚΨΜ.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη γράφει για τον δίσκο που πριν 3 δεκαετίες, έβαλε το trip hop στον μουσικό χάρτη.

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.

Άλλωστε, με τον Jim Thompson, τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Θα το διαπιστώσετε και με το βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ και στο οποίο θα βασίζεται η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Δημήτρης Λιλής διαλέγει 7 διεθνή και 3 εγχώρια ονόματα που δίνουν ελπίδα για το μέλλον της rap.

Στο νέο του Diggin', o Ζώης Χαλκιόπουλος βρήκε ήδη τον δικό του κορυφαίο δίσκο του 2021. Σας δίνει και Promises γι' αυτό.

Ο Ζώης Χαλκιόπουλος είδε τα «μικροσκοπικά» live του NPR και διάλεξε τα 10 που δε χορταίνει με τίποτα.

Το ιστορικό metal σχήμα κυκλοφόρησε το At Night We Prey και ο Ευθύμης Καραδήμας μίλησε στον Αλέξανδρο Τοπιντζή για όλα εκείνα, τα μουσικά και προσωπικά, που τον έφεραν ως εδώ.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) τελειώνει projects και ατενίζει μπροστά.

Το Backstage Festival επιστρέφει. Και πάλι, δωρεάν! Με αγαπημένους μουσικούς ήρωες ή stars (Kurt Cobain, Iggy Pop, Madonna, Johnny Cash, Nick Cave, Michael Hutchence) - και όχι μόνο.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με τον Απόστολο Παπαδημητρίου των ντεθοθρασομεταλλάδων (ή θρασοντεθάδων;) Rapture.

Γίνεται, όταν μπαίνουν στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και τους σκηνοθετεί ο Χρήστος Σαρρής, στο πλαίσιο του Stages A/Live. Λίγο πριν απολαύσουμε τη συναυλία τους στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube (4/4. 21:00), η μπάντα μίλησε στο Avopolis γι' αυτή την παράξενη εμπειρία.

Στο νέο του Incoming, o Δημήτρης Λιλής διαλέγει 7 φρέσκα βίντεο που ...
Top