View More
Εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου δίσκου των Whereswilder, Movement In Place, από τη United We Fly στις 12 Νοεμβρίου και της live παρουσίασής του ...
Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του Back to Black και η Μάρω Αγγελοπούλου βουτάει στη διαχρονική επιρροή του αριστουργήματος της Amy ...
Η Αγγελική Λάλου συνάντησε τον Γιάννη Βεσλεμέ με αφορμή τη μουσική που γράφει για την παράσταση Παράδεισος που ανεβαίνει στη Στέγη Γραμμάτων και ...
Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο γιορτάζει το Halloween ...
 Τα κομμάτια που ξεχωρίσαμε από τις νέες κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας για τη λίστα του Σαββατοκύριακου από το Avopolis Radio. 
Top story

Ο δίσκος με την εκρηκτική εμφάνιση του καλλιτέχνη, με τίτλο Live from the Acropolis, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου

Το κομμάτι αποτελεί το τελικό preview για τη νέα δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος

Πότε θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ για το αγαπημένο Beach Boy;

Ο δημοφιλής rapper τίμησε τη μητέρα του η οποία έφυγε από τη ζωή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε ηλικία 70 ετών

Το νέο τους κομμάτι με τίτλο “ALYGATYR” κυκλοφόρησε εν μέσω της περιοδείας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η σειρά περιλαμβάνει νέες ηχογραφήσεις του "Lights", το οποίο συνοδεύεται από την ταινία μικρού μήκους του Lynch με τίτλο I Touch A Red Button Man

Το αγαπημένο Σκαθάρι εξήγησε ότι πάντα έβρισκε τη διαδικασία παράξενη

«Έχουμε μηδενική ανοχή ως προς ζητήματα κακοποίησης, τόσο σωματικής, όσο και λεκτικής, και αυτή η συμπεριφορά παρατηρείται εδώ και δύο εβδομάδες»

Σήμερα  7μμ με 8μμ παρουσιάζει το νέο της ep "1999".  

Ο Springsteen μίλησε με τον παρουσιαστή για το No Nukes concert film, τη φιλία του με τον Barack Obama και πολλά ακόμη

Ο δημοφιλής rapper ευχαρίστησε τόσο τον Snoop Dogg όσο και τους θαυμαστές του για τη στήριξη στις δύσκολες ώρες που περνά

Τα “West” και “25 Years” περιλαμβάνονται στο original score του Greenwood για το δραματικό western της Campion

Ο frontman των Pulp τραγουδά στα Γαλλικά υποδυόμενος τον pop τραγουδιστή Tip-Top

«Αν το ακούσει ποτέ αυτό ο Eddie [Vedder], φίλε σ’ αγαπώ και σ’ ευχαριστώ που ήσουν τόσο ευγενικός απέναντι στο συγκρότημά μας»

Η μήνυση που είχε ασκηθεί στο συγκρότημα είχε συγκροτηθεί στη βάση ότι το design της δημοφιλούς μπλούζας τους ήταν αντιγραφή ενός σχεδίου εμπνευσμένου από την Κόλαση του Δάντη.

Deadbeat Escapement - Contradiction

Μιχάλης Τσαντίλας
Μιχάλης Τσαντίλας

Οι Deadbeat Escapement είναι συγκρότημα... δεύτερης γενιάς: σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ιστοσελίδα τους, όλα τα μέλη είναι απόγονοι των μελών των The Beat, μιας μπάντας που έδρασε στα 1960s. Με τη σημερινή μορφή τους δραστηριοποιούνται από το 2006 και το ότι δεν βιάστηκαν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ λειτούργησε υπέρ τους, όπως γίνεται σαφές από την ακρόαση των 11 τραγουδιών του Contradiction.

Η μπάντα δηλώνει ότι μεγαλύτερη επιρροή της είναι το art rock και καλλιτέχνες όπως οι Roxy Music και οι Genesis. Προσωπικά, πάντως, άκουσα και αρκετά στοιχεία από τη σαρωτική αναβίωση που επεφύλαξαν μπάντες όπως οι Interpol στους Joy Division και στο post-punk γενικότερα. Όπως και να 'χει, αυτό που κερδίζει από τις πρώτες κιόλας ακροάσεις του Contradiction είναι η συνεκτικότητα και συνέπεια του υλικού. Μιλάμε δηλαδή για ένα άλμπουμ που ακούγεται άνετα ολόκληρο, χωρίς προφανείς αδύναμους κρίκους, αλλά με αρκετές στιγμές να ξεχωρίζουν.

Κυριότερο ατού των Deadbeat Escapement αναδεικνύεται η στιλιστική ευελιξία τους, η οποία βοηθείται και από την ύπαρξη στις τάξεις τους δύο ερμηνευτών, διαφορετικού μάλιστα φύλου (Αγγελική Βαρδάκα και Άλεξ Φραγκάκης). Έτσι έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σε πολλά ταμπλό και να απλωθούν μελωδικά, πότε καταδυόμενοι με σθένος στη σκοτεινή άβυσσο (“Post Mortem”) και πότε πλατσουρίζοντας ανέμελα στον αφρό (“A Friend”), καλύπτοντας και αρκετούς από τους ενδιάμεσους χώρους (“M2”, “The Hole”, “Posterize”). Ως κερασάκι στην τούρτα, φιγουράρει η ικανότητα να μεταφράζουν τις ιδέες τους σε έναν τελικό ήχο που διέπεται από μεστότητα και βεβαιότητα –το κατέχουν, τέλος πάντων, το άθλημα.

Ας μη νομιστεί βέβαια ότι το Contradiction είναι άμοιρο κάποιων μειονεκτημάτων. Κατ’ αρχάς, έχει κι αυτό τα γνωστά στιχουργικά θεματάκια τα οποία παρουσιάζει ως επί το πλείστον η εγχώρια αγγλόφωνη παραγωγή: οι στίχοι είναι δηλαδή ολίγον φλου, ασύνδετοι σε αρκετά σημεία και κοινότοποι• δεν καταφέρνουν να παρουσιάσουν κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον, κατά την άποψή μου. Άλλο σημείο, λιγότερο σημαντικό, είναι η αγγλική προφορά (του Φραγκάκη κυρίως), καθώς δεν αναδεικνύεται πάντα πειστική. Τέλος, (θα πρέπει να) παραμένει ζητούμενο για τους Deadbeat Escapement μια πιο ολοκληρωμένη απαγκίστρωση από τις επιρροές τους, μια περισσότερο δική τους κατεύθυνση.

Ομολογώ ότι προβληματίστηκα για καιρό σχετικά με τη βαθμολογία την οποία θα απένειμα στο Contradiction, δεν μπόρεσα όμως να αγνοήσω τελικά την αίσθηση ότι το εξάρι θα αδικούσε την προσπάθεια των Deadbeat Escapement. Γιατί, παρότι αυτό το πρώτο τους βήμα φέρει ορισμένα από τα αναμενόμενα μειονεκτήματα ενός ντεμπούτο, διαθέτει και αρκετά άλλα χαρακτηριστικά, που δεν συναντάμε τόσο συχνά. Τα οποία και το διαχωρίζουν σαφώς από την κατηγορία των «συμπαθητικών» άλμπουμ, τοποθετώντας το σε εκείνη των «πολλά υποσχόμενων».

 

 

Top story

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου δίσκου των Whereswilder, Movement In Place, από τη United We Fly στις 12 Νοεμβρίου και της live παρουσίασής του στο six d.o.g.s ο Άγγελος Κλειτσίκας συναντήθηκε μαζί τους, συζητώντας μεταξύ άλλων το γιατί η Billie Eilish είναι η ροκ μπάντα του σήμερα, την αδιαφορία της πολιτείας για τους μουσικούς και την

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του Back to Black και η Μάρω Αγγελοπούλου βουτάει στη διαχρονική επιρροή του αριστουργήματος της Amy Winehouse.

Το πρώτο "In Women We Trust" event της χρονιάς από το Plisskën Festival και το British Council είναι γεγονός και θα το γιορτάσουν με ένα λαμπερό πάρτι με Female Only Line Up

Η Αγγελική Λάλου συνάντησε τον Γιάννη Βεσλεμέ με αφορμή τη μουσική που γράφει για την παράσταση Παράδεισος που ανεβαίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. 

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο γιορτάζει το Halloween με 4 σύντομες και πέρα ως πέρα φανταστικές “επιστολές τρόμου”.

 Τα κομμάτια που ξεχωρίσαμε από τις νέες κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας για τη λίστα του Σαββατοκύριακου από το Avopolis Radio. 

Την ημέρα της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου, Sympathy for Life, ο μπροστάρης του γκρουπ, Andrew Savage μας μίλησε σχεδόν για τα πάντα: την κατάσταση του ροκ σήμερα, την πραγματική επανάσταση και για το πως οι Parquet Courts ήταν πάντα μία μπάντα για χορό. 

Στο νέο του Diggin o Ζώης Χαλκιόπουλος μεταφράζει τους Poll σε Αγάπη.
Εμπνευσμένος από τη ρήση του Neil Young, ο Ζώης Χαλκιόπουλος επιλέγει 5 τραγούδια που μοιάζει να ακούγονται καλύτερα στις live εκτελέσεις τους από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις. Συν ένα opposite effect - έκπληξη.
Kάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) ζει με δύο ταινίες που του πήραν το μυαλό.

Ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος έγραψε το ελληνικό Trainspotting και επιλέγει ένα soundtrack εμπνευσμένο από 10 καρέ του βιβλίου.

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο σημερινό Listomania -κατ' εξαίρεση- δεν φτιάχνει κάποια λίστα, αλλά αναλύει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του Pitchfork για τους 200 καλύτερους δίσκους των 25 χρόνων λειτουργίας του. 

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει ξανά γύρω από το διάσημο εξώφυλλο του Nevermind  των Nirvana, o Μάκης Μηλάτος σταχυολογεί 15 εμβληματικά  album covers που σήμερα, ίσως, δεν θα είχαν κυκλοφορήσει ποτέ.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο ενώ φαινομενικά ασχολείται με το beef Πετράκου - Active Member ουσιαστικά σας προσφέρει "αμόλυβδη" Σωτηρία.

Top