View More
Εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου δίσκου των Whereswilder, Movement In Place, από τη United We Fly στις 12 Νοεμβρίου και της live παρουσίασής του ...
Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του Back to Black και η Μάρω Αγγελοπούλου βουτάει στη διαχρονική επιρροή του αριστουργήματος της Amy ...
Η Αγγελική Λάλου συνάντησε τον Γιάννη Βεσλεμέ με αφορμή τη μουσική που γράφει για την παράσταση Παράδεισος που ανεβαίνει στη Στέγη Γραμμάτων και ...
Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο γιορτάζει το Halloween ...
 Τα κομμάτια που ξεχωρίσαμε από τις νέες κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας για τη λίστα του Σαββατοκύριακου από το Avopolis Radio. 
Top story

Ο δίσκος με την εκρηκτική εμφάνιση του καλλιτέχνη, με τίτλο Live from the Acropolis, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου

Το κομμάτι αποτελεί το τελικό preview για τη νέα δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος

Πότε θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ για το αγαπημένο Beach Boy;

Ο δημοφιλής rapper τίμησε τη μητέρα του η οποία έφυγε από τη ζωή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε ηλικία 70 ετών

Το νέο τους κομμάτι με τίτλο “ALYGATYR” κυκλοφόρησε εν μέσω της περιοδείας τους στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η σειρά περιλαμβάνει νέες ηχογραφήσεις του "Lights", το οποίο συνοδεύεται από την ταινία μικρού μήκους του Lynch με τίτλο I Touch A Red Button Man

Το αγαπημένο Σκαθάρι εξήγησε ότι πάντα έβρισκε τη διαδικασία παράξενη

«Έχουμε μηδενική ανοχή ως προς ζητήματα κακοποίησης, τόσο σωματικής, όσο και λεκτικής, και αυτή η συμπεριφορά παρατηρείται εδώ και δύο εβδομάδες»

Σήμερα  7μμ με 8μμ παρουσιάζει το νέο της ep "1999".  

Ο Springsteen μίλησε με τον παρουσιαστή για το No Nukes concert film, τη φιλία του με τον Barack Obama και πολλά ακόμη

Ο δημοφιλής rapper ευχαρίστησε τόσο τον Snoop Dogg όσο και τους θαυμαστές του για τη στήριξη στις δύσκολες ώρες που περνά

Τα “West” και “25 Years” περιλαμβάνονται στο original score του Greenwood για το δραματικό western της Campion

Ο frontman των Pulp τραγουδά στα Γαλλικά υποδυόμενος τον pop τραγουδιστή Tip-Top

«Αν το ακούσει ποτέ αυτό ο Eddie [Vedder], φίλε σ’ αγαπώ και σ’ ευχαριστώ που ήσουν τόσο ευγενικός απέναντι στο συγκρότημά μας»

Η μήνυση που είχε ασκηθεί στο συγκρότημα είχε συγκροτηθεί στη βάση ότι το design της δημοφιλούς μπλούζας τους ήταν αντιγραφή ενός σχεδίου εμπνευσμένου από την Κόλαση του Δάντη.

Tango With Lions - A Long Walk

Μιχάλης Τσαντίλας
Μιχάλης Τσαντίλας

Πρώτα τα επίμονα τύμπανα, έπειτα η στιβαρή μπασογραμμή, μετά ο μικροφωνισμός, οι κιθάρες και το τρομπόνι και από πάνω η αισθαντική φωνή της Κατερίνας Παπαχρήστου: ο ηλεκτρισμός στήνει σταδιακά την ένταση, χτίζει και χτίζει μια διελκυστίνδα ανάμεσα στη μελωδία και στην αρμονία, χωρίς τελικά να τη «λύει» ποτέ. Έτσι, ορθά-κοφτά, το "Slippery Roads" (εναρκτήριο τραγούδι του A Long Walk) είναι η καλύτερη ηχογράφηση που ακούσαμε μέχρι στιγμής με το όνομα Tango With Lions στην ούγια.

Το δεύτερο αυτό άλμπουμ σηματοδοτεί για την Παπαχρήστου το πέρασμα από μια χαλαρά δομημένη κολεκτίβα συνεργατών σε γκρουπ με σταθερότερη σύνθεση. Μάλιστα, στο συνοδευτικό ένθετο η μουσική υπογράφεται από όλα τα μέλη των Tango With Lions –με την Παπαχρήστου να αναλαμβάνει την απόλυτη ευθύνη των στίχων και της ερμηνείας. Τι αλλαγές επιφέρει, όμως, η υιοθέτηση του καινούριου σχήματος; Λιγότερο σημαντικές από ό,τι θα περίμενε κανείς, κατά τη γνώμη μου.

Ομολογουμένως, η επάνδρωση με νέο αίμα προσδίδει στους Tango With Lions έναν διαφοροποιημένο ήχο, μια φρέσκια δυναμική, με αρκετό ηλεκτρισμό και περισσότερη ευελιξία στη διαχείριση των ηχητικών αποχρώσεων –έναν πρωτόφαντο για εκείνους επαγγελματισμό, εν ολίγοις. Κι αυτό δουλεύει υπέρ τους. Έστω κι αν, κατεβαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα του A Long Walk και εξετάζοντας τον πυρήνα της τραγουδοποιίας του, συνειδητοποιείς ότι αυτή παραμένει τελικά στα γνωστά –και κάπως στενά– όρια που είχε οριοθετήσει το προ τριετίας Verba Time, με τις σκιές των Walkabouts ή των Mazzy Star να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους.

Θα ήταν άδικο, βέβαια, να μην αναγνωριστούν στην Παπαχρήστου οι πρόοδοι που έχει κάνει σε επιμέρους τομείς. Οι ερμηνείες της –για παράδειγμα– είναι εδώ πολύ πιο μεστές και διαθέτουν μια αυτοπεποίθηση η οποία έλειπε από το ντεμπούτο της. Αλλά και στον στιχουργικό τομέα, παρότι δεν αποφεύγονται τα κλισέ ή ορισμένες ευκολίες, διακρίνονται προσπάθειες για μια γλώσσα πιο συμβολική, καθώς και για την αντιπαραβολή ενός ευρύτερου «εκεί έξω» απέναντι στους κλειστούς χώρους όπου διαδραματίζονταν, ως επί το πλείστον, οι ιστορίες του Verba Time.

Με δεδομένα τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης που άφηνε εκείνο το πρώτο άλμπουμ, η Κατερίνα Παπαχρήστου και οι Tango With Lions μοιάζουν στο A Long Walk να ακολουθούν τον πιο ασφαλή δρόμο: αναπτύσσουν τον ήχο και την οργανοπαιξία, θέτοντας τις γνωστές δομές μέσα σε ένα νέο πλαίσιο. Σίγουρα ανεβαίνουν σκαλί (6,5 θα έγραφε το κοντέρ, αν η πλατφόρμα του Avopolis επέτρεπε τα μισά), απέχουν ωστόσο ακόμα από το να καταθέσουν ένα πραγματικά δυνατό άλμπουμ. Ίσως την επόμενη φορά...

 

 

Top story

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του νέου δίσκου των Whereswilder, Movement In Place, από τη United We Fly στις 12 Νοεμβρίου και της live παρουσίασής του στο six d.o.g.s ο Άγγελος Κλειτσίκας συναντήθηκε μαζί τους, συζητώντας μεταξύ άλλων το γιατί η Billie Eilish είναι η ροκ μπάντα του σήμερα, την αδιαφορία της πολιτείας για τους μουσικούς και την

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από την κυκλοφορία του Back to Black και η Μάρω Αγγελοπούλου βουτάει στη διαχρονική επιρροή του αριστουργήματος της Amy Winehouse.

Το πρώτο "In Women We Trust" event της χρονιάς από το Plisskën Festival και το British Council είναι γεγονός και θα το γιορτάσουν με ένα λαμπερό πάρτι με Female Only Line Up

Η Αγγελική Λάλου συνάντησε τον Γιάννη Βεσλεμέ με αφορμή τη μουσική που γράφει για την παράσταση Παράδεισος που ανεβαίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. 

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο γιορτάζει το Halloween με 4 σύντομες και πέρα ως πέρα φανταστικές “επιστολές τρόμου”.

 Τα κομμάτια που ξεχωρίσαμε από τις νέες κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας για τη λίστα του Σαββατοκύριακου από το Avopolis Radio. 

Την ημέρα της κυκλοφορίας του νέου τους δίσκου, Sympathy for Life, ο μπροστάρης του γκρουπ, Andrew Savage μας μίλησε σχεδόν για τα πάντα: την κατάσταση του ροκ σήμερα, την πραγματική επανάσταση και για το πως οι Parquet Courts ήταν πάντα μία μπάντα για χορό. 

Στο νέο του Diggin o Ζώης Χαλκιόπουλος μεταφράζει τους Poll σε Αγάπη.
Εμπνευσμένος από τη ρήση του Neil Young, ο Ζώης Χαλκιόπουλος επιλέγει 5 τραγούδια που μοιάζει να ακούγονται καλύτερα στις live εκτελέσεις τους από τις πρωτότυπες ηχογραφήσεις. Συν ένα opposite effect - έκπληξη.
Kάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) ζει με δύο ταινίες που του πήραν το μυαλό.

Ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος έγραψε το ελληνικό Trainspotting και επιλέγει ένα soundtrack εμπνευσμένο από 10 καρέ του βιβλίου.

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο σημερινό Listomania -κατ' εξαίρεση- δεν φτιάχνει κάποια λίστα, αλλά αναλύει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του Pitchfork για τους 200 καλύτερους δίσκους των 25 χρόνων λειτουργίας του. 

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει ξανά γύρω από το διάσημο εξώφυλλο του Nevermind  των Nirvana, o Μάκης Μηλάτος σταχυολογεί 15 εμβληματικά  album covers που σήμερα, ίσως, δεν θα είχαν κυκλοφορήσει ποτέ.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο ενώ φαινομενικά ασχολείται με το beef Πετράκου - Active Member ουσιαστικά σας προσφέρει "αμόλυβδη" Σωτηρία.

Top