View More

Βασισμένος σε πραγματική αίρεση είναι ο χαρακτήρας της Billie Eilish στο Swarm του Donald Glover

Ο χαρακτήρας της Eva που η δημοφιλής τραγουδίστρια ερμηνεύει, είναι εμπνευσμένος από τη γνωστή αίρεση του Keith Raniere

Ναταλία Πετρίτη
Ναταλία Πετρίτη

Το ερμηνευτικό της ντεμπούτο πραγματοποίησε η Billie Eilish στην ολοκαίνουρια σειρά των Janine Nabers και Donald Glover, το Swarm για το Prime Video. Και σε αυτό, η ίδια ερμηνεύει μια άκρως creepy cult leader που ονομάζεται Eva, η έμπνευση για την οποία φαίνεται πως προέκυψε από την πραγματική αίρεση του Keith Rainere, την NXIVM.

Το Swarm εκτυλίσσεται μεταξύ 2016 και 2018 και επικεντρώνεται στον χαρακτήρα της Dre (Dominique Fishback), μιας εμμονικής fan μιας fictional και Beyoncé-based pop star που ονομάζεται Ni’Jah, η οποία και ξεκινά ένα τρελό murder spree ενάντια σε όποιον τολμήσει να αναφερθεί με άσχημα λόγια για την αγαπημένη της τραγουδίστρια.

Στο 4ο επεισόδιο, μια από τους ακόλουθους της Eva τη βοηθά να ξεφύγει από ένα συμβάν με έναν αστυνομικό και την παρουσιάζει στην αρχηγό της αίρεσης, στην οποία αναφέρεται ως ένα κοινόβιο για «θηλυκή ενδυνάμωση».

«Υπήρχε μια αίρεση που ήταν ιδιαίτερα επιφανής εκείνη την περίοδο», δήλωσε στο Hollywood Reporter η Janine Nabers. «Και αυτό είναι το true-crime στοιχείο αυτού του επεισοδίου. Και πιστεύω ότι όταν ο κόσμος σκέφτεται την ιδέα καλλιτεχνών ή celebrities, υπάρχει αυτή η ιδέα σχετικά με μια αίρεση γύρω από την Taylor Swift, ή τους Beatles ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που μας κινούσε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν να βλέπουμε κάποιον που λατρεύει κάτι σε έναν βωμό και να εξερευνήσουμε την ιδέα της ίδιας της αίρεσης στο μυαλό κάποιου».

Η Nabers συνεχίζει: «Πώς μπορούμε να εντοπίσουμε τον παραλληλισμό ανάμεσα σε ανθρώπους που αφιερώνουν τη ζωή τους στο να κάνουν πλύση εγκεφάλου σε άλλους ανθρώπους κάνοντάς τους κήρυγμα και σε κάποιον που η μουσική μπορεί να τον κάνει να πιστέψει ότι είναι φίλος με έναν καλλιτέχνη ή μέρος της οικογένειάς του; Τι είναι αυτό; Οπότε, αυτό το επεισόδιο είχε να κάνει με αυτές τις δύο δυναμικές. Και αν αυτή είναι μια μάχη προθέσεων, τότε ποιος θα την κερδίσει»;

Δείτε πιο κάτω teaser clips από την guest εμφάνιση της Eilish.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ίδια συνεχίζει να δίνει μάχη για την υγεία της, έχοντας διαγνωσθεί προ ολίγων μηνών με το σύνδρομο Stiff Person

Ακούστε το “Medicine”, από τον δέκατο δίσκο του Clark με τίτλο Sus Dog

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, μεταξύ άλλων, κριντζάρει με το "influencing" που παράγουν οι Έλληνες πολιτικοί στο Tik Tok.

Ο Δημήτρης Λιλής ξεχωρίζει κάθε εβδομάδα τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες και τις παρουσιάζει μέσω podcast, Spotify playlist και YouTube videos. Πατήστε play.

Λίγο πριν την πρώτη τους, πολυαναμενόμενη εμφάνιση στην Ελλάδα την Πέμπτη 1 Ιουνίου, οι Lewis Maynard και Florence Shaw μιλάνε στο Avopolis για το «ευτυχές ατύχημα» που τους έφερε στο μουσικό προσκήνιο ως μία από τις πιο ελπιδοφόρες και ουσιαστικές περιπτώσεις της νέας UK post-punk σκηνής. 

Top