View More

Nightwish ξανά, μετά από 5 χρόνια

Δείτε το βιντεοκλίπ του "Noise"

news.team
news.team
φωτογραφία: Tim Tronckoe

Ξεκινώντας από τη μικρή πόλη Kitee της Φινλανδίας το 1996, οι Nightwish γιγαντώθηκαν σε εμπορικό φαινόμενο του symphonic metal ήχου, γενόμενοι ιδιαιτέρως αγαπητοί και στη χώρα μας (μεταξύ άλλων).

Το 2005 το γκρουπ κλυδωνίστηκε από την απόφαση να απολυθεί η μπροστάρισσα Tarja Turunen -η οποία ακόμα συζητιέται έντονα στις τάξεις των fans- ωστόσο επέζησε και με τραγουδίστρια πλέον (από το 2013) την Ολλανδέζα Floor Jansen απέδειξε στη δεκαετία που μόλις μας άφησε ότι παραμένει δημοφιλέστατο: το άλμπουμ του 2015 Endless Forms Most Beautiful τους βρήκε να κατακτούν το #1 της Φινλανδίας, το #34 των Η.Π.Α., το #12 της Βρετανίας, το #16 της Αυστραλίας, το #12 της Γαλλίας, το #13 του Καναδά, το #2 της Γερμανίας, το #31 της Ιαπωνίας, αλλά και το #9 της Ελλάδας (δείτε τι έγραψε γι' αυτό στις σελίδες μας ο Παναγιώτης Λουκάς, εδώ).

Έκτοτε δεν είχαμε νέα από τους Nightwish, όμως τώρα σήμανε η ώρα της επιστροφής. Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, οι Φινλανδοί έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο τραγούδι ονόματι "Noise": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησε γι' αυτό ο Stobe Harju.

Το "Noise" προλογίζει το νέο άλμπουμ Human. :II: Nature., το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 10 Απριλίου από τη Nuclear Blast.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


avopolis_google_news

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin ο Ζώης Χαλκιόπουλος ξεκινάει από το Ανδρομέδα FM και προσγειώνεται σε μια πιο άγρια εκδοχή του από τα Γιάννενα του 1990 με τις σκοτεινές ευλογίες της δεκαετίας του '80. 

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του album Γεννηθήκαμε Χθες  και λίγο πριν την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του στο ΙΛΙΟΝ Plus στις 24 Μαρτίου ο Μπάμπης Παπαδόπουλος μας μιλάει για την ποίηση, τη μελοποίηση και κάποια σημεία των καιρών και της τέχνης. 

Με αφορμή την επιστροφή της στον αγγλικό στίχο, εννέα ολόκληρα χρόνια μετά το Secret In The Dark, η Monika μιλά στην Εύη Χουρσανίδη για το τι σημαίνει για εκείνη αυτό το comeback, για τη χορτάτη ζωή της σε Ελλάδα και Αμερική, για περηφάνεια και προκαταλήψεις, για το high της επιτυχίας και για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της η μητρότητα.

Top