View More

Οι εξομολογητικοί Birds In Row σάρωσαν το Temple

Φοβερή εμφάνιση από το γαλλικό τρίο που καθήλωσε το κατάμεστο venue με τις συναισθηματικές, κιθαριστικές του ριπές. 

Χώρος
Temple Athens
Ημερομηνία διεξαγωγής
19/05/2023
Φωτογράφος
Αργύρης Λιόσης
Άγγελος Κλειτσίκας
Άγγελος Κλειτσίκας

Για μερικές μπάντες καταλαβαίνεις πως έχουν ένα ξεχωριστό εκτόπισμα από την πρώτη στιγμή που πατούν το σανίδι. Το πυκνό και ανυπόμονο κοινό στο Temple το συνειδητοποίησε κατευθείαν με τους Birds In Row: χωρίς να αφήσουν δευτερόλεπτο να πάει χαμένο μας παρέσυραν κατηγορηματικά σε ένα ολόδικο τους κόσμο, παράγοντας έναν ήχο που δεν αντιστοιχεί σε μία τριάδα. Τα drums δεν έχαναν beat, το μπάσο ακολουθούσε παντού μετά μανίας και οι κιθάρες μέσα από τα δεκάδες πετάλια ακούγονταν σαν ένα σμήνος από έντομα που κατέφθανε απειλητικά από απόσταση.

Ο frontman του γκρουπ σταμάτησε 2-3 φορές την ροή του live για να δώσει δύο ενωτικές «ομιλίες», που έσταζαν από αγάπη, συμπαράσταση και ενότητα απέναντι σε έναν όλο και πιο επικίνδυνο κόσμο, και λειτουργούσαν ως θεατρικά διαλείμματα για να εκτιμηθεί μετά και να κοινωνηθεί ακόμη πιο απολαυστικά ο γεμάτος συναίσθημα θόρυβος τους.

She Wants Revenge @ Gagarin 205
Οι She Wants Revenge δημιούργησαν την απόλυτη dark ατμόσφαιρα με τα synths, το drum machine και τον λυρισμό της φωνής του Warfield, ο οποίος απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο χαρισματικός frontman είναι.
Imagine Dragos @ Ο.Α.Κ.Α.
Ο κόσμος -στη μεγάλη του πλειοψηφία- ζούσε στο έπακρο αυτή αυτή τη (για πολλούς λόγους) μοναδική συναυλιακή εμπειρία, χοροπηδώντας, χορεύοντας μες στη βροχή, τραγουδώντας δυνατά όλους τους στίχους.
To Avopolis και η ΑΜΣΤΕΛ παρουσιάζουν το Soul Reporter. Τι έχουν οι Wu-Tang Clan, που δεν έχουν άλλες μπάντες του hip hop;
Ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος γίνεται ένα με το κοινό των Wu-Tang Clan, καταγράφει τις απόψεις του για τη μοναδικότητά τους και θέτει μουσικά διλήμματα: East Coast v. West Coast; Video: Ιωάννης Ψύχος.
To Avopolis και η ΑΜΣΤΕΛ παρουσιάζουν το Soul Reporter. Υπάρχουν Prodigy χωρίς τον Keith Flint;
Ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος γίνεται ένα με το κοινό των Prodigy / Primal Scream και θέτει ενδιαφέροντα μουσικά διλήμματα.
To Avopolis και η ΑΜΣΤΕΛ παρουσιάζουν το Soul Reporter. Ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος μιλάει με τους fans των Arctic Monkeys.
Το κοινό των Arctic Monkeys απαντάει για την καλύτερη περίοδό τους, αλλά και σε διλήμματα με τους Last Shadow Puppets. Ήμασταν στην Πλατεία Νερού, την Τετάρτη 19 Ιουλίου.
Άφησε την ψυχή σου να ξεχειλίσει με μουσική (video)
Το κοινό του Release Athens Festival δίνει απαντήσεις σε metal διλήμματα, λίγο πριν οι Soulfly και Parkway Drive
Άφησε την ψυχή σου να ξεχειλίσει με μουσική (video)
Βρεθήκαμε στην Πλατεία Νερού, στο Release Festival και -πιο συγκεκριμένα- στον αστερισμό της γλυκιάς νοσταλγίας των Siouxsie, Echo & The Bunnymen και Interpol και συνομιλήσαμε με το κοινό. Παρουσιάζει ο Κωνσταντίνος Τσάβαλος. Video: Ιωάννης Ψύχος.
Leftfield @ Release Athens Festival
Οι Leftfield ικανοποίησαν όλες τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από τη φήμη των πρόσφατων live τους - μεταξύ άλλων και στο φετινό Glastonbury. 75 απολαυστικά λεπτά έκλυσης χορευτικής ενέργειας...
Black Keys @ Rockwave Festival
Στο "Lonely Boy" 7.000 άτομα ξεβιδώθηκαν στον χορό.
Mika @ Rockwave Festival
Τρομερά χαρούμενος που βρίσκεται στην Αθήνα, ο Mika αποχωρίζεται το σακάκι του και μένει με ένα λευκό φανελάκι, απευθύνεται στο κοινό του στα ελληνικά

Ως προς τη setilist, έπαιξαν κατά κύριο λόγο κομμάτια από το περσινό δίσκο τους Gris Klein, αλλά έκαναν και ένα μικρό πέρασμα από παλαιότερες, κορυφαίες τους στιγμές αφήνοντας τους πάντες ικανοποιημένους. Ειδικά στο άτυπο encore (που δεν κάνουν ποτέ συνήθως) στο οποίο έπαιξαν μετά από αρκετό καιρό live το πιο σπουδαίο τους κομμάτι, “You, Me & The Violence”. Ήταν ένα live που σε έβγαζε διαφορετικό από το Temple, σαν ο hardcore ήχος τους να φύσηξε ένα αεράκι ελπίδας σε έναν κόσμο που δε θα αλλάξει ποτέ. Αξίζει να σημειωθεί πως τη βραδιά άνοιξαν οι Blame Kandinsky που με τον εντυπωσιακό, metalcore ήχους άφησαν και το δικό τους ίχνος.

 

Blame Kandinsky

blamekandinsky1blamekandinsky2

blamekandinskyvertical1blamekandinsky3blamekandinsky4blamekandinskyvertical2

Birds in Row

birdsinrow1birdsinrow2

birdsinrowvertical1birdsinrow4birdsinrow5birdsinrow6birdsinrowvertical2

Διαβάστε επίσης: Για τους Birds In Row η μόνη ελπίδα είναι οι άνθρωποι

avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτορεπορτάζ από το πρώτο, ever, Αγοραφοβικό Φεστιβάλ στο Πλύφα με Σtella, Pan Pan, Τα Παιδιά της

Φωτογραφίες και εντυπώσεις από την επιστροφή της Καλιφορνέζικης μπάντας σε αθηναϊκό έδαφος.

Μετά από 15 χρόνια, το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού άνοιξε ξανά τις πόρτες του και σε μια εκ των ...

Top