View More

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Υπόλοιπη Ελλάδα Ρόδος 851 00, Ελλάδα Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αναστολής των εκδηλώσεων και των δράσεών του λόγω covid-19, ο θεσμός του “Rhodes Summer Festival” επιστρέφει, για να δώσει πνοή Τέχνης και Πολιτισμού στο καλοκαίρι μας.

03 Aug. 2022
22:00
7 Day(s) Ago
0.00

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, που και φέτος διοργανώνει το “Fantasia Group” περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό συναυλιών, μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, καλύπτοντας όλο το φάσμα των προτιμήσεων του κοινού, υποσχόμενο μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή που θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Πρόγραμμα επόμενων εκδηλώσεων:
04/07 Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη στο Στάδιο Διαγόρα
15/07 Συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στο Στάδιο Διαγόρα
23/07 Συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στο Στάδιο Διαγόρα
03/08 Συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη στο Θέατρο Τάφρου

και ακολουθούν πολλές εκπλήξεις που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το “Rhodes Summer Festival” που ξεκίνησε το 2013 είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με επίκεντρο το νησί της Ρόδου, που έχει προσφέρει καλοκαίρια γεμάτα μουσική, θέατρο, τέχνες, ψυχαγωγία. Στο ενεργητικό του έχει να επιδείξει μετακλήσεις σημαντικών καλλιτεχνών, όλα αυτά τα χρόνια όπως, οι Buena Vista Social Club, ο Goran Bregovic, η Marianne Faithfull, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης και πολλοί άλλοι. Το 2019, το “Rhodes Summer Festival” βραβεύτηκε στην κατηγορία Τουρισμός και Πολιτισμός των “Tourism Awards” από την Μάγια Τσόκλη, πρόεδρο της κριτικής επιτροπής.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι, όχι μόνο να αποτελέσει πόλο έλξης των Ροδίων, αλλά να γίνει σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας και παράλληλα, πρόταση πολιτιστικού τουρισμού για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού. Δεν περιορίζεται εκεί. Παράλληλος στόχος του φεστιβάλ είναι να υπάρχει και ένα έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ως αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων, καθιστώντας τον Πολιτισμό προσβάσιμο σε όλους.
Ενδεικτικά, τo καλοκαίρι του 2019, δράσεις κοινωνικής προσφοράς πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις, με την παροχή δωρεάν κοινωνικού εισιτηρίου στις ευάλωτες ομάδες, αλλά και με τις επισκέψεις καλλιτεχνών στις κοινωνικές δομές του νησιού, προσφέροντας χαρά και χαμόγελο σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Ενδεικτικά, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε το Κέντρο «Ελπίδα», ο Κώστας Χατζής το Χαραλάμπειο γηροκομείο, οι Πυξ Λαξ και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος Προστασίας του Παιδιού Δωδεκανήσου.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ υπηρετούν με συνέπεια την συνεχή αναβάθμισή του. Το φετινό Rhodes Summer Festival 2022, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και λοιπών δράσεων, έρχεται να ενισχύσει και να παγιώσει το Φεστιβάλ, σε μια περιοχή που δικαίως έχει χαρακτηριστεί «σταυροδρόμι πολιτισμών», με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και την προσέλκυση επισκεπτών που επιθυμούν να συνδυάσουν τις διακοπές και την ψυχαγωγία τους με μοναδικές εμπειρίες που μόνο η Τέχνη μπορεί να προσφέρει.

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

FEATURED TODAY

Οι συντάκτες του Avopolis πάνε διακοπές και πακετάρουν μουσική, εικόνες και λέξεις για τις θερινές ώρες. Σε αυτό το επεισόδιο η Εύη Χουρσανίδη εκπνέει διαβάζοντας πολλά βιβλία και ξεκοκαλίζοντας τις λίστες του NPR και του Pitchfork. 

Η Μάρω Αγγελοπούλου βουτάει στη διαχρονική επιρροή του αριστουργήματος της Amy Winehouse.

Το Avopolis πήγε στο Europavox Festival στη Γαλλία, γνωστό και ως σημείο συνάντησης για νέες μπάντες από κάθε γωνιά της Ευρώπης. Είδαμε, ακούσαμε και καταγράψαμε τους καλλιτέχνες που πιθανότατα να μας απασχολήσουν και στο μέλλον.

Top