View More

ΛΟΚΑΛ HEROES: Aνοιξιάτικο Αριστούργημα

 Στο τέλος κάθε μήνα, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει δέκα αξιόλογες κυκλοφορίες από την εγχώρια εναλλακτική ανεξάρτητη παραγωγή. Ακούγονται με ή χωρίς podcast σχολιασμό.

Δημήτρης Λιλής
Δημήτρης Λιλής

Επιτέλους έφτασε η εποχή που διαλέγει ο καθένας τον λόκαλ hero που του ταιριάζει. Η εγχώρια παραγωγή κάνει το πρώτο της σοβαρό bloom και παρουσιάζει ακομπλεξάριστη  μουσική για όλα τα γούστα μουσική και από πολλά και ετερόκλητα δημιουργικά μέτωπα. Αν είστε ανερχόμενος παραγωγός - ερμηνευτής -στιχουργός - συνθέτης και δε βρείτε σε αυτή την δεκάδα κάτι που να σας εμπνεύσει στείλε μας ένα e-mail και ζητήστε το χαμένο χρόνο σας πίσω.

Είναι σχεδόν αδύνατο να μην ταιριάξουν τα χνώτα σας με κάποια από τις παρακάτω πρωτοκλασάτες επιλογές. Από jazz μπάντες που παίζονται κατ'επανάληψη στο BBC radio μέχρι νέες δημιουργικές στροφές παλαιότερων και αναγνωρισμένων ονομάτων και από ριζοσπαστική γεμάτη breaks & acid electronica μέχρι το hip hop που πραγματικά αξίζει σ’ αυτή τη χώρα.

Στα ακριβώς 10 επεισόδια μέχρι σήμερα αυτό είναι μακράν το εντυπωσιακότερο, το πιο πολλά υποσχόμενο και αυτό που μεγαλώνει το στοίχημα για να δούμε αν ο πρώτος θόρυβος που κάνουν οι ντόπιες indie φίρμες του 23, θα έχει διάρκεια και απόηχο μέχρι τις best of λίστες του έτους.

Let’s go! Oh, wait, like & share da playlist

1. MOb - VAG (Veego)

Αυτό που προς το παρόν ακούγεται σαν το καλύτερο εγχώριο άλμπουμ, δεν έχει μόνο τις ευλογίες της στήλης αλλά και παγκόσμια επι δραστικών DJs / curators όπως ο Gilles Peterson που το ξεδιάλεξε στην εκπομπή της 18ης Μαρτίου, ενώ ώρες μετά ο καλός του φίλος James Lavelle έσπευσε να...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και ακούστε το podcast στο MyPodcasts του Avopolis.gr

avopolis_google_news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενόψει της εμφάνισής του στο Arch Club-Live Stage στις 18 Ιουνίου, ο Dub FX θυμάται 10 highlights

Η σπουδαία μπάντα του Michael Gira επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και ...

Mικρές αλήθειες γνωστές-άγνωστες για μπάντες και καλλιτέχνες με αφορμή την επίσκεψη τους στη χώρα

FEATURED TODAY

Ενόψει της εμφάνισής του στο Arch Club-Live Stage στις 18 Ιουνίου, ο Dub FX θυμάται 10 highlights από την καριέρα και τη ζωή του, τα οποία περιλαμβάνουν από τα μαθήματα που σου προσφέρει το να ζεις σε ένα βαν, μέχρι το πώς είναι να σε βλέπει από την πρώτη σειρά ο ίδιος ο Robbie Williams.

Το Avopolis βρέθηκε για 4 μέρες στη Βαρκελώνη και στο περίφημο Parc Del Fòrum, για να δει από κοντά μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Ανταπόκριση από τη δεύτερη ημέρα του PS23.

Η σπουδαία μπάντα του Michael Gira επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και θυμόμαστε ξανά, μέσα από 10 + 1 δίσκους τους, γιατί είναι η πιο ενδιαφέρουσα ίσως περίπτωση re-discovery στη σύγχρονη ροκ εποποιία.

Top