search

DEMO

 O Angel B ξεκίνησε να ακούει hip hop το 2003 και στις βασικές του μουσικές επιρροές υπάρχουν κυρίως σχήματα της εγχώριας σκηνής (FF.C, Active Member, Terror X Crew), όσο και καλλιτέχνες του εξωτερικού όπως ο Βοb Marley ή η κολεκτίβα των Wu Tang. Το demo του με τίτλο “One Man Show” αποτελείται από δεκαοχτώ κομμάτια δικής του μουσικής παραγωγής και στίχων. Η θεματολογία του κινείται τόσο σε προσωπικά ζητήματα αναζήτησης όσο και σε κοινωνικό ή πολιτικό στίχο, ωστόσο η ποιότητα της ηχογράφησης είναι αντίστοιχη ενός D.I.Y. τρόπου με αποτέλεσμα το εν λόγω demo, να μην μπορεί να δώσει μια πλήρη εικόνα για τον νέο καλλιτέχνη. Το “One Man Show” διατίθεται δωρεάν προς downloading από τη σελίδα του Angel B στο space www.myspace.com/lyricforce. To artwork έχει γίνει από τον ίδιο. Οι προθέσεις του Angel B δείχνουν έναν καλλιτέχνη που αγαπάει το μουσικό είδος του hip hop, ωστόσο, μόνο η συνεχής ενασχόλησή του με αυτό θα τον καταστήσει ικανό να αποφέρει σπουδαιότερα αποτελέσματα στο μέλλον. 


Q & A


Ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το hip hop και ποιοι καλλιτέχνες σε επηρέασαν από αυτό;


«Με το hip hop ασχολούμαι από το 1999 ως ακροατής και από το 2003 ως καλλιτέχνης. Στην αρχή έγραφα μόνο κάτι σκόρπια raps πάνω σε γνωστά instrumentals, ενώ απ’ το 2006 άρχισα να ψάχνομαι και πάνω στον τομέα της παραγωγής και του beat making. Τα πρώτα μου ακούσματα ήταν Dr. Dre, Eminem, Public Enemy, Ημισκούμπρια, Τάκη Τσαν, Active Member, T-X-C και μερικά ακόμα ονόματα που παίζανε πολύ εκείνη την εποχή… Οι βασικές μου επιρροές είναι από καλλιτέχνες όπως ο Bob Marley, οι System Of A Down, οι Public Enemy, οι Wu-Tang Clan, o Tupac Shakur, οι Στέρεο Νόβα, ο B. D. Foxmoor, οι Ρόδες, οι Αρτέμης & Ευθύμης, ο Μάρκος Βαμβακάρης (και γενικά το ρεμπέτικο ως μουσική φόρμα και όχι μόνο)».

Ποιες ήταν οι φιλοδοξίες σου σχετικά με τη δημιουργία αυτού του demo;
«Φτιάχνοντας αυτό το demo δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο στόχο ή σκοπό, τελειώνοντας το όμως σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να το τύπωνα σε καμιά 50αριά κομμάτια και να τα μοίραζα στους φίλους μου και στους γνωστούς μου - κι έτσι κι έγινε. Μετά όμως έκατσε και μια φάση με το blackplanet.gr και αποφάσισα να το δώσω με σκοπό να προστεθεί στη λίστα με τα free downloads του site. Από κει και πέρα τώρα, η μόνη μου φιλοδοξία ήταν και είναι να το ακούσει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται, για να δει ότι υπάρχει και ένα άλλο hip hop εδώ πέρα, το οποίο δεν έχει καμία σχέση ούτε με το δήθεν hip hop της τηλεόρασης, ούτε με το δήθεν hip hop του υπογείου…».


Πώς βλέπεις τη ζωή σου, συναρτήσει της μουσικής και δη του hip hop;
«Το hip hop ουσιαστικά με μεγάλωσε, ωρίμασα μαζί του αλλά ωρίμασε και αυτό μαζί μου. Όταν το γνώρισα ήταν παιδί ακόμα, όπως και γω, το στήριξα και αυτό μου έμαθε πράγματα για τη ζωή… Μπορεί να ακούγομαι λίγο υπερβολικός, αλλά αυτός είναι ο στόχος της μουσικής, να ψυχαγωγεί και να διδάσκει ταυτόχρονα! Τα όνειρά μου έχουν σχέση με τη ζωή και κατά συνέπεια και με το hip hop. Αλλά δεν είναι όνειρο μου ούτε να μπω σε δισκογραφική, ούτε να κάνω χίλια lives. Το όνειρό μου είναι να κάνω μουσική με τους δικούς μου κανόνες και με τον δικό μου τρόπο για πολλά χρόνια ακόμα! Και να συνεχίζω να στηρίζω τη μουσική που αγάπησα και αγαπώ, από κάποιο διακριτικό πόστο απ’ ότι αυτό του MC».


 

Μπορείτε να κατεβάσετε το κομμάτι Οι Στίχοι Μου (Καρυωτάκης) του Angel B από εδώ.

ΤΙΤΛΟΣ DEMO: -
TRACKS:
CONTACT: www.myspace.com/lyricforce