search

CORE NEWS

terrordbd

 

H Hardtimes Athens και η Playfalse Records παρουσιάζουν:

 

Unleashed Hell in Fest VII

 

Terror

Death Before Dishonor

Take Offense

20 Bulls Each

Overpain

 

Η 7η συνέχεια του Unleashed Hell in Fest θα λάβει χώρο στο Κύτταρο την 21η Απριλίου και αυτή την φορά θα περιλαμβάνει κάποια από τα πιο δυνατά και ανερχόμενα σχήματα της εγχώριας και παγκόσμιας Hardcore σκηνής: Τους Terror από το Los Angeles, Death Before Dishonor από Βοστόνη, Take Offense από Καλιφόρνια, 20 Bulls Each από Δουβλίνο αλλά και τους Θεσσαλονικείς Overpain.

Terror

Διαθέτοντας ήδη ‘βαριά’ προϋπηρεσία σε συγκροτήματα όπως οι Slugfest, Despair και φυσικά τους ιστορικούς Buried Alive, οι Terror έκαναν αισθητή την παρουσία τους από την πρώτη μόλις κυκλοφορία τους: Το Lowest Of The Low που βγήκε το 2003 αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξουν οι κανόνες και τα standards στο Hardcore και δικαίως χαρακτηρίστηκε από το σύνολο του σχετικού με το είδος ήχου ως η καλύτερη δουλειά της χρονιάς. Η αμεσότητα των στίχων, η χαρακτηριστική χροιά της φωνής του frontman Scott Vogel αλλά και τα εκρηκτικά riffs των Terror τους τοποθέτησαν εξ’ αρχής πολύ ψηλά στον Hardcore χάρτη.

 Έκτοτε έχουν περιοδεύσει με μικρά, μεσαία και τεράστια ονόματα σε κάθε σημείο του πλανήτη και έχουν κυκλοφορήσει αρχικά το One With The Underdogs που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και Always The Hard Way που κινήθηκε σε παρόμοια εξαιρετικά επίπεδα, περιλαμβάνοντας μάλιστα κάποια hits-δυναμίτες όπως το ομότιτλο κομμάτι και το Last Of The Diehards. Εν συνεχεία κυκλοφόρησαν μέσα στο 2008 το The Damned, The Shamed προσθέτοντας αρκετές μεταλλικές επιρροές στον ήχο τους, διατηρώντας όμως το απαράμιλλο Hardcore πνεύμα που διακατείχε κάθε δουλεία τους, είτε EP είτε full length album. To Keepers Of The Faith (2010) αποτέλεσε το πιο πρόσφατο album τους και διατήρησε τους Terror στο πάρα πολύ υψηλό επίπεδο που βρίσκονται εδώ και περίπου μια δεκαετία. Σε αυτό φυσικά έχει συμβάλει τα μέγιστα η εκπληκτική σκηνική παρουσία αλλά και ενέργεια που βγάζουν όταν αποδίδουν τα κομμάτια τους live, κερδίζοντας έτσι την αναγνώριση του κόσμου αλλά και δίκαια τον χαρακτηρισμό του καλύτερου Hardcore live act αυτή την στιγμή παγκοσμίως…

Death Before Dishonor

Προερχόμενοι από μια πόλη που αποτελεί την γενέτειρα συγκροτημάτων-θρύλων στο Hardcore όπως οι Blood For Blood, Earth Crisis και Slapshot, οι Death Before Dishonor στα σχεδόν 11 χρόνια ύπαρξης τους έχουν κερδίσει διακαώς τον τίτλο της πιο ‘εργατικής’ Hardcore μπάντας μιας και γράφουν πάνω από 100 live shows σχεδόν κάθε χρόνο! Μπορεί το Wartime EP (2002) να έδωσε μια αρχική γεύση τι εστί Death Before Dishonor, αλλά η πραγματική εκτόξευση άργησε να έρθει 3 χρόνια όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο τους album Friends Family Forever μέσω της Bridge 9. Το ατελείωτο touring και οι εξαιρετικές εμφανίσεις τους αρκούσαν για να κάνουν το όνομα τους γνωστό σε όλη την Hardcore σκηνή. Αυτό ενισχύθηκε με τα πολύ καλά Count Me In (2007) και Better Ways (2009) που βγήκαν επίσης από την ίδια εταιρεία και αντιμετωπίστηκαν άκρως θετικά από το σύνολο του κόσμου που σχετίζεται με τον συγκεκριμένο ήχο. Με απλά λόγια οι Death Before Dishonor είναι γνήσιοι απόγονοι της Βοστονέζικης σκηνής: Αυθεντικοί, ειλικρινείς και πάνω απ’ όλα…σκληροπυρηνικοί.   

Take Offense

Οι Καλιφορνέζοι Take Offense αν και μετρούν μόλις λίγα χρόνια ύπαρξης έχουν ήδη πραγματοποιήσει πολλά live σε Αμερική και Ευρώπη, ευρισκόμενοι έτσι δικαιολογημένα στο roster της Reaper Records (που διαθέτει μεταξύ άλλων συγκροτήματα σαν τους Madball, Wisdom In Chains, Sheer Terror, Trapped Under Ice). Μετά τα EP Peace In Death και Happiness Under Chains κυκλοφόρησαν το μοναδικό τους album Tables Will Turn που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και έχει πάρει πολύ καλές κριτικές από τον Hardcore τύπο. Οι Take Offense θεωρούνται ως ένα από τα πιο ανερχόμενα ονόματα του ήχου και εμείς θα έχουμε την χαρά να τους απολαύσουμε πάνω στην αρχή της ακμής της σταδιοδρομίας τους.

Τις μπάντες θα πλαισιώσουν οι 20 Bulls Each (Straight-Forward Hardcore Δουβλίνο, Ιρλανδία) αλλά και Overpain (Beatdown Hardcore, Θεσσαλονίκη) που μάλιστα αποτελούσαν και support act στην προηγούμενη επίσκεψη των Terror στην χώρα μας.

Εισιτήρια: 20 € (τα πρώτα 200) – 25 €

Links:

http://www.myspace.com/terror

http://www.myspace.com/deathbeforedishonorbhc

http://www.facebook.com/pages/Take-Offense/128376430508185?sk=wall

http://www.facebook.com/20bullseach

http://www.facebook.com/overpainhxc