search

Synthetic w/ Function & Silent Servant

Θεσσαλονίκη Γρηγορίου Λαμπράκη και 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη 546 21, Ελλάδα Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE

Σάββατο 1 Απριλίου.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ
02 Απρ. 2017
22:30
876 Day(s) Ago
Το Synthetic επιστρέφει με τους Function και Silent Servant (Official), συνεχίζοντας να παρουσιάζει τον ήχο του τώρα. Δύο γίγαντες της Techno και πρώην συνεργάτες στη θρυλική κολεκτίβα Sandwell District, έρχονται στη Θεσσαλονίκη για μια σπάνια συνάντηση και ένα party που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει για το πότε θα τελειώσει.To αγαπημένο μας πλέον WE, ‘φοράει’ το καινούριο του custom made ηχοσύστημα και υποδέχεται ένα δίδυμο φωτιά, το οποίο αναμένεται να το απογειώσει.
To άνοιγμα της βραδιάς αναλαμβάνουν σε ένα vinyl only set, δύο resident DJs του Synthetic, οι G.Kouros και Thomas Numan.

Ο Dave Sumner γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ασχολείται με το DJing και την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής εδώ και 25 περίπου χρόνια. Πρόκειται για ιδρυτικό μέλος της ‘μυθικής’ κολεκτίβας
Sandwell District, resident του διάσημου Berghain / Panorama Bar, recording artist της Ostgut Ton και ιδιοκτήτη της δισκογραφικής εταιρείας Infrastructure New York. Δικαίως αναγνωρίζεται καθολικά ως ένας πραγματικός ήρωας της underground Techno σκηνής.
Η βαθιά μουσική του γνώση, η εμπειρία και κυρίως η αγάπη για αυτό που κάνει αντικατοπτρίζονται πλήρως στα πολύωρα sets του. Είναι από τους πιο αγαπημένους Techno Jockeys ακόμα και στην πόλη μας, όπου και έχουν μείνει αλησμόνητες οι προηγούμενες εμφανίσεις του.
Silent Servant (Downwards, Jealous God/ L.A., US)

Ο Silent Servant, κάτα κόσμον Juan Mendez, έχει τη βάση του στο Λος Άντζελες. Αναφέρεται από πολλούς ως ο κύριος εκφραστής της avant garde πλευράς της Techno. Οι παραγωγές του και συνολικά η καλλιτεχνική του δουλειά, έχει χαρακτηριστεί ως προοδευτική και καινοτόμα, ‘χαράσοντας’ τον ήχο μιας διαρκώς αναπτυσσόμενης σκηνής.
Και αυτός αποτέλεσε μέλος της Sandwell District, ενός project που επηρρέασε δραστικά τις επόμενες γενιές των καλλιτεχνών εντός της Techno κοινότητας. Μετά το ‘τέλος εποχής’, ίδρυσε μαζί με τους James Ruskin και Regis τη δισκογραφική εταιρεία Jealous God. Ταυτόχρονα, φτιάχνει και επιλέγει μουσική για την ιστορική Downwards.
Ο Silent Servant είναι γνωστός για την απαράμιλλη ικανότητα να ‘παντρεύει’ ήχους μέσα από το φάσμα των warehouse techno, ΕΒΜ, industrial noise και post-punk Για τον Juan είναι το πρώτο του gig στη Θεσσαλονίκη
Οι κοινές εμφανίσεις των δύο τους ανά έτος, είναι πλέον μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριού. Χαρακτηριστικό είναι πως η τελευταία έγινε τον περασμένο Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη για λογαριασμό του ‘The Bunker’ και κατέληξε σε ένα πολυσυζητημένο 9ωρο set. Για αυτό το λόγο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο εντός όσο και εκτός Ελλλάδος.

G.Kouros

Ο G.Kouros ήταν, μέχρι προσφάτως, ένα καλά κρυμμένο μυστικό για τη μουσική σκηνή της πόλης. Παρά τις επιλεκτικές του εμφανίσεις σε events όπως το Reworks Festival και τα Brainstorm parties, επέλεξε να κράτησει low profile. Με δισκοθήκη και skills που θα ζήλευαν ακόμα και top καλλιτέχνες του χώρου, αποτελεί μέλος της ομάδας και resident DJ εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Μαζί με τη σύζυγό του Νικόλ, ΄τρέχουν’ τον internetικό σταθμό Report2Dancefloor Radio, το οποίο πρεσβεύει με τον καλύτερο τρόπο το old school ηλεκτρονικό στοιχείο.

Thomas Numan

Ο Thomas Numan είναι ο εμπνευστής και resident disc jockey του Synthetic. Εδώ και χρόνια προσπαθεί να διαδώσει την ‘καλή πλευρά’ του ηλεκτρονικού ήχου στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας τα βιώματα που απέκτησε κατά την πολυετή διαμονή του στο Λονδίνο. Εκεί ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με το DJing αλλά και τη διοργάνωση events. Χτίζει τη δισκοθήκη του για περίπου 15 έτη και επιμένει να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βινύλιο. Τα sets του δεν έχουν ταμπέλες, αλλά χαρακτηριστική αισθητική και feeling. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει είτε πλαισιώσει καλλιτέχνες όπως οι Juan Atkins, Robert Hood, DVS1, Surgeon, The Black Madonna, Objekt, Helena Hauff, Gerd Janson και Palms Trax μεταξύ άλλων.

To Synthetic είναι ένα project που έχει ως σκοπό την προώθηση της επίκαιρης και ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής. Με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη διοργανώσει events σε 10 διαφορετικούς χώρους της πόλης, ενώ προσφάτως έκανε και το πρώτο της event στην Αθήνα. Σε αυτά πλαισίωσε πάνω από 25 διεθνείς καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας. Ανάμεσά τους βρίσκονται ονόματα όπως οι Juan Atkins, Robert Hood, DVS1, Steffi, Kassem Mosse, Objekt, Vakula, Gerd Janson, Helena Hauff, Tama Sumo, Objekt και Palms Trax.

Line up:
Function (Ostgut Ton, Infrastructure/ NY, U.S.)
Silent Servant (Downwards, Jealous God/ L.A., US)
Thomas Numan & G.Kouros (Synthetic, GR)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:30

Είσοδος:
Early Bird 12€ (διαθέσιμα μέχρι και 26.03) & 15€ (υπόλοιπη προπώληση) | Ταμείο 18€
Διαδικτυακά: viva.gr

Location of the Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE event

Venue Information - Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE

O πολυχώρος WE βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εντός του χώρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και δίπλα στα Πανεπιστήμια. Είναι εύκολα προσβάσιμος με λεωφορείο, ποδήλατο και αυτοκίνητο.

Τηλ. (+30) 2310 284 700

http://www.weskg.gr/