FS Green, Cinnaman, Elias Mazian, A Victim Of Society, Wemustbeinlove, Kasseta Rec

FS Green, Cinnaman, Elias Mazian, A Victim Of Society, Wemustbeinlove, Kasseta Rec

Orange Groove

FS Green (NL)

Cinnaman (NL)

Elias Mazian (NL)

A Victim of Society – live (GR)

Wemustbeinlove (GR)

Kasseta Rec (GR)

Professional Crap Dancers (GR)

 

Είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή 9 Μαΐου, το Orange Grove, το Ρομάντσο και η Ολλανδική Πρεσβεία, συνεργάζονται και φέρνουν κοντά Ολλανδούς και Έλληνες DJs, συγκροτήματα και start-ups από την Αθήνα.

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ημερομηνία Εκδήλωσης 09-05-2014 22:00
Τοποθεσία Ρομάντσο
Συμμετέχουν οι Ολλανδοί DJs FS Green, Cinnaman και Elias Mazian με sets που κινούνται στη house, deep house και techno σκηνή και από ελληνικής πλευράς, οι  A Victim of Society, που θα παρουσιάσουν ζωντανά το καινούριο τους άλμπουμ, οι Wemustbeinlove, οι Professional Crap Dancers και ο Kasseta Rec με DJ sets. Τόσο το Ρομάντσο όσο και το Orange Grove  δραστηριοποιούνται στο χώρο της νεανικής επιχειρηματικότητας γι’ αυτό και μέσα στο πλαίσιο της βραδιάς, start-ups και από τις δυο πλευρές θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα γνωριστούν με το κοινό. 

Το Ρομάντσο, το πρώην κτίριο γραφείων – τυπογραφείων του ομώνυμου εντύπου, βρίσκεται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και αποτελείται ταυτόχρονα από μια θερμοκοιτίδα – χώρους γραφείων δραστηριοποίησης νέων επιχειρήσεων του δημιουργικού χώρου και ένα πολιτιστικό κέντρο, ανοιχτό στο κοινό, με καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Η θερμοκοιτίδα λειτουργεί ως χώρος στέγασης και παροχής υπηρεσιών σε νέους ή νέες επιχειρήσεις που αντικείμενο τους έχουν το διευρυμένο δημιουργικό χώρο. Με ιδιωτικούς χώρους γραφείων αλλά και συνεργατικούς χώρους, η θερμοκοιτίδα του Ρομάντσο έχει ήδη διαμορφωθεί σε ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης.

Το πολιτιστικό κέντρο του Ρομάντσο διοργανώνει και φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια, workshops και παρουσιάσεις, ανοιχτές στο ευρύτερο κοινό. Σκοπός του είναι η επανεργοποίηση ενός ξεχασμένου σημείου του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, που κάποια χρόνια πριν αποτελούσε σημαντικό κομμάτι του δημιουργικό πυρήνα της αστικής ζωής.

Orange Grove Είναι ένας νέος ευέλικτος χώρος εργασίας που προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να αναπτύξουν την δική τους επιχείρηση. Οι συμμετέχοντες έχουν την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών και συμμετέχουν στα εβδομαδιαία σεμινάρια  και bootcamps που διοργανώνονται. Το Orange Grove  θέλει να συμβάλει στο λεγόμενο brain circulation προσφέροντας  ένα χώρο όπου οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν  να αναπτυχθούν.  Το Orange Grove είναι μια πρωτοβουλία της Ολλανδο-Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και της Ολλανδικής Πρεσβείας.

FS Green Οι παραγωγές του FS Green κινούνται ανάμεσα στο moombathon, την urban electronica, τη hiphop και τη soul. Μαζί με τον DJ Flexican είναι υπεύθυνος για το πολύ επιτυχημένο remix στους Major Lazer “Watch Out For This (Bumaye)”. Εμφανίζεται συχνά σε club του Άμστερνταμ όπως τα Jimmy Woo, Paradiso και Bitterzoet.

Cinnaman Από τους πιο γνωστούς Ολλανδούς DJs αυτή τη στιγμή, ο Cinnaman αναμιγνύει πολλά διαφορετικά μουσικά στυλ, χωρίς να διστάζει να ρισκάρει. Έχει τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή στο Red Light Radio και συνδιοργανώνει τη βραδιά “Colors” στο Άμστερνταμ, γνωστή ως ένα από τα πλέον καινοτόμα events ηλεκτρονικής μουσικής στην Ολλανδία. Ο Cinnaman έχει κυκλοφορήσει παραγωγές του σε εταιρείες όπως οι Audio Culture και οι Rush Hour, ανάμεσα σε άλλες.

Elias Mazian Ο Elias Mazian μεγάλωσε στην Ολλανδία και έγινε γνωστός στο χώρο παίζοντας σε club του Άμστερνταμ. «Όταν φτιάχνω και παίζω μουσική, νιώθω πως πρέπει να μεταδώσω το συναίσθημα που παίρνω όταν βρίσκομαι ο ίδιος στην πίστα και χορεύω». Έχει παίξει σε club του Άμστερνταμ όπως τα Melkweg, Into the Woods και Club Air.

A Victim Of Society Οι A Victim Of Society είναι μια ιδέα. Μια ιδέα που ξεκίνησε σε ένα δωμάτιο με μοναδικό σκοπό την ανάγκη της έκφρασης. Μια ιδέα που τα μόνα της εφόδια είναι δύο κιθάρες. Μια ιδέα που σκοπό της έχει να σε μεθύσει με τους ρυθμικούς θορύβους της και να σε κάνει να χορέψεις, να αναρωτηθείς, να νιώσεις άβολα, να κλείσεις τα μάτια και να δεις. Οι A Victim Of Society είναι ο Βαγγέλης και ο Φώτης.

Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν μια κασέτα με έξι κομμάτια που έγραψαν και έφτιαξαν μόνοι τους, μία προς μία. 120 αντίτυπα κυκλοφόρησαν τα οποία εξαντλήθηκαν. Ακολούθησε μια συνεργασία με την Sweet Mistake Productions/Fractal Press και γεννήθηκε το 7" EP με τα κομμάτια "Fake Friends" και "You're Gonna Hate Me". Τον ίδιο χρόνο η Fuzz Club Records σε συνεργασία με το Austin Psych Fest κυκλοφόρησε την συλλογή "The Reverb Conspiracy Vol.1" που συμπεριλάμβανε το κομμάτι τους "You're Gonna Hate Me" καθώς και κομμάτια από συγκροτήματα της Psych Rock σκηνής όπως Dead Skeletons, The Underground Youth, The KVB.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν παίξει με συγκροτήματα όπως οι The Black Angels, Moon Duo, Dirty Beaches και Disappears.

Το πρώτο τους LP με τίτλο Distractions κυκλοφορεί από την Inner Ear.   Wemustbeinlove Wemustbeinlove είναι ένα DJ τρίο με έδρα την Αθήνα. Οι bedroom DJ NiKei και Kid of August, από το 2008 κλέβουν χρόνο από τις πρωινές τους δουλειές και ψάχνουν κομμάτια για την χορευτική σκηνή της Αθήνας. Πέρα από τα αγαπημένα τους μαγαζιά στο κέντρο, έχουν μετατρέψει σε dancefloor διάφορους χώρους, όπως θέατρα, αποθήκες και σπίτια ..Ο καθένας με τις δικές του καταβολές και οι τρεις μαζί πειραματίζονται μουσικοχορευτικά ενώνοντας τα γούστα τους που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής.

Kasseta Rec Συλλέκτης βινυλίου και DJ από το 80 σε διάφορα clubs και bars, όπως το θρυλικό Lycabettus, Groovin, Berlin αλλά και στα Limousine parties στο Hilton. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 ήταν μέλος των Flavour. Η αγάπη του για τη μουσική παραμένει πάντα ισχυρή. Αυτό ήταν το βασικό κίνητρο για τη δημιουργία του δισκάδικου Κasseta Records στο κέντρο της Αθήνας τον Νοέμβριο του 2011.

Professional Crap Dancers Οι Professional Crap Dancers κάνουν πάρτι τα τελευταία 7 χρόνια. Aναζητούν τρόπους να ενώσουν τη disco με την techno και τη house με την ebm. Τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους μπορείς να τα ακούσεις κάθε φορά που συναντιούνται στα decks.