search

Davadur! feat. Terra Exotica + Adamantios

Αθήνα Πειραιώς 84, Αθήνα 104 35, Ελλάδα Tesla Bar (Bios)

Το χριστουγεννιάτικο Davadur μας βρίσκει στο Tesla με τον Αδαμάντιο και τον Terra Exotica στα decks και αποτελεί σίγουρα μία όαση αυθεντικού groove αυτές τις γιορτινές μέρες!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Davadur
Tο Νταβαντούρι είναι η μουσική βραδιά που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής στην αθηναϊκή διασκέδαση με αφετηρία το Tesla και μουσική κατεύθυνση προς την Ανατολή, τη Μεσόγειο και το μεγαλύτερο μέρος της Μαύρης Ηπείρου.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ
27 Δεκ. 2015
22:30
1299 Day(s) Ago
   Στο πλαίσιο της Athens Exotica εξερεύνησης, θα διευρύνουμε τα όρια της μουσικής που ακούμε τα βράδια. Στόχος μας, κάθε Σάββατο να απολαμβάνουμε  πληθωρικούς ρυθμούς όλων των πολιτισμών που διασταυρώνονται στη γεωγραφική περιοχή που βρισκόμαστε και να χορεύουμε για πολλές ώρες.  To Tesla bar φέτος με το μουσικό του προγραμματισμό θα ενώσει την Αθήνα με την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης της Μεσογείου και της Αφρικής, επικεντρώνοντας σε αραβικά, αιγυπτιακά, ελληνικά, τούρκικα, βαλκανικά ακόμα και αφρικάνικα ακούσματα, βάζοντας στην καθημερινότητά μας τραγούδια των γειτονικών μας χωρών με τις οποίες αλληλεπιδρούμε και έχουμε ανακατευτεί στο πέρασμα των χρόνων. Θα ψάξουμε όλη την καλή ξεχασμένη μουσική που είναι θαμμένη κάτω από τα layers τάσεων και επιρροών μέσα στα χρόνια και θα την αναδείξουμε.  Ψάχνοντας τα μικρά κομματάκια της μουσικής παράδοσης, των ανατολίτικων επιρροών, της ιστορίας της πόλης και την ανάμειξη με τα δυτικά ρεύματα που κάνουν την Αθήνα να είναι τόσο χαοτικά ξεχωριστή και πολυμορφική.


Terra Exotica
Ο Χρυσόστομος Λαζαρίδης δραστηριοποιείται με το όνομα Τerra Exotica αναζητώντας και επιλέγοντας ένα ευρύ φάσμα μουσικής ανεξαρτήτως ειδών και τάσεων. Έχει ταξιδέψει για DJ sets προσκεκλημένος σε club όπως το Salon des Amateurs στο Düsseldorf και King Georg στην Kολωνία που ξεχωρίζουν για το εκλεκτικό τους γούστο, ενώ mix του έχουν φιλοξενηθεί σε σημαντικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως οι ΝΤS και Intergalactic FM. Στο Davadur θα παρουσιάσει ένα μείγμα ελληνικής, βαλκανικής, ανατολίτικης και αφρικανικής μουσικής.

Teranga Beat
Ο Αδαμάντιος Καφετζής είναι ο ιθύνων νους που κρύβεται πίσω από την δισκογραφική εταιρία Teranga Beat, η οποία μέσα σε λίγα χρόνια έχει φτάσει να θεωρείται μια από τις πιο αξιόπιστες πηγές για την ανεύρεση και αναγνώριση παλιών, ξεχασμένων μουσικών διαμαντιών της μαύρης ηπείρου. Στα πολλά ταξίδια του στη Σενεγάλη, ο Αδαμάντιος έχει ανακαλύψει παλιές μπομπίνες και κασέτες που περιέχουν τις ηχογραφήσεις τοπικών συγκροτημάτων από τα 70s και 80s που δεν είχαν την τύχη να αναγνωριστούν έξω από τα στενά σύνορα των χωρών τους. Με την άδεια των δημιουργών και σε συνεργασία με τους πιο ικανούς Έλληνες ηχολήπτες, φροντίζει για την προσεκτική αποκατάσταση και κυκλοφορία αυτής της μουσικής σε βινύλιο, CD, Spotify και iTunes.

H Teranga Beat αριθμεί 7 κυκλοφορίες μέχρι στιγμής και συνεχίζει ακάθεκτη έχοντας αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια από ξένα μέσα όπως την New York Times, Spin και Huffington Post!

Location of the Tesla Bar (Bios) event

Venue Information - Tesla Bar (Bios)