search

Baby Ford, Roman & Manu

Αθήνα Αβραμιώτου 6, Αθήνα 105 51, Ελλάδα Six D.O.G.S.

Το six d.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ
09 Δεκ. 2011
21:00
2776 Day(s) Ago
o.g.s σε συνεργασία με την ομάδα Μeltdown με χαρά παρουσιάζουν για 1η φορά στην Ελλάδα εναν απο τους σπουδαιότερους παραγωγούς της ηλεκτρονικής μουσικης τον Baby Ford. κλαση του Ford και η προσφορα του στην μουσικη ειναι αδιαμφησβήτητες μιας και εχει συνεισφέρει και στη γέννηση της acid house στην Βρετανία!

Έχει κυκλοφορήσει υλικό υπό ψευδωνυμα οπως Doucen, Cassino Classix, El Mal,Twig Bug Solcyc και Simprini Risin… και συμπαραγωγες σαν Allstars , Baby Ford & The Ifach Collective,Baby Ford & Zip, Baird Remo,Birds, Brubaker, El Mal,Midnight Caller,Minimal Man,Perbec, Solcyc,Soul Capsule, Sunpeople…

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου λοιπόν έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε για ένα και μοναδικο dj-set που αναμένεται με πολυ ενδιαφέρον!

Baby Ford
Ο Ford επηρεάστηκε από τους μουσικούς του Σικάγο όπως ο Marshall Jefferson, o Ron trent, ο Armando και ο larry heard. H πρώιμη δουλεία του εκδόθηκε στην εταιρία Rhythm King και περιλάμβανε τα κομμάτια “oochy koochy(F.U. Baby yeah yeah)”(UK#58), και “chikki chikki ahh ahh”(UK#54).Αυτα τα δυο πρώτα single εμφανιστήκαν στο διπλό 12″ EP “Ford Trax” (BFORD3)
Και τα δυο παραπάνω κομμάτια εμφανιστήκαν σε μορφή remix στο ΕP αυτό, και τα original singles ξαναμιξαριστηκαν σε μια ποικιλία διαφορετικών format. (Δωδεκαιντσο ΕP και CD)και ενεργοποίησαν την φλέγουσα acid-house σκηνή της αγγλιας. Η Sire Records στην Αμερική υπέγραψε συμβόλαιο με τον Baby ford όπως επίσης και με άλλους καλλιτέχνες της Rhythm king. Η sire εντυπωσιάστηκε με την εταιρία αυτή, όμως επαναλαμβανόμενα είχε ανησυχίες για το πώς θα πλάσαρε τους καλλιτέχνες της rhythm king στην αμερικανική αγορά, γιατί ακόμα η acid-house δεν είχε σπάσει το κατεστημένο της mainstream μουσικής στην Αμερική. Το δεύτερο άλμπουμ Oooh, the world of Baby Ford περιελάμβανε 3 single, το πιο διάσημο από τα όποια ήταν το “children of the Revolution” του 1989(UK#53), το οποίο έγινε γνωστό σε διάφορα club ανά τον κόσμο, όπως έγινε και την επόμενη χρόνια με το “beach bump”(UK#68). Στην Αμερική εκδόθηκε ο δίσκος “Let`s talk it Over” το 1990, με αποκλειστικά live κομματια.Τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Baby Ford στην Αμερική, οπού ο ίδιος άνοιγε τις συναυλίες των Depeche mode στο Violator tour.
Το BFord9 άλμπουμ του 1992 αποκάλυψε διαφορετικές πλευρές των επιρροών του Ford, Την έκδοση συνένωσης του minimal techno με διάφορα στοιχειά trance, πολύ πριν αυτά τα είδη γίνουν γνωστά αργότερα μέσα στη δεκαετία του 90. Ο CJ Bolland συνείσφερε με το mix “in your blood” στο album BFord9 και το κομμάτι “fetish” έγινε hit σε Αμερική και Αγγλία. Πολλά από τα τραγούδια του BFord9 ξανά εκδόθηκαν από τον Aphex-Twin στο δική του δίσκογραφικη Rephlex στα τέλη του 1990 μιξαρισμενα σαν “normal” ep. Πολλά από αυτά τα remix ηχογραφήθηκαν το 1992.
Ο Baby Ford, ο Eon και ο Mark Broom συνέχισαν τις εξερεύνησης τους στην minimal ηλεκτρονική μουσική μέσα στη δεκαετία του 90 και μετέβηκαν στην επόμενη δεκαετία με τις εταιρίες iFach, Pal-Sl και Τrelik. H iFach Vol.1 περιελάμβανε τις πρώτες 5 εκδώσεις της iFach.
Οι εκδόσεις εμφανιστήκαν στις Sire, Source, και Insumision/Transglobal. Επισης συνδιαχειριζοταν τις εταιρίες Trelik και iFach, και δούλευε με τον Ian Loveday της Trelik. Η δουλεία των remix που έκανε περιλαμβάνει και κομμάτια από το άλμπουμ του Stefan Robbers , S`Express.

http://music.hyperreal.org/bford/baby_ford/
http://www.discogs.com/artist/baby+ford

http://www.residentadvisor.net/dj/babyford

ΕΙΣΟΔΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Location of the Six D.O.G.S. event

Venue Information - Six D.O.G.S.

To six d.o.g.s είναι ένα all day/all night πολιτιστικό κέντρο διασκεδάσεως στην καρδιά της όμορφής μας πόλης, που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2009. Συνδυάζει οργανικά ένα Project Space (χώρο που φιλοξενεί εκθέσεις, one-off events, performances και άλλα ποικίλα projects), ένα Bar, ένα Café, έναν κήπο, και ένα Gig Space πλήρως τεχνικά εξοπλισμένο για να φιλοξενεί συναυλίες, θεατρικά, party, workshops, ομιλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, και σεμινάρια. Δεν προτείνεται ως ένας καινούργιος χώρος, αλλά ως ένα νέο μοντέλο χώρου, όπου όλοι μπορούν να παίξουν. Στοχεύει στο να δημιουργήσει και να συντηρήσει έναν υψηλού προφίλ δυναμικό πυρήνα πολυσυλλεκτικών δραστηριοτήτων παραγωγής και παρουσίασης σε μία περιοχή της πόλης που είναι απλά φυσικό να συμβεί αυτό, επιδιώκοντας να είναι το ίδιο Pop όσο και Avant-garde, τηρώντας ένα ενιαίο επίπεδο σε όλες τις δράσεις που προτείνει. Ανοιχτά καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους, σπιτικά εποχιακά ροφήματα, special cocktails, και πάσης λογής λιχουδιές, με φιλικές τιμές, τόσο στα προϊόντα που προσφέρει, αλλά και στα δρώμενα που παρουσιάζει.

T: (+30) 210.3210510
M: info@sixdogs.gr