search

8 Years Paranoise - Athens Edition

Αθήνα Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα 105 52, Ελλάδα Ρομάντσο

O Paranoise radio και το Ρομάντσο γιορτάζουν τα 8 χρόνια λειτουργίας του πρωτοπόρου ραδιοφωνικού σταθμού με ένα πάρτι αφιερωμένο στην ποιοτική μουσική.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ
15 Μάι. 2016
23:00
1160 Day(s) Ago

Πόση μουσική χωράει σε 8 χρόνια; Ο Paranoise κλείνει περίπου τις 70.000 ώρες εκπομπών. 70.000 ώρες μουσικής επιλεγμένης με το χέρι, την καρδιά, το σώμα και το μυαλό δίχως αλγόριθμους και αυτόματες προτάσεις. Ο σταθμός επιλέγει μουσική. Απλά αυτό. Κριτήριο για την επιλογή της δεν είναι άλλο από την θέληση των παραγωγών να μοιραστούν ήχους ανήσυχους, καινοτόμους και ποιοτικούς. Από αυτούς που κολλάνε στο κεφάλι μας, από αυτούς που χαιρόμαστε να χορεύουμε, από αυτούς που μας οδηγούν κάπου αλλού, από αυτούς που δεν βρίσκεις.

Κάθε χρόνο νέοι παραγωγοί προστίθενται στην μεγάλη και φιλόξενη οικογένεια του πρωτοπόρου σταθμού, ενώ μέσα από τα εβδομαδιαία mixes του, δίνεται βήμα σε ακόμα περισσότερους παραγωγούς και DJs με αποτέλεσμα να επεκτείνεται ο ίδιος αλλά και ταξιδεύει μαζί με τους παραγωγούς και τους χιλιάδες ακροατές του.

Οκτώ χρόνια πριν ο Paranoise ήταν μία φιλόδοξη παρέα από την Θεσσαλονίκη, με ξεκάθαρη στόχευση, αρχές και φιλοσοφία.
Οκτώ χρόνια μετά ο Paranoise είναι ένα ευρύ δίκτυο δραστήριων νέων με έδρα την Ευρώπη και κατά τόπους πυρήνες.

Η εμφανής επιρροή του σταθμού στην διάδοση της σύγχρονης αστικής μουσικής κουλτούρας, στην ποιοτική της έκφανση, οφείλεται σε διάφορους λόγους, κυρίως όμως στην αυθεντικότητα του χαρακτηριστικού ύφους και του εν γένει ήχου του, όπως και στον έντονα διαδραστικό του χαρακτήρα, όπως εκφράζεται διαδικτυακά, αλλά και μέσα από τα 90 events που έχει πραγματοποιήσει ως σήμερα ανά την Ελλάδα.

Οκτώ χρόνια με αμέτρητους λόγους για να γιορτάσει ο σταθμός. Να γιορτάσει ότι έχει παραμείνει ο ίδιος αλλά και διαφορετικός. Να γιορτάσει όπως αυτός ξέρει. Διάσπαρτα και άναρχα. Όπου μπορεί. Με ταυτόχρονα πάρτι στις δύο μεγάλες βάσεις του, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σημαίνοντα μέλη να αναλαμβάνουν δράση στα decks.
www.paranoiseradio.com

DJ BOOKER 
Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, ο DJ Booker από τα πρώτα του χρόνια έκανε την μουσική, ζωή του. Στα χρόνια του millenium, επικεντρωμένος σε hip hop και breaks, διακρίθηκε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό DMC όπου κέρδισε την 4η και 3η θέση, το 2000 και 2001 αντίστοιχα. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη ποικιλία των ειδών με τα οποία καταπιάνεται, funk, soul, hip hop, bass, dubstep, dnb, juke κ.α. Έχει συνεργαστεί και μοιραστεί την σκηνή με συγκροτήματα και μουσικούς όπως Active Member, Cayetano, Madlib, Shadow, Qbert, Krush, Gaslamp Killer, Digital Mystikz, Bonobo, B Real, Ghostface Killa, GZA, Daedelus κλπ. Έχει κυκλοφορήσει κατά σειρά τα Digital Seeds & Fetish Toys (2008), Athens Looks Better When I’m Drunk (2012), Dusty Crates ’06-’12 (2014), The Soul Break EP (2014), Versions I & II (2014), αλλά και πολλά μεμονωμένα remixes, edits και bootlegs ενώ το 2013 είχε κυκλοφορήσει μέσα από ένα άλλο του project, το Voodoo Dub Stereo EP. Παράλληλα, πέρα από την συμμετοχή του στον Paranoise από το 2009 ως σήμερα, τα τελευταία δύο χρόνια με το I Breathe Bass show, τρέχει την Breathe Records, label επικεντρωμένο σε dubstep, drum’n’bass και glitch hop.

HARRIS
O HARRIS, με 29 χρόνια ασταμάτητης πορείας, έχει περάσει από όλα τα μήκη και πλάτη της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής. Από μανιακός συλλέκτης δίσκων, σε δισκοπώλη, δισκοθέτη, παραγωγό, organizer και manager. Ως DJ έχει παίξει σε πολλά, θρυλικά πλέον, clubs της Αθήνας, αλλά και ως καλεσμένος σε πολλές πόλεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2001 γίνεται μέλος των Funxion, διοργανώνοντας events με καλεσμένα μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της drum & bass, ενώ έχει συνεργαστεί με σημαντικούς διεθνείς καλλιτέχνες, όπως τους Noisia, Black Sun Empire και Laurent Garnier. Tο 2014 μπαίνει στην οικογένεια της Breathe Records, αναλαμβάνοντας το διεθνές A&R της εταιρίας του DJ Booker, μαζί με τον οποίον και παρουσιάζει την εκπομπή I Breathe Bass στον Paranoise.

MALFUNCTION
Επηρεασμένος από την Soundsystem σκηνή της Τζαμάικα και της Αγγλίας, αλλά και το παρελθόν του στη συνδιοργάνωση αρκετών underground bass-heavy parties, ο MALFUNCTION, μέσα από τα DJ sets καθώς και την εβδομαδιαία εκπομπή Lalibela, που διατηρεί από κοινού με τον Οpn από το 2012 στον Paranoise, προσπαθεί να μεταφέρει τους ήχους και το μήνυμα μιας κουλτούρας που ξεπερνά την απλή διασκέδαση. Το set που θα παρουσιάσει το Σάββατο στο Ρομάντσο θα κινηθεί σε UK dub και heavy steppers ρυθμούς, με βαριές μπασογραμμές.

SPACED COWBOY
Ο SPACED COWBOY είναι ένας hip hop παραγωγός από την Αθήνα με τέσσερις προσωπικές digital κυκλοφορίες μέχρι σήμερα στο δυναμικό του. Φτιάχνει μουσική που δεν μπορείς α κατατάξεις εύκολα κάπου συγκεκριμένα, με βάση τα samples, αλλά και με φυσικά όργανα σε ρόλο guest, που την κάνουν μοντέρνα και ενδιαφέρουσα. Αbstract ύφος συνήθως στα beats, πολύ συχνά ψυχεδελικά στοιχεία και ήχοι φανερά επηρεασμένοι από την Ανατολή, αλλά και κλασσική σύγχρονη καλιφορνέζικη τεχνοτροπία, συνθέτουν το μουσικό προφίλ του Παναγιώτη Μπράνη. Όπως άλλωστε εκπέμπεται και στην εκπομπή Psych Hop που λαμβάνει χώρα εδώ και 5 έτη στον αέρα του Paranoise. Στο Ρομάντσο αναμένεται να παρουσιάσει ένα από τα σπάνια DJ set.

SRJ
Ο SRJ είναι ένας πολλά υποσχόμενος DJ της νέας γενιάς, παρόλο που μετράει ήδη πάνω από 8 χρόνια εμπειρίας. Το παρελθόν του στο turntablism αρχικά, αλλά και στο soundsystem culture αργότερα, του έχουν δώσει πολλές δεξιότητες, αλλά και μια διαφορετική οπτική ως DJ. Αν και τα παραπάνω φανερώνουν την εξειδίκευση του σε bass-heavy μουσικά είδη, τα τελευταία χρόνια κινείται σε house και techno ρυθμούς. Η μηνιαία εκπομπή του στον Paranoise Radio αναδεικνύει με θεματικό τρόπο το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται την πορεία της ηλεκτρονικής μουσικής στο χρόνο.

TSOURKOKO
Μεγαλωμένος στα ανατολικά προάστια της Αθήνας, ο TSOURKOKO, ανέβηκε στα decks όταν ήταν 17 χρονών. Δραστηριοποιήθηκε ως resident στο 2 lux και ως guest στο Bios καθώς και σε πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής σε ελεύθερους χώρους με την πρώην ομάδα του, Octopush Noise Federation. Από το 2008 ασχολείται με την ηλεκτρονική hip hop και τα φουτουριστικά beats. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το ιδιαίτερο μπέρδεμα των μουσικών ειδών, με γνώμονα το beat. Τα τελευταία 3 χρόνια διατηρεί την εκπομπή Όπως Το Ακούς στον Paranoise. Τα τελευταία δύο χρόνια στα events που λαμβάνει μέρος, παίζει μουσικά sets με ένα ιδιαίτερο στυλ και με την βοήθεια ενός Roland Sp-404sx. Στο προσεχές γενέθλιο πάρτι του σταθμού στο Ρομάντσο, θα παρουσιάσει ένα μονόωρο set από το Roland.

Location of the Ρομάντσο event

Venue Information - Ρομάντσο