View More

2ο Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας > 4ος τοίχος: Το φαινόμενο και η δυναμική του Θεάτρου της Κρίσης

Υπόλοιπη Ελλάδα Παλαιά Ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου, Κρκυρα 49100, Ελλάδα Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Μετά το πετυχημένο ξεκίνημα του πέρυσι, το 2ο  «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» δίνει και φέτος τον Ιούλιο το ραντεβού του στο πανέμορφο «νησί του πολιτισμού» , την Κέρκυρα.

20 Ιουλ. 2012
00:00
3293 Day(s) Ago

Με ένα  πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια σειρά   εκδηλώσεων με καλεσμένους σπουδαίους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, με διαλέξεις, συζητήσεις και  κυρίως μουσικές εκδηλώσεις με ερμηνευτές  διεθνούς ακτινοβολίας, όπως η διάσημη πιανίστα Anna Fedorova , η βιολονίστα Eldborg Hemsing ο τσελίστας Alexey Stadler, η πιανίστα Sonja Park    και ο βραβευμένος κλαρινετίστας  Διονύσης Γραμμένος, που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ  αξιοποιούνται γνωστοί μνημειακοί χώροι του νησιού,  όπως το Αχίλλειο, το Παλάτι των Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου (Μουσείο Ασιατικής Τέχνης), η Πινακοθήκη  Κέρκυρας (υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων), η Ιόνιος Ακαδημία και το Μον Ρεπό.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μοναδικές εκδηλώσεις και εκλεκτούς καλεσμένους απ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι   έρχονται να προσδώσουν μια ιδιαίτερη αίγλη και ποιότητα που δύσκολα έχει  την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό.

Από το μουσικό σκέλος του φεστιβάλ ξεχωρίζουν:

• Η εμφάνιση για πρώτη φορά στην Ελλάδα της διάσημης πιανίστας Anna Fedorova  σε ένα ρεσιτάλ  πιάνου με έργα των Chopin, Rachmaninoff, Ravel στις 14 Ιουλίου.

• Η  συναυλία  μουσικής δωματίου με τίτλο “The Art Of Virtuοsity”   με συμμετοχή διάσημων νέων σολίστ όπως η Eldjorg Hemsing, o Alexey  Stadler, η Sonja Park και ο Διονύσης Γραμμένος,  σε δεξιοτεχνικά έργα των Paganini, Sarasate, Piazzola, στις 15 Ιουλίου. 

Τέλος, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις σε θέματα τέχνης,  όχι μόνο για επαΐοντες, αλλά και για φιλότεχνους επισκέπτες της Κέρκυρας, αρχής γενομένης από την συζήτηση με θέμα «4ος τοίχος:  το φαινόμενο και η δυναμική του Θεάτρου της Κρίσης» (19 Ιουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας).To τέλος της θεατρικής σεζόν 2011-12 στέκεται ως αφορμή για μια ανοιχτή συζήτηση,  στο πλαίσιο του  "2oυ Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας". Τέσσερις  άνθρωποι του θεάτρου αναπτύσσουν την προβληματική της εποχής και συνομιλούν για τις αλλαγές που συντελούνται στο τοπίο του ελληνικού θεάτρου, αλλά και στην παγκόσμια θεατρική πραγματικότητα. Συντονίστρια: Λιλιάνα Αβρούσιν- Δημοσιογράφος Ομιλητές: Γιάννης Κακλέας- Σκηνοθέτης,Γρηγόρης Ιωαννίδης- Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών-Κριτικός Θεάτρου,Πέτρος Γάλλιας- Χορογράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας,Ευδόκιμος Τσολακίδης- Ηθοποιός-Σκηνοθέτης, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής «Θέατρο των Αλλαγών»,και εν συνεχεία με την διάλεξη που θα δώσει ο Ισπανός μαέστρος και συνθέτης, Nacho de Paz  με θέμα «Ιάννης Ξενάκης: Η μουσική της ζωντανής αρχιτεκτονικής» (17 Ιουλίου).

Το «Φεστιβάλ Τεχνών Κέρκυρας» αποτελεί την κύρια δραστηριότητα  του νεοσύστατου μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού», ο οποίος βασικό στόχο έχει, αφ’ ενός να συμβάλει στην αναζωογόνηση  της καλλιτεχνικής κίνησης και παραγωγής στα Επτάνησα και αφ’ ετέρου, να προβάλει τα Επτάνησα και την Κέρκυρα στο διεθνή χώρο, προωθώντας την εικόνα τους ως τουριστικών προορισμών.

Πρόεδρος του «Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού» είναι η κ. Άντζελα Γκερέκου, ενώ στο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού, συμμετέχουν μια σειρά προσωπικοτήτων από το χώρο της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.

 

CORFU FESTIVAL OF ARTS 2012

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Διονύσης Γραμμένος

 

19  Ιουλίου -  Τμήμα Α’ Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

"4ος τοίχος: το φαινόμενο και η δυναμική του Θεάτρου της Κρίσης"

Ομιλητές:

Γιάννης Κακλέας- Σκηνοθέτης

Γρηγόρης Ιωαννίδης- Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Κριτικός Θεάτρου Πέτρος Γάλλιας- Χορογράφος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας

Ευδόκιμος Τσολακίδης- Ηθοποιός-Σκηνοθέτης, Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής «Θέατρο των Αλλαγών»

Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Λιλιάνα Αβρούσιν.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας

Τηλέφωνο: 26610-48690

 

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με τον Δημοσθένη Ιωάννου των ομηρικών Κίρκη.

Λίγο πριν οι Brian και Roger Eno εμφανιστούν στο Ηρώδειο για μια (κυριολεκτικά) μοναδική συναυλία (4/8) έκαναν μια διαδικτυακή κουβέντα εφ’ όλης της ύλης εν είδει συνέντευξης τύπου. Η Ελένη Τζαννάτου ήταν εκεί.

Κάθε Πέμπτη η Ναταλία Πετρίτη θα βλέπει τη ζωή στο κινηματογραφικό πανί. Αυτή την εβδομάδα (22-28/7), βλέπει μια ακόμα εξαιρετική παραγωγή της Α24, τον Μάκη Παπαδημητρίου να ψάχνει μία πορνοστάρ και τον Humphrey Bogart, που θα 'χει για πάντα το Παρίσι.

HOT STORIES

Top
0
Shares