Ζώης Χαλκιόπουλος

Αγαπώ το κίνημα των ανθρώπων που ζούσαν κοντά στη θάλασσα τα καλοκαίρια, κάνοντας θαλάσσια σπορ και γράφοντας μουσική. Τα είπα όλα σε μία πρόταση και είμαι πολύ υπερήφανος γι' αυτό.

Έχω λατρέψει πολλούς τέτοιους και ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζω πάνω τους είναι η απλότητα στον ήχο και η μελαγχολία τους. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις πρώτες πέντε ακροάσεις του Declaration Οf Dependence των Kings Οf Convenience (2009).

53nDgn_2.JPG

Έκτοτε ανακαλύπτω διαρκώς yacht rock δίσκους, κυρίως από τα 1970s & 1980s. Μαγικός φλωροπόπ ήχος, αλλά όχι ότι συμβαίνει απαραίτητα και στο Rhythm Of Life, με το οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα. Και το label και ο καλλιτέχνης προέρχονται από Χαβάη· αν δεν σας έκανε εντύπωση αυτό, το πρώτο play θα σας στείλει στο διάστημα. Δημιουργός του είναι ο Mike Lundy, ο οποίος το έβγαλε το 1980 στη Secor Records, για να επανεκδοθεί αργότερα από το χαβανέζικο indie label Aloha Got Soul.

Το άλμπουμ θα τράβαγε πρώτο-πρώτο το μάτι σε diggin κουτί δίσκων στη Χαβάη, όπου οι σέρφερ βγάζανε φοβερά πράγματα. Να σημειωθεί πως η ίδια ετικέτα, πέρα από πολύ καλό υλικό γενικά, έχει βγάλει και 2 εφτάρια με τα 4 καλύτερα τραγούδια του Rhythm Of Life. Φανταστικές στιγμές του το "Tropic Lightning", το "Round Αnd Around", το ομώνυμο "Rhythm Οf Life" και το "Nothing Like Dat Funky Funky Music".

{youtube}VDJdfx9q2rg{/youtube}

Όπως έχει πει και ο ίδιος ο Lundy, το Rhythm Οf Life είναι άκρως επηρεασμένο από Tower Αnd Power και Earth Wind Αnd Fire –και έχει δίκιο. Είναι ένας βαθύς soul, folk και space funk δίσκος, από έναν χαρισματικό λευκό που ηχογράφησε στο Honolulu Studios το 1979. Λίγες οι πληροφορίες που έχουμε, αλλά πολλή η μουσική. Ορμάτε.

{youtube}ONs4riOnZRU{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured