View More
O Ανδρέας Κύρκος είδε τη σειρά επιστημονικής φαντασίας του HBO Max, που βρίσκει τις ρίζες των κοσμογονικών του ερωτημάτων στη neon παρακμή του Blade Runner και τον ...
Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με τον Μάνθο Στεργίου των ...
Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να ...
O αρχηγός της μπάντας από το Μπρίστολ μίλησε στην Ελένη Τζαννάτου για το νέο τους δίσκο, Ultra Mono, που αποτελεί μια ευγενική υπενθύμιση του να αποδέχεστε και να ...
Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το Today των αυστραλών Babe Rainbow.
Top story

Το Be θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

Κι ας μην έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από το Ordinary Man.

Η εκδοχή τους στο "How Lucky" είναι η δεύτερη ηχογράφηση του John Prine που ακούμε μετά τον θάνατό του. 

Ακούστε το "Ghosts" που ο μουσικός κυκλοφόρησε λίγο μετά τα 71α γενέθλιά του. 

Με πάνω από μισό αιώνα καριέρα, η, μεταξύ άλλων, «Μούσα του Υπαρξισμού» έφυγε από τη ζωή στα 93 της χρόνια. 

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις του Φοίβου Δεληβοριά για τις 24/9 και 1/10 μεταφέρθηκαν στις 6 και 8/10, αντίστοιχα.

Δείτε το βίντεο για το "Nowhere, Man".

Αυτό, πάντως, δείχνουν τα στοιχεία έρευνας που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία.

OK Band

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 
Κείμενο: Μάριος Ιωάννου

«Πολύ mainstream για τους εναλλακτικούς και πολύ εναλλακτικοί για τους mainstream». Αυτό είναι το σύνθημα - ο τρόπος με τον οποίο οι OK Band πιστεύουν ότι αντιμετωπίζεται η μουσική τους. Και ίσως να έχουν και δίκιο, δεδομένων των στίχων που επιλέγουν να μελοποιήουν. Οι οποίοι στίχοι ξεφεύγουν αρκετά από τα στερεότυπα της εύκολης pop. Ακούγοντας τα τραγούδια τους διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα που ενδιαφέρεται να παίξει έντιμη και ευχάριστη μουσική χωρίς να ξεπέφτει στο φτηνό. Αρκετά περίεργο για τα ελληνικά δεδομένα. Και κάτι που μου δημιούργησε την περιέργεια να δω ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους...

Q & A

Η κλασική πρώτη ερώτηση: Πότε ξεκινήσατε και ποιοι;
«Οι OK Band ξεκίνησαν το 2001 από τον Βαγγέλη Ορφανίδη και τον Θοδωρή Καλούσο. Ήμασταν στην ίδια σχολή, είχαμε κάποια κοινά γούστα στη μουσική και κάπου βρεθήκαμε. Στην αρχή παίζαμε διασκευές τραγουδιών που ανήκουν σε πολλούς χώρους (rock, jazz, ρεμπέτικα, metal, πανηγυρτζίδικα!). Στην πορεία προέκυψαν και κάποια ορχηστρικά κομμάτια, περίπου δεκαοκτώ, τα οποία βάλαμε σε έναν δίσκο τον οποίο μοιράζαμε στους φίλους μας. Και τότε μας προέκυψε μια πρόταση να παίξουμε την μουσική μας στο Stage Club. Αρχίσαμε να ψάχνουμε στίχους και μια τραγουδίστρια ώστε να την παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα. Στην συνέχεια, μετά από πολλές αλλαγές, καταλήξαμε στην Εβίτα Μητσοπούλου, η οποία εξακολουθεί μεχρι και σήμερα να είναι η τραγουδίστρια του συγκροτήματος».

Η αίσθηση που αποκόμισα ακούγοντας την μουσική σας είναι ότι είναι χαρούμενη. Υπερβολικά θα έλεγα, για ένα σκοτεινό τύπο σαν και εμένα. Ο οποίος θα ήθελε μια κάποια «σκιά» σε αυτή.
«Γράφουμε χαρούμενη μουσική γιατί πιστεύουμε ότι δεν μπορούν συνέχεια τα πράγματα να είναι μαύρα και σκοτεινά. Ωστόσο το χαρούμενη δεν σημαίνει και χαζή. Οι στίχοι μας είναι αποτέλεσμα σκέψης πάνω σε όσα μας αφορούν σε σχέση με τη ζωή μας στην πόλη, τις διάφορες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση και σε προσωπικά μας ζητήματα. Δοσμένοι, ωστόσο, με ένα κάπως πιο ελαφρό τρόπο. Άλλωστε, ένας από τους σκοπούς μας στα OK LIVE DANCE PARTIES, τα οποία διοργανώνουμε κατά καιρούς, είναι να χορέψει και να ευχαριστηθεί ο κόσμος».

Πώς βλέπετε το μέλλον σας στην μουσική;
«Θα ήταν ψέμα αν λέγαμε ότι δεν θέλουμε να προχωρήσουμε στη μουσική. Ακόμη, κιόλας, να βιοποριζόμαστε από αυτήν. Θα πρέπει, όμως, αυτό να γίνει χωρίς οποιεσδήποτε εκπτώσεις στην αισθητική, τη στάση και τη συμπεριφορά μας. Αν μας ζητηθούν οποιεσδήποτε εκπτώσεις, θα συνεχίσουμε τον δρόμο που ακολουθούμε τώρα. Ο οποίος μας ικανοποιεί απόλυτα».

Το επόμενο live των OK είναι στις 25 Ιουλίου, στο Ελληνικόν SEA SIDE, στην Αίγινα.

ΤΙΤΛΟΣ DEMO:
-
TRACKS:
CONTACT: www.okband.gr

 

 

 
Top story

O Ανδρέας Κύρκος είδε τη σειρά επιστημονικής φαντασίας του HBO Max, που βρίσκει τις ρίζες των κοσμογονικών του ερωτημάτων στη neon παρακμή του Blade Runner και τον κλειστοφοβικό τρόμο του Alien.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με τον Μάνθο Στεργίου των Calyces.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Κι αναρωτιέται, αλήθεια, πότε θα πάψουμε να «χαϊδεύουμε» την εγχώρια μουσική παραγωγή;

O αρχηγός της μπάντας από το Μπρίστολ μίλησε στην Ελένη Τζαννάτου για το νέο τους δίσκο, Ultra Mono, που αποτελεί μια ευγενική υπενθύμιση του να αποδέχεστε και να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το Today των αυστραλών Babe Rainbow.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη φτιάχνει τον χάρτη της πρωτεύουσας με 7 δισκάδικα που συμμετέχουν στην δεύτερη RSD για το 2020, για να τα επισκεφθείτε διαβασμένοι το Σάββατο 26/9.

Ο αναμφίβολα πιο αναγνωρίσιμος μουσικοκριτικός της εποχής μας μιλάει στην Ελένη Τζαννάτου και το Avopolis για τη βίντεο-κριτική που στην περίπτωσή του αποδείχθηκε μονόδρομος, τη σημασία του γραπτού λόγου αλλά και το μέλλον της pop μουσικής που διαγράφεται παγκόσμιο.

Ο Ανδρέας Κύρκος βρήκε ευρηματικό και διασκεδαστικό το sequel του Karate Kid στο Netflix και ανυπομονεί ήδη για τον επόμενο κύκλο της σειράς.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, κοιτά στη σκοτεινή πλευρά των Pink Floyd.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Πλέον αναπολεί όσα γινονταν μετά τα μεσάνυχτα στα αναλογικά στενά και βρίσκει το δρόμο του στα ψηφιακά.

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής αναρωτιέται πώς γίνεται τη στιγμή που ο Iggy Pop παίζει στο BBC Radio 6 μια garage μπάντα από την Αθήνα (Nerrves), εδώ να χειροκροτάμε τα  αθηναϊκά FM όταν ακούμε Stooges.

Ακριβώς 50 χρόνια μετά το θάνατο του σπουδαίου κιθαρίστα, ο Άγγελος Κλειτσίκας ψάχνει ανάμεσα στις ρίμες και βρίσκει τα samples του Jimi Hendrix που «έκοψαν και έραψαν» hip hop καλλιτέχνες, από τους A Tribe Called Quest μέχρι  τους Death Grips.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη αναζήτησε απαντήσεις από διοργανωτές, μέσα στο ρευστό σκηνικό που διανύουμε και εκείνοι συνιστούν υπομονή.

Ο Ανδρέας Κύρκος επιλέγει τις ταινίες εκείνες που θα μας κάνουν τους επόμενους μήνες να καθίσουμε στη σκοτεινή αίθουσα με μάσκα -αλλά και στον καναπέ μας, μπροστά στις streaming πλατφόρμες.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Συνεχίζοντας σε εκπαιδευτικό κλίμα, ξετυλίγει το κεφάλαιο Λεντ Ζέππελιν.

Instagram

Top