Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Lady Gaga σε αντίστροφη μέτρηση.
Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του George Floyd που έκανε τη Μινεάπολις το δυναμίτη μιας φλεγόμενη Αμερικής, ο Μάκης Μηλάτος ξεκινάει από αυτό το ματωμένο "I ...
Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Για τον Μάιο αυτό σημαίνει πολύ Perfume Genius και neo soul (Moses ...
Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο μας κάνει βασικά μαθήματα ροκ, ψάχνοντας ...
Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να ...

To podcast της ημέρας από το Avopolis Radio.
Συντονιστείτε στο www.avopolisradio.gr, για special dj sets, αφιερώματα, mixtapes και την καλύτερη μουσική!

Top story

Ο πρώτος αφρικανός μουσικός που υπέγραψε ποτέ στην Interscope, πέθανε στα 57 του χρόνια, ύστερα από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Κι ακόμα είμαστε στην αρχή. Φανταστείτε τι έχουν να δουν τα ματάκια μας...

Ο r'n'b σταρ δώρισε το ποσό σε οργανισμούς υπέρ της φυλετικής δικαιοσύνης και προτρέπει τους φανς του να βοηθήσουν ο καθένας όπως μπορεί.

Ο πάλαι ποτέ μπασίστας των Nirvana χαρακτήρισε τα λόγια του αμερικανού προέδρου «δυνατά και άμεσα».

«Πρόκειται για συστηματικό ρατσισμό, για αστυνομική βία και για ανισότητες» γράφει η βρετανίδα τραγουδίστρια.

Ariana Grande, John Legend, Ice-T ανάμεσα σε αυτούς που εξέφρασαν τη διαδικτυακή δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου περί στρατιωτικής

Delightful

Κείμενο: Πάρης Παπαβλασόπουλος

Οι Delightful αποτελούν μία ακόμα από τις μπάντες εκείνες που εργάζονται σκληρά και υπομονετικά, με σκοπό να πάρουν την προαγωγή τους στα όχι και τόσο κερδοφόρα πλην δελεαστικά και συναρπαστικά κατά την προσέγγιση τους ανώτερα κλιμάκια της Ελληνικής εναλλακτικής ροκ σκηνής.

Με τρία χρόνια προϋπηρεσίας στο βιογραφικό του και έχοντας, πλέον, κατασταλάξει ως προς το σχήμα του και τα μέλη του (Παντελής (φωνή, κιθάρα), Θάνος (κιθάρα), Μάνος (μπάσο) και Θοδωρής (τύμπανα)), το συγκρότημα, μας παραδίδει την πρώτη του ανεπίσημη δουλειά (κοινώς demo), με σκοπό να αποδείξει αυτό που και το ίδιο του το όνομα άλλωστε διατυμπανίζει. Το πόσο, δηλαδή ευχάριστη και απολαυστική ομάδα συγκροτούν οι φερέλπεις μουσικοί που το απαρτίζουν..

Γρήγορες θορυβώδεις κιθαριστικές μελωδίες, βαρύ-ρυθμικό μπάσο, κρουστά «τεσσάρων τετάρτων» και βαρύτονα μπάσα φωνητικά αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά των πέντε καλοδουλεμένων συνθέσεων των Delightful, των οποίων όμως η ένταξη σε κάποιο συγκεκριμένος είδος, ήταν όντως δύσκολο να γίνει από μέρος μου. Από τη μία οι alternative rock μελωδίες, ρυθμοί και τεχνικές και από την άλλη τα βαριά φωνητικά του τραγουδιστή, μου άφησαν την εικόνα ότι η μπάντα ακόμα βρίσκεται στην αναζήτηση του επιθυμητού ήχου .


Το πρώτο δείγμα γραφής λοιπόν, των Delightful ανοίγει και κλείνει με το ‘So Close’, ένα κομμάτι βασισμένο στις γρήγορες παραμορφωμένες κιθάρες, στην πλούσια ρυθμική μπασογραμμή και στα βαριά (όπως προανέφερα) φωνητικά, αφήνοντας μου προσωπικά μια γεύση από Muse. Η συνέχεια δίνεται με τα ‘Trippin’ και ‘Unloved’, δύο κομμάτια κατά βάση ήρεμα και λουσμένα με κιθαριστικούς αρπισμούς, με τη διαφορά ότι το πρώτο εξελίσσεται πιο δυναμικά απ’ ότι το δεύτερο. Στο ‘Think Positive’ με τις αφηνιασμένες κιθάρες και τα απαραίτητα αμερικανόφερτα φωνητικά, η μπάντα καταφέρνει να με γυρίσει πίσω στα σχολικά μου χρόνια, τότε που stone-rock θησαυροί ακούγονταν ολημερίς από το στερεοφωνικό μου. Ο δίσκος οδεύει προς το τέλος του με μια live εκτέλεση του κομματιού ‘Among Us’, του οποίου δυστυχώς η ποιότητα του ήχου δεν ήταν τόσο καλή για να βγάλω ακριβή συμπεράσματα. Παρόλα αυτά η τολμηρή αυτή επιλογή της μπάντας, να συμπεριλάβει δηλαδή μια live εκτέλεση στη συλλογή της, συγκαταλέγεται στα θετικά .Συμπερασματικά, η δύναμη των Delightful συνοψίζεται στις όμορφες ενορχηστρώσεις των εγχόρδων τους (μπάσο-κιθάρα) και στον πολύ καλά δομημένο ήχο τους. Η βελτίωση των φωνητικών και η προσθήκη πιο πολυδιάστατων ρυθμών στα κρουστά είμαι σίγουρος ότι θα προσέφερε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.


ΤΙΤΛΟΣ DEMO: Delightful
TRACKS: Unloved

Trippin'

Think Positive

So Close

They Live Among us
CONTACT: Delightful (www.geocities.com/delightfulnet)

Ένα αθηναϊκό μουσικό σχήμα που κινείται στα πλαίσια της αγγλόφωνης εναλλακτικής ροκ σκηνής. Τα μέλη είναι ο Παντελής (φωνή, κιθάρα), ο Θάνος (κιθάρα), ο Μάνος (μπάσο) και ο Θοδωρής (τύμπανα). Αυτή την περίοδο παρουσιάζουν τη δική τους δουλειά με μια σειρά live εμφανίσεων.
Το σχήμα δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια από το Παντελή και το Θοδωρή. Υπήρξαν άλλα μέλη, πριν έρθουν στο σχήμα ο Θάνος και ο Μάνος. Η δημιουργική περίοδος άρχισε πριν από ένα χρόνο. Οι σκέψεις που επικρατούν είναι ο μέτριος πειραματισμός και η πλούσια σύνθεση. Επίσης η δίψα για ζωντανές εμφανίσεις έχει ανάψει για τα καλά και ελπίζουν μια μέρα να είναι άξιοι να ζήσουν μεγάλες εξέδρες.

Top story

Ο Άρης Καζακόπουλος φτιάχνει λίστες, λίστες, λίστες. Στο νέο του Listomania ακούει τα καλύτερα κομμάτια της Lady Gaga σε αντίστροφη μέτρηση.

Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του George Floyd που έκανε τη Μινεάπολις το δυναμίτη μιας φλεγόμενη Αμερικής, ο Μάκης Μηλάτος ξεκινάει από αυτό το ματωμένο "I Can't Breathe" και περπατάει την αμερικάνικη πόλη υπό την υπόκρουση της μουσικής που η ίδια γέννησε.

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Για τον Μάιο αυτό σημαίνει πολύ Perfume Genius και neo soul (Moses Somney), κάνα δύο top metal κυκλοφορίες (Ulcerate, Huntsmen), λίγη americana (Lucinda Williams) και λίγο πατρινό garage (Goodbye Bedouin).

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο μας κάνει βασικά μαθήματα ροκ, ψάχνοντας τις ρίζες του κάπου ανάμεσα στον Bach, την Μέση Γη και το Στην Υγειά Μας Ρε Παιδιά.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Σε αυτό το Snap(shots), δεν μπορούσε να μην κοντοσταθεί στην μελανότερη παγκόσμια στιγμή της εβδομάδας: την δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd από λευκό ...

Πριν ακριβώς 15 χρόνια, στις 29 Μαΐου του 2005, το ιστορικό λαιβάδικο της οδού Μάρνη έριξε αυλαία. Επτά άνθρωποι που το έζησαν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, θυμούνται και αφηγούνται στην Ελένη Τζαννάτου εκείνες τις στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στο συναυλιακό διηνεκές.

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής επιστρέφει στους 90s ήρωές του, που ακόμη και τη στιγμή που μαζεύουν τα τελευταία τους ένσημα, κάτι έχουν να του μάθουν.

Η νέα σειρά παραγωγής FX/Hulu, αφηγείται την ιστορία της Phyllis Sclafyly, μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της «μαμάς Αμερικής» κι ο Ανδρέας Κύρκος υποκλίνεται στην ερμηνεία της Cate Blanchett σε άψογο 70s φόντο.

Η νέα σειρά του Netflix περπατάει σε μουσκεμένα σοκάκια του Παρισιού με jazz υπόκρουση αλλά, για την Τάνια Σκραπαλιώρη, αυτό δεν είναι αρκετό.

Στο νέο του Diggin' ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει δυνατά το ομώνυμο ντεμπούτο των MadMadMad, που γεννήθηκαν από τα σπλάχνα των Ill Considered και νιώθει θυμωμένος, οργισμένος, τσαντισμένος -για καλό.

Μαύροι Πάνθηρες, chicanos, ασιάτες, LGBTQ κοινότητα, φόνοι, αντικουλτούρα, μουσική στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '60 αποτελούν τα κινητήρια καύσιμα του νέου βιβλίου  των Mike Davis & Jon Wiener, Set the Night on Fire: L.A. in the Sixties. Ο Θανάσης Μήνας βούτηξε στις σελίδες του και μας πήγε ένα βήμα πέρα από ...

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και μας άφησαν με το greek sirtaki, βλέπει το μέλλον του καλοκαιριού στον Sin Boy και τη Rina. Άλλωστε, "it's a trap" (#διπλής).

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο πρώτο Snap(shots) εκτός καραντίνας, ξανανακαλύπτει την πόλη και τη νέα μουσική, όσο ο Neil Young ανακαλύπτει τις χαρές του να παίζει μουσική στις κότες του.

Ο Ανδρέας Κύρκος είδε την μίνι σειρά του Ryan Murphy στο Netflix και οδηγήθηκε στο ασφαλές συμπέρασμα που συνοψίζει όλη την καριέρα του: ήταν πάντα καλύτερος στο να εντοπίζει μεγάλες ιδέες παρά να εκφράζει μεγάλα συναισθήματα.

Music Types: Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε την αυτοβιογραφία του Tricky, Hell Is Round The Corner και κατάλαβε πως, όταν έχεις ζήσει ανάμεσα στη βιωματική φθορά και την δημιουργική αφθαρσία, δεν σου μένει τίποτα παρά να κοιτάς τα πράγματα και να γελάς. Αφού πρώτα τα γράψεις όπως είναι.

Instagram

Top