View More
Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος γυρνάει στα 90s και τα ambient αυλάκια του Aphex Twin, για να φτιάξει ένα mix που θα μας στείλει στη λήθη.
Ο Ανδρέας Κύρκος επιλέγει τις 10 ταινίες της award season που εικάζει πως θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και όταν έρθει η ώρα, θα «σηκώσουν» τα βραβεία της χρονιάς.
Η Τάνια Σκραπαλιώρη αποχαιρετά τον σπουδαίο συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή, αφού άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ελληνική γραμματεία. Άλλωστε, ήταν από τις πένες που ...
Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να ...
Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο κάνει μια ανθολογία με τους πιο ...
Top story

Ο μουσικός εμφανίστηκε στο Fox News για να τα βάλει με την cancel culture και να κρίνει ως επιτυχημένο πρόεδρο των ΗΠΑ τον Donald Trump. Ο Tucker ...

Σε αυτόν θα ακούσουμε ακόμα τον Brian Eno και τον Nick Cave.

Η εταιρεία του Kendrick Lamar, pgLang, ανακοινώνει ένα νέο πρότζεκτ και έχουμε αρκετούς λόγους να πιστεύουμε ότι μπορεί να ακούσουμε νέα μουσική του ...

Τα χρήματα προήλθαν από τα έσοδα του νέου διπλού δίσκου του μουσικού με τίτλο "Αχ Αγάπη - Αχ Έρωτα".

Έπαιξαν το τελευταίο τους single "Plastic Beach".

Η κυκλοφορία του οποίου θα συμπέσει με τα 90 χρόνια λειτουργίας των θρυλικών στούντιο.

Στο The United States VS. Billie Holiday τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η Andra Day.

H παραγωγή της σειράς του FX θα ξεκινήσει τον Μάρτιο.

Delightful

Κείμενο: Πάρης Παπαβλασόπουλος

Οι Delightful αποτελούν μία ακόμα από τις μπάντες εκείνες που εργάζονται σκληρά και υπομονετικά, με σκοπό να πάρουν την προαγωγή τους στα όχι και τόσο κερδοφόρα πλην δελεαστικά και συναρπαστικά κατά την προσέγγιση τους ανώτερα κλιμάκια της Ελληνικής εναλλακτικής ροκ σκηνής.

Με τρία χρόνια προϋπηρεσίας στο βιογραφικό του και έχοντας, πλέον, κατασταλάξει ως προς το σχήμα του και τα μέλη του (Παντελής (φωνή, κιθάρα), Θάνος (κιθάρα), Μάνος (μπάσο) και Θοδωρής (τύμπανα)), το συγκρότημα, μας παραδίδει την πρώτη του ανεπίσημη δουλειά (κοινώς demo), με σκοπό να αποδείξει αυτό που και το ίδιο του το όνομα άλλωστε διατυμπανίζει. Το πόσο, δηλαδή ευχάριστη και απολαυστική ομάδα συγκροτούν οι φερέλπεις μουσικοί που το απαρτίζουν..

Γρήγορες θορυβώδεις κιθαριστικές μελωδίες, βαρύ-ρυθμικό μπάσο, κρουστά «τεσσάρων τετάρτων» και βαρύτονα μπάσα φωνητικά αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά των πέντε καλοδουλεμένων συνθέσεων των Delightful, των οποίων όμως η ένταξη σε κάποιο συγκεκριμένος είδος, ήταν όντως δύσκολο να γίνει από μέρος μου. Από τη μία οι alternative rock μελωδίες, ρυθμοί και τεχνικές και από την άλλη τα βαριά φωνητικά του τραγουδιστή, μου άφησαν την εικόνα ότι η μπάντα ακόμα βρίσκεται στην αναζήτηση του επιθυμητού ήχου .


Το πρώτο δείγμα γραφής λοιπόν, των Delightful ανοίγει και κλείνει με το ‘So Close’, ένα κομμάτι βασισμένο στις γρήγορες παραμορφωμένες κιθάρες, στην πλούσια ρυθμική μπασογραμμή και στα βαριά (όπως προανέφερα) φωνητικά, αφήνοντας μου προσωπικά μια γεύση από Muse. Η συνέχεια δίνεται με τα ‘Trippin’ και ‘Unloved’, δύο κομμάτια κατά βάση ήρεμα και λουσμένα με κιθαριστικούς αρπισμούς, με τη διαφορά ότι το πρώτο εξελίσσεται πιο δυναμικά απ’ ότι το δεύτερο. Στο ‘Think Positive’ με τις αφηνιασμένες κιθάρες και τα απαραίτητα αμερικανόφερτα φωνητικά, η μπάντα καταφέρνει να με γυρίσει πίσω στα σχολικά μου χρόνια, τότε που stone-rock θησαυροί ακούγονταν ολημερίς από το στερεοφωνικό μου. Ο δίσκος οδεύει προς το τέλος του με μια live εκτέλεση του κομματιού ‘Among Us’, του οποίου δυστυχώς η ποιότητα του ήχου δεν ήταν τόσο καλή για να βγάλω ακριβή συμπεράσματα. Παρόλα αυτά η τολμηρή αυτή επιλογή της μπάντας, να συμπεριλάβει δηλαδή μια live εκτέλεση στη συλλογή της, συγκαταλέγεται στα θετικά .Συμπερασματικά, η δύναμη των Delightful συνοψίζεται στις όμορφες ενορχηστρώσεις των εγχόρδων τους (μπάσο-κιθάρα) και στον πολύ καλά δομημένο ήχο τους. Η βελτίωση των φωνητικών και η προσθήκη πιο πολυδιάστατων ρυθμών στα κρουστά είμαι σίγουρος ότι θα προσέφερε σαφώς καλύτερα αποτελέσματα.


ΤΙΤΛΟΣ DEMO: Delightful
TRACKS: Unloved

Trippin'

Think Positive

So Close

They Live Among us
CONTACT: Delightful (www.geocities.com/delightfulnet)

Ένα αθηναϊκό μουσικό σχήμα που κινείται στα πλαίσια της αγγλόφωνης εναλλακτικής ροκ σκηνής. Τα μέλη είναι ο Παντελής (φωνή, κιθάρα), ο Θάνος (κιθάρα), ο Μάνος (μπάσο) και ο Θοδωρής (τύμπανα). Αυτή την περίοδο παρουσιάζουν τη δική τους δουλειά με μια σειρά live εμφανίσεων.
Το σχήμα δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια από το Παντελή και το Θοδωρή. Υπήρξαν άλλα μέλη, πριν έρθουν στο σχήμα ο Θάνος και ο Μάνος. Η δημιουργική περίοδος άρχισε πριν από ένα χρόνο. Οι σκέψεις που επικρατούν είναι ο μέτριος πειραματισμός και η πλούσια σύνθεση. Επίσης η δίψα για ζωντανές εμφανίσεις έχει ανάψει για τα καλά και ελπίζουν μια μέρα να είναι άξιοι να ζήσουν μεγάλες εξέδρες.Top story

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος γυρνάει στα 90s και τα ambient αυλάκια του Aphex Twin, για να φτιάξει ένα mix που θα μας στείλει στη λήθη.

Ο Ανδρέας Κύρκος επιλέγει τις 10 ταινίες της award season που εικάζει πως θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον και όταν έρθει η ώρα, θα «σηκώσουν» τα βραβεία της χρονιάς.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη αποχαιρετά τον σπουδαίο συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή, αφού άφησε το δικό του αποτύπωμα στην ελληνική γραμματεία. Άλλωστε, ήταν από τις πένες που μπορούσε να πει τα πάντα με μία μόνο λέξη: την πρώτη του.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) σαλπάρει για ΗΠΑ: από το Καπιτώλιο του 2021, μέχρι τη βαθιά Αμερική των 30s και των αδελφών Coen.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο κάνει μια ανθολογία με τους πιο ψεκασμένους στίχους των Iced Earth. Όλοι ξέρουμε γιατί...

Στο πρώτο του Incoming για το 2021, ο Δημήτρης Λιλής βάζει στόχο να ακούσει φέτος όση περισσότερη και διαφορετική μουσική μπορεί. Χωρίς να ξεχνάει, όσα δίδαξαν οι παλιοί.

Ο Francis Ford Coppola προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή του τρίτου Νονού και ο Ανδρέας Κύρκος ανατρέχει στα παρασκήνια ενός από τα εμβληματικότερα κινηματογραφικά saga όλων των εποχών. Όσο για τον «νέο» Νονό,  συμπεραίνει ότι ο Coppola, στα γεράματά του, έγινε ο Michael Corleone.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο πρώτο Snap(shots) του 2021 σταχυολογεί την ποπ κουλτούρα που του κράτησε συντροφιά στην αλλαγή της σκυτάλης της χρονιάς.

Ο Μάκης Μηλάτος επιλέγει μερικές από τις πιο πολυαναμενόμενες δισκογραφικές κυκλοφορίες της νέας χρονιάς.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο πρώτο Παρατηρητήριο του 2021, επιλέγει 8 metal κυκλοφορίες που αναμένουμε μέσα στη χρονιά -για καλό ή για κακό, θα δείξει.

Η Ελένη Τζαννάτου ανατρέχει στα στιγμιότυπα που όρισαν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τη μουσική στην πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων, πολλών ετών.

Στο τελευταίο Diggin' της χρονιάς, ο Ζώης Χαλκιόπουλος γράφει για τον νέο δίσκο της Nalyssa Green, Ταξίδι Αστρικό.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο τελευταίο Παρατηρητήριο του 2020, κάνει το καθήκον του και ξεχωρίζει τις 60 κορυφαίες metal κυκλοφορίες της χρονιάς.

Στο τελευταίο του Incoming για φέτος, ο Δημήτρης Λιλής επιλέγει τις φέτες ποπ κουλτούρας που έκαναν λίγο καλύτερη τη χρονιά του.

Ο Δημήτρης Λιλής επιλέγει τα τραγούδια εκείνα που, ακόμη κι αν γράφτηκαν για άλλους λόγους, ακούει κάθε χρόνο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Instagram

Top