avopolis_music network
 



Editors
In This Light And On This Evening
Pop, Rock
(09/02/2010)


Mekkits!
The Inland Sea ΕΡ
Pop, Rock
(09/02/2010)


Various Artists
The Twilight Saga: New Moon soundtrack
Pop, Rock
(08/02/2010)


Mike Stern Band
New Morning: The Paris Concert 2008 [DVD]
Pop, Rock
(08/02/2010)


Dirty Projectors
Bitte Orca
Pop, Rock
(05/02/2010)


Harmonia & Eno ’76
Tracks Αnd Traces [επαυξημένη επανέκδοση]
Dance, Electronica
(05/02/2010)


Robbie Williams
Reality Killed The Video Star
Pop, Rock
(04/02/2010)


Matthew Sweet & Susanna Hoffs
Under Τhe Covers Vol. 2
Pop, Rock
(04/02/2010)
 
 

:

- Bibio: Ambivalence Avenue
- Om: God Is Good
- Crippled Black Phoenix: The Ressurectionists/Night Raider
- Pelican: What We All Come To Need
- Within Temptation: An Acoustic Night At The Theatre: Live At The Muziekcentrum Fritz Philips, Eindhoven, 2008
- A Storm Οf Light: Forgive Us Our Trespasses
- Lady Gaga: The Fame Monster [Super Deluxe Edition]
- Tindersticks: Falling Down A Mountain
- Brett Anderson : Slow Attack
- Eels: End Times
- Richard Hawley : Truelove’s Gutter
- Snowgoons: The Trojan Horse
- BlakRoc: BlakRoc
- Karen O & The Kids: Where The Wild Things Are soundtrack

 

 
 
 
 
The (International) Noise Conspiracy
A New Morning, Changing Weather

Label Burning Heart/Epitaph (11/2001)
Pop, Rock

"Oι περισσότερες σύγχρονες rock μπάντες με κάνουν να βαριέμαι", δηλώνει ο Dennis Lyxzιn, frontman του σουηδικού πολιτικοποιημένου κουιντέτου, συνεχίζοντας: "Δεν περιμένω κάθε μπάντα στον κόσμο να είναι πολιτική, αλλά εύχομαι κάποιες στιγμές οι άνθρωποι να μίλαγαν περισσότερο για πιο σημαντικά θέματα από τις κοπέλες και τα αυτοκίνητά τους".

Η παραπάνω δήλωση δίνει και το στίγμα της μπάντας του Dennis Lyxzιn. Προηγήθηκε το hardcore group Refused και, όταν διαλύθηκαν, ο Lyxzin στρατολόγησε τους Sara Almgren (κιθάρα/keyboards), Lars Stromberg (κιθάρα), Inge Johansson (μπάσο) και Ludwig Dahlberg (drums) από τοπικά σχήματα, φτιάχνοντας ένα punk supergroup με αρκετές αξιώσεις για να αφήσει για τα καλά πίσω τα σύνορα της χώρας του. Και τα κατάφερε αμέσως, με το Survival Sickness που κυκλοφόρησε από την Epitaph.

Το "A New Morning, Changing Weather" είναι ένα album ό,τι πρέπει για την συγκεκριμένη περίοδο που σηκώνει άνετα τέτοιο ήχο και εμπορικά. ’70s punk-rock look -κουρέματα και ρούχα-, ένας ήχος που φτάνει πολύ κοντά σ' αυτόν των The Makeup και τίτλοι σαν τους “Born Into a Mess”, “Bigger Cages, Longer Chains” και “Capitalism Stole My Virginity”, που τα λένε όλα από μόνοι τους.

Η μουσική τους βέβαια δεν είναι μονοδιάστατη. Με βάση ένα mid-’60s garage fuzz, punk συγχορδίες, αλλά και σαξόφωνα με funky και soul αναφορές, οι The (International) Noise Conspiracy αποδεικνύουν ότι δεν είναι άλλη μια μπάντα που ήρθε να "βαρέσει" ώσπου να γίνει βαρετή.

Από το garage rock του "A Northwest Passage" που ανοίγει το δίσκο, ως το funky/reggae μπάσο στα "Up For Sale" και "A Body Treatise" και τις ψυχεδελικές ανισορροπίες του "Last Century Promise" και του ομώνυμου, η παραγωγή της μπάντας είναι σύνθετη. Η μουσική ενώνει τρεις διαφορετικούς σταθμούς, τους Stooges, τους Smiths και τον James Brown, ενώ αυτά που έχουν να πουν δεν αναλώνονται σε συνθήματα. Υπάρχει μάλιστα και αναλυτικό κείμενο που συνοδεύει το βιβλιαράκι του cd και εξηγεί τις ιδέες τους, προτείνοντας μάλιστα και υλικό για περαιτέρω διάβασμα.

Χωρίς να αποφεύγει και τις κοινοτοπίες, η μπάντα του Lyxzιn έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα μείγμα που συνδυάζει την ενέργεια με την πολυστρωματική και πολυσυλλεκτική μουσική τέχνη. Πίσω από τα punk tempos, τα 3λεπτα εως 4λεπτα κομμάτια, τους πηγαίους, λιτούς αυτοσχεδιασμούς, τα κομμάτια που εκπέμπουν αυθορμητισμό, υπάρχει μια μπάντα βαθιά σκεπτόμενη μουσικά και στιχουργικά.

 
 
 
 
  E:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
 

 

 
 
 

Pop / Rock

Dirty Projectors
Bitte Orca
Crippled Black Phoenix
The Ressurectionists/Night Raider
Various Artists
The Twilight Saga: New Moon soundtrack
Smiles And Frowns
Smiles And Frowns
Lady Gaga
The Fame Monster [Super Deluxe Edition]
Cymbals Eat Guitars
Why There Are Mountains
Richard Hawley
Truelove’s Gutter
Karen O & The Kids
Where The Wild Things Are soundtrack
Kings Of Convenience
Declaration Of Dependence

Electronica / Dance

Nosaj Thing
Drift
Harmonia & Eno ’76
Tracks Αnd Traces [επαυξημένη επανέκδοση]
Bibio
Ambivalence Avenue

Hip Hop / R&B

Skyzoo
The Salvation
Snowgoons
The Trojan Horse

Metal

A Storm Οf Light
Forgive Us Our Trespasses

World, Blues, Jazz, Country, Soul, Funk, Reggae

Mickey Stevenson
Here I Am [επαυξημένη επανέκδοση]
Ollabelle
Before This Time: Live



BlakRoc
BlakRoc

 
 

 

Review




Copyright (C) 1996-2010 Avopolis Network. All Rights Reserved.

Avopolis Network Movieworld Oxy