Μπορείς να περιγράψεις την επιτυχία σε 150 λέξεις;

Μερικές φορές είναι ωραίο να φιλοσοφείς και να συνειδητοποιείς όλα εκείνα που σε κάνουν χαρούμενο.

Πρόσφατα έμαθα ότι το γνωστό Jack Daniel’s που είναι και το #1 Tennesse Whiskey σε πωλήσεις στον κόσμο, γιορτάζει φέτος 150 χρόνια από την ίδρυση του αποστακτηρίου του. Διαβάζοντας την είδηση, ταξίδεψα πίσω στον χρόνο, τότε που ο Jasper Newton Daniel αποφάσισε να παρασκευάσει το δικό του whiskey, αξιοποιώντας το μοναδικής ποιότητας νερό που ανακάλυψε σε μια δροσερή πηγή στο Lynchburg του Tennessee, επενδύοντας σε μια ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία παραγωγής.

Σκέφτηκα το όραμά του, τη θέλησή του, το ταξίδι του. Μετά, είδα το motto του brand: “Every day we make it, we will make it the best we can”. Θέληση. Όραμα. Άνθρωποι. Πόσοι άνθρωποι κρύβονται πίσω από αυτές τις διαδικασίες και τις γεύσεις, αναρωτήθηκα.

whiskeyin.jpg

Και μετά η σκέψη μου κατέληξε σε όλους εμάς που είμαστε εκτός της μονάδας στο Lynchburg. Πόσες ιστορίες, σε αυτά τα 150 χρόνια να έχουν περάσει πάνω από ποτήρια Jack Daniel’s; Πόσες πίκρες αλλά και πόσα γέλια; Σε αυτά τα δεύτερα επικεντρώθηκα… στις καλές στιγμές που μας φέρνουν να τσουγκρίζουμε ποτήρια. Στις επιτυχίες που έρχονται μετά από προσπάθειες! Και κάπως έτσι, αποφάσισα να το φιλοσοφήσω. Και να που σου παρουσιάζω σε 150 λέξεις τι είναι η επιτυχία για μένα. 150, όσες και τα χρόνια του αποστακτηρίου Jack Daniel’s γιατί από εκεί εμπνεύστηκα...

Επιτυχία να ξυπνάς κάθε πρωί αποφασισμένος να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Να πιστεύεις στον εαυτό σου ακόμα και όταν όλοι τον αμφισβητούν. Να βάζεις στόχους και να τους κυνηγάς με πάθος. Να συμφιλιώνεσαι με την αποτυχία και να παίρνεις μαθήματα από αυτή. Να μη μασάς με την ασχήμια. Να την παλεύεις με ομορφιά. Να δέχεσαι ότι δεν έχεις πάντα δίκιο. Να συζητάς χωρίς να διακόπτεις. Να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να επανορθώνεις στην πράξη. Να έχεις ανθρώπους στη ζωή σου, που σε χειροκροτούν στο καλό και σου συμπαραστέκονται στο άσχημο. Να γελάς δυνατά, ακόμα και στις δυσκολίες. Να καταφέρνεις να κάνεις το δικό σου όραμα, παράδειγμα προς μίμηση. Να αφήνεις αποτυπώματα στον χρόνο. Να εμπνέεσαι και να εμπνέεις. Να μοιράζεσαι. Να απολαμβάνεις τις στιγμές. Να χρησιμοποιείς τα λεφτά και όχι να σε χρησιμοποιούν εκείνα. Να βάζεις το δικό σου λιθαράκι για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο.

Αυτή είναι η δική μου εκδοχή. Σίγουρα η δική σου θα είναι διαφορετική. Απόλαυσε ένα Jack Daniel's όπως εσύ επιθυμείς, είτε με πάγο είτε σε cocktails. Μετά, σκέψου τι είναι για σένα επιτυχία. Η φιλοσοφία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured