Τάσος Μαγιόπουλος

Θεματικό event με την αγαπημένη δεκαετία του '90 σε πρώτο πλάνο; Τσεκ. Ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους DJs της συγκεκριμένης εποχής να ελέγχει τα decks; Τσεκ. Το θρυλικό και πανέμορφο Reebok Aztrek, σε πρωταγωνιστικό ρόλο; Τριπλό τσεκ και το μεγάλο μεταμεσονύκτιο πάρτι αναβίωσης ξεκινάει με γοργούς ρυθμούς στο Six D.O.G.S. το βράδυ του Σαββάτου. Όπου έχει συγκεντρωθεί το πιο μοδάτο, πολυσυλλεκτικό και street oriented κοινό της πόλης για να δώσει το «παρών» στη μεγάλη γιορτή της κουλτούρας των 1990s. Μιας εποχής στην οποία η Reebok είχε βάλει την δική της πινελιά, καθιστώντας την την πλέον ιδανική ώστε να μας μεταφέρει έστω και για μια στερνή φορά πίσω στις θρυλικές βραδιές εκείνης της περιόδου.

Ένα Six D.O.G.S., όπως δεν το είδαμε ξανά ποτέ!

Καθώς έφτανες έξω από το club space του πιο “καυτού” στεκιού της πόλης το βλέμμα “καρφωνόταν” μονομιάς στο μοναδικά διακοσμημένο και τόσο ιδιαίτερο που δεν το έχανε το μάτι, pop up store και ενός από τα πιο αναγνωρίσιμα καταστήματα αθλητικών ειδών της Αθήνας, του Sneaker10. Βγαλμένο μέσα από κάποια υπαίθρια αγορά του εξωτερικού, το αυτοσχέδιο κατάστημα προσέφερε την δυνατότητα επι τόπου αγοράς του sneaker-ορόσημου της εν λόγω δεκαετίας, του Reebok Aztrek. Κίνηση που αποδεικνύεται σοφή καθώς όσοι δεν έχουν προσέλθει στην μεγάλη γιορτή με ένα ζευγάρι στα πόδια, κατευθύνονται με γοργά βήματα προς το μέρος του, προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το καινοτόμο design και την διαχρονική γραμμή του εμβληματικού παπουτσιού. Στοιχεία ικανά να καθυστερήσουν για μερικά λεπτά ακόμα την είσοδό μας στον χώρο του event.

Μια είσοδο που αποκαλύπτει ένα Six D.O.G.S. μεταλλαγμένο, το οποίο μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε ταξιδεύει τρεις δεκαετίες πίσω και τα BPMs να κάνουν ότι μπορούν για να ντύσουν αντίστοιχα αυτή την διαδραστική εμπειρία. 

eventreebok_keimeno1.jpg

Όσο ο Chevy βρίσκεται επί σκηνής, με μουσικές επιλογές άκρως ανεβαστικές, αλλά και ιδανικά επιλεγμένες για ένα opening act, εσύ περιηγείσαι στον χώρο, ο οποίος κρύβει πάμπολλες πινελιές που σε κάνουν να γνέφεις το κεφάλι με ύφος επιδοκιμασίας για την πιστότητα στα όσα συνέβαιναν τότε. Τα δυο arcades που ξεπρόβαλαν δίπλα στο κεντρικό μπαρ άλλωστε το επιβεβαίωναν, με αρκετούς να σπεύδουν να δοκιμάσουν τις επιδόσεις τους στα ηλεκτρονικά παιχνίδια του τότε, σήμερα.

Άρωμα από τα οργιαστικά raves της εποχής

Το άμεσα αναγνωρίσιμο logo του πιο δημοφιλούς καταστήματος αθλητικών ειδών, Sneaker10, καθώς και η μορφή του sneaker-σημαίας των '90s, Reebok Aztrek, ξεπρόβαλαν σε κάθε γωνιά του χώρου, από τους τοίχους και τα εντυπωσιακά visuals πίσω από το stage, μέχρι τα πόδια των περισσοτέρων θεατών, το κέφι είχε αρχίσει να ανάβει και οι ρυθμοί να ανεβαίνουν. Φαινόμενο που εντάθηκε ακόμα περισσότερο από τις 02:00 και μετά, ώρα δηλαδή όπου ανέβηκε επί σκηνής ο κύριος προσκεκλημένος της βραδιάς, ο Timo Maas. Ούτε καν μια πρόσφατη περιπέτεια που είχε με την υγεία του δεν στάθηκε ικανή να μετριάσει το πάθος του πίσω από  τα decks. Παρουσίασε ένα στιβαρό και μελετημένο set που συνέχισε ιδανικά από το σημείο που άφησε το κοινό ο Chevy, και με σταθερά και μεθοδικά βήματα ανέβασε τους ρυθμούς, οδηγώντας σε ένα χορευτικό ξεφάντωμα στο dancefloor. 

eventreebok_keimeno.jpg

Όταν δε, έβαλε back to back επιλογές από τον δικό του κατάλογο, όπως το “Shifter” και το κλασικό του ρεμίξ στο “Doom's Night” του Azzido Da Bass, η διάθεση των θεατών απογειώθηκε και τα glow sticks υψώθηκαν στον αέρα, φέρνοντας άρωμα από την μυθική δεκαετία και τα οργιαστικά raves της εποχής.

Ο 49χρονος Γερμανός ίδρωσε πραγματικά την φανέλα και παρέμεινε επί το έργον για παραπάνω από 2 ώρες, χαρίζοντάς μας στιγμές χορευτικής μαγείας και ατόφιας νοσταλγίας, προτού παραδώσει τη σκυτάλη στον Club Kid που είχε αναλάβει να κλείσει την βραδιά με εξίσου δυναμικό τρόπο. Μια βραδιά-όνειρο, βουτηγμένη σε '90s χρυσόσκονη, που έφερε την υπογραφή της Reebok και του Sneaker10 και είχε σήμα-κατατεθέν του dress code της το σαφώς μπροστά από την εποχή του Aztrek. Ένα sneaker που παραμένει επίκαιρο και τολμηρό, 25 χρόνια μετά την πρώτη ημερομηνία κυκλοφορίας του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured