Ιωάννα Νικολάου

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στο Youth Empowered και, όσο μπορούμε, στηρίζουμε το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα από το Avopolis. Γιατί το στηρίζουμε; Γιατί πραγματικά είναι μια ουσιαστική βοήθεια σε νέους, 18-30 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και θέλουν να αποκτήσουν όλες εκείνες τις δεξιότητες που θα ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους.

Μπορείς φυσικά να διαβάσεις περισσότερα για το πρόγραμμα αυτό στην ιστοσελίδα www.youthempowered.gr, αλλά θα πούμε κι εμείς κάποιες βασικές πληροφορίες για να αρχίσεις να το ψάχνεις περισσότερο: Το Youth Empowered είναι μία πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ένα digital hub με διαρκή εκπαιδευτική δραστηριότητα και feedback με σκοπό την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων στην προσπάθεια τους για επαγγελματική αποκατάσταση και προσωπική βελτίωση. Μια δυναμική ομάδα από μέντορες, καταξιωμένα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον και των συνεργατών του προγράμματος, περιμένουν όσους εγγραφούν για να μοιραστούν μαζί τους πολύτιμες πληροφορίες από την αγορά εργασίας. Και όλο αυτό εντελώς μα εντελώς δωρεάν. Tα οnline μαθήματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενοτήτων όπως διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, project management, πώς να ξεχωρίσει το βιογραφικό σου, σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, δεξιότητες πωλήσεων και πολλά άλλα.

empower_keimeno1.jpg

Αλλά το Yοuth Empowered δεν περιλαμβάνει μόνο τα web sessions. Το πρόγραμμα «ταξιδεύει» και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για ολιγοήμερα ζωντανά σεμινάρια από τους μέντορες του προγράμματος. Ένα από αυτά πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Κρήτη και ο 25χρονος Άρης Καραπιδάκης ήταν εκεί για να το παρακολουθήσει: «Το Youth Empowered είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Οι παρουσιάσεις και οι συζητήσεις με τους μέντορες, τα workshops, όπου πας από τη θεωρία στην πράξη…έχει ένα δυναμικό τρόπο λειτουργίας και αυτό μου αρέσει πολύ. Μαθαίνεις από άτομα που έχουν γνώσεις, που έχουν κάτι να σου δώσουν».   

Ένας από τους μέντορες του Άρη στην Κρήτη ήταν ο Σήφης Θεοδωράκης, Διευθυντής Εσωτερικού ελέγχου για Ελλάδα και Κύπρο της Coca-Cola Τρία Έψιλον: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό κάποιος να έχει έναν άνθρωπο, ένα φίλο έναν συγγενή, έναν άγνωστο έστω, να του πει 2-3 πράγματα για το πώς θα κινηθεί στα πρώτα του βήματα, γιατί όπως λέμε, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Οπότε, αν μπορέσω έστω και ένα παιδί μέσω του προγράμματος να το βοηθήσω στο πρώτο του βήμα νομίζω θα είναι μεγάλη χαρά για μένα και μεγάλο κέρδος για την κοινωνία» σημειώνει. 

Το πρόγραμμα έχει στρατηγικό συνεργάτη το kariera.gr και πλαισιώνεται από ένα ισχυρό δίκτυο φορέων και οργανισμών. Μοναδικός τους στόχος να δώσουν σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους. Εσύ, θα είσαι ένας από αυτούς;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured