Ξεκινώντας από τις 17 έως τις 29 Μαρτίου, φοιτητές από όλη την Ελλάδα καλούνται να καταθέσουν τα έργα τους και να ψηφίσουν το καλύτερο doodle της χώρας τους στην παγκόσμια πλατφόρμα www.redbulldoodleart.com. Τα doodles με τις περισσότερες ψήφους θα παρουσιαστούν στην Ελληνική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στις 09 Απριλίου στην Αθήνα, και το καλύτερο αυτών, όπως θα αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή, θα πάρει το εισιτήριο για την παγκόσμια έκθεση για να διεκδικήσει τη μεγάλη νίκη ανάμεσα σε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο!

Μάλιστα, για όσους νιώθουν ότι θέλουν «ιδιαίτερα μαθήματα», πρόκειται να οργανωθεί ένα workshop την Πέμπτη 23/03 και ώρα 13:00 στην ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11, Αθήνα 113 62) υπό τις οδηγίες των Ελλήνων κριτών του Red Bull Doodle Art: Manoli RTMone και Nadia Stasinou, στα πλαίσια του οποίου θα μοιραστούν tips για το doodling αλλά και θα σκιτσάρουν μαζί με τους συμμετέχοντες. Το 2014 η 21χρονη τότε φοιτήτρια προγραμματισμού για video games, Εύη Παυλίδη, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Cape Town όπου και είχε μια μοναδική εμπειρία.

doodlein1.jpg

«Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασα το doodling. Είχα σχεδιάσει μία Σειρήνα από την ελληνική μυθολογία, που σε προσελκύει στο βυθό της, εμπνευσμένη από το League of Legends. Για το προσχέδιο είχα χρειαστεί περίπου δύο μέρες και για το μελάνι 7-8 ώρες. Το λεγόμενο doodling είναι μια παγκόσμια συνήθεια που ενώνει τους μαθητές σε όλη την υφήλιο. Πάνω από 50 χιλιάδες φοιτητές σε περισσότερα από 1000 πανεπιστήμια και 40 χώρες θα παρουσιάσουν τη δική τους ερμηνεία του Doodle Art, παρέχοντάς τους μια πλατφόρμα για να μετατρέψουν την έμπνευσή τους και τη φαντασία τους σε τέχνη. Στη φετινή μάλιστα τελική φάση του διαγωνισμού εισάγεται και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, με τους φοιτητές που θα εκπροσωπήσουν την κάθε χώρα, να εκπαιδεύονται στο 3D σχεδιασμό.

«Το να είμαι ο νικητής του Παγκόσμιου Τελικού στο Red Bull Doodle Art το 2014 ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ ότι θα συνέβαινε στη ζωή μου, λέει ο Santanu Kaushik, φοιτητής από την Ινδία. Έμαθα να ζωγραφίζω μόνος μου και τώρα είμαι εικονογράφος σύγχρονης τέχνης πλήρους απασχόλησης και εξερευνώ το όραμά μου.» Υποβάλλετε το Doodle σας τώρα!

Για περισσότερες πληροφορίες, τις χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό αλλά και το πώς να υποβάλλετε το έργο σας, επισκεφθείτε το www.redbulldoodleart.com.

#RedBullDoodleArt

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured