Δελτίο Τύπου

 

ABSOLUT4.jpg

Αναζητώντας τη δημιουργική «φωνή» που θα εκφράσει τη φιλοσοφία της για ένα καλύτερο αύριο σε παγκόσμιο επίπεδο, η Absolut επέλεξε τον Έλληνα καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στην επόμενη, τελική φάση του Absolut Creative Competition: του μεγάλου, παγκόσμιου διαγωνισμού που θα αναδείξει τον νέο διεθνή καλλιτεχνικό συνεργάτη της μάρκας. Σε ένα μεγάλο πάρτι στις 17 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας ανακοινώθηκε η Ελληνίδα νικήτρια, Μαρούλα Θεοφίλου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση με το έργο της “Absolut Senses Sight”.

Στο έργο της οι πέντε αισθήσεις μας συνοψίζονται σε μία εικόνα, που αντανακλά το όραμα της Absolut για ένα καλύτερο αύριο, σήμερα: ένα μάτι που περιβάλλεται από όλα τα χρώματα της ανθρώπινης επιδερμίδας, η ελεύθερη έκφραση μέσα από ένα μεγάφωνο, ένα φιλί ανεξαρτήτως φύλου και το ισότιμο άγγιγμα ανδρών και γυναικών. 

Η Μαρούλα Θεοφίλου διεκδικεί πλέον την ευκαιρία να κατακτήσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο τελικό, ανάμεσα στους νικητές των 19 χωρών που συμμετείχαν, προσθέτοντας το όνομά της στη λίστα των πρωτοποριακών καλλιτεχνών με τους οποίους έχει συνεργαστεί μέχρι τώρα η Absolut, όπως οι Keith Haring, Romero Britto, Arman Armand και Maurizio Cattelan. Στον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει στην Σουηδία το Μάιο, θα συναντήσει καλλιτέχνες και καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου της τέχνης από όλο τον κόσμο, και θα διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο των 20.000€ και της προβολής του έργου του σε εμβληματικό σημείο του εξωτερικού. Η Ελληνίδα καλλιτέχνης έχει όμως ήδη εξασφαλίσει και την υποστήριξη της Absolut, που θα επενδύσει 3.000€ σε ενέργειες για την προώθηση της δουλειάς της. 

ABSOLUT2.jpg

Διακεκριμένα μέλη της ελληνικής κριτικής επιτροπής ήταν οι Poka Yio (εικαστικός, επιμελητής, ιδρυτικός διευθυντής της Athens Biennale και Αναπληρωτής Καθηγητής της ΑΣΚΤ), Γιώργος Καζάζης (διακεκριμένος εικαστικός και Καθηγητής της ΑΣΚΤ) και Mickalene Thomas (διάσημη εικαστικός και συνεργάτης της Absolut, με έδρα της τη Νέα Υόρκη).

«Εμπνέοντας μοναδικά τους καλλιτέχνες εδώ και δεκαετίες, η ABSOLUT κατόρθωσε να κινητοποιήσει Έλληνες δημιουργούς με αποτέλεσμα να έχουμε εκατοντάδες συμμετοχές σε ένα άνευ προηγουμένου διαγωνισμό τέχνης. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι που έληξε με μια τεράστια πρόκληση να επιλέξουμε τους φιναλίστ και τον τελικό νικητή από ένα σύνολο σημαντικών έργων. Ανάμεσα στα εκατοντάδες έργα ισάξιας δημιουργικότητας, πιστεύω πως η νικήτρια κατάφερε να κατανοήσει την επιτακτικότητα των αξιών της ABSOLUT και παράλληλα να αποτυπώσει τον παλμό της αθηναϊκής δημιουργικής σκηνής», αναφέρει εκ μέρους της κριτικής επιτροπής ο Poka-Yio, Ιδρυτικός Διευθυντής της Athens Biennale & Αναπληρωτής Καθηγητής της ΑΣΚΤ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της νικήτριας Μαρούλας Θεοφίλου «Η ABSOLUT διενήργησε έναν εμπνευσμένο διαγωνισμό και μας έδωσε μία μοναδική ευκαιρία να βάλουμε ως καλλιτέχνες το λιθαράκι μας στο χτίσιμο μιας καινούριας αντίληψης. Μιας αντίληψης σύμφωνα με την οποία ο σεβασμός, με κάθε τρόπο έκφρασής του, η αποδοχή, η ισότητα και η ανοχή είναι τα εφόδια που χρειάζεται συλλογικά η ανθρωπότητα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Είναι ασύλληπτη χαρά και τιμή που θα μπορέσω να εκπροσωπήσω τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, στη Σουηδία».

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured