Ναταλία Πετρίτη

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των συγκροτημάτων και καλλιτεχνών που εισάγονται στο Rock and Roll Hall of Fame και το class of 2023, με τους Rage Against the Machine, Willie Nelson, Missy Elliott, Kate Bush, George Michael, Sheryl Crow και The Spinners να αναμένεται να τιμηθούν μέσα από τη σχετική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Brooklyn στις 3 Νοεμβρίου.

Μαζί τους πρόκειται να τιμηθούν οι Chaka Khan, Al Kooper και Bernie Taupin με το Rock & Roll Hall of Fame’s Musical Excellence Award. Παράλληλα, οι DJ Kool Herc και Link Wray θα λάβουν το Musical Influence Award, ενώ ο αποθανών δημιουργός και παρουσιαστής του Soul Train, Don Cornelius, θα λάβει το Ahmet Ertegun Award, που τιμά τους non-performing επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας.

Οι εισαχθέντες επιλέχθησαν από ένα διεθνές εκλογικό σώμα περισσότερων από 1.000 καλλιτεχνών, ιστορικών και μελών της μουσικής βιομηχανίας. Για να είναι επιλέξιμος, η πρώτη ηχογράφηση ενός υποψήφιου πρέπει να έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον πριν από 25 χρόνια.

Οι Rage Against the Machine τελικά εισήχθησαν μετά την πέμπτη υποψηφιότητά τους - μία παραπάνω από τις τέσσερις της Bush – ενώ οι Nelson, Elliott, Michael και Crow τιμήθηκαν μετά την πρώτη τους συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο. Η εισαγωγή του Michael έρχεται αφού ο αείμνηστος βρετανός καλλιτέχνης έλαβε τις περισσότερες ψήφους θαυμαστών για το 2023.

Αντιδρώντας στα νέα, οι Rage Against the Machine σημείωσαν την «έκπληξή τους», ενώ η Kate Bush δήλωσε ότι είναι σε «απόλυτο σοκ» από την επικείμενη εισαγωγή της.

Οι φετινοί φιναλίστ που θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2024 για ακόμη μια ευκαιρία περιλαμβάνουν τους Soundgarden, The White Stripes, Cyndi Lauper, Joy Division/New Order, A Tribe Called Quest, Iron Maiden και Warren Zevon.

Η τελετή εισαγωγής του Rock and Roll Hall of Fame για το 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Barclays Center στο Brooklyn της Νέας Υόρκης στις 3 Νοεμβρίου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured