Ναταλία Πετρίτη

Σε ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας του στην πόλη ανάγκασε το δημοτικό συμβούλιο της Φρανκφούρτης τον Roger Waters, γεγονός που – όπως ήταν αναμενόμενο – γέννησε τις σχετικές αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό και πολιτικό κόσμο.

Ο Waters επρόκειτο να εμφανιστεί για συναυλία στις 28 Μαΐου στην αίθουσα συναυλιών Festhalle, στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο This Is Not a Drill. Τη διεξαγωγή ωστόσο της συναυλίας μπλόκαρε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, το οποίο επικαλέστηκε «την επίμονη αντι-ισραηλινή συμπεριφορά» του πάλαι ποτέ μέλους των Pink Floyd.

Το αίτημα άρσης της απαγόρευσης ξεκίνησε από την Αμερικανίδα κωμικό και πολιτικό σχολιαστή, Katie Halper, και έχει προσελκύσει μέχρι στιγμής την υποστήριξη μουσικών προσωπικοτήτων όπως ο Brian Eno, ο Peter Gabriel, ο Eric Clapton, ο drummer των Pink Floyd, Nick Mason, ο Tom Morello των Rage Against The Machine και ο ιδρυτής της Soft Machine, Robert Wyatt.

Άλλες σημαντικές προσωπικότητες εκτός του καλλιτεχνικού χώρου που συνυπογράφουν το αίτημα είναι οι ακαδημαϊκοί Noam Chomsky και Cornel West, οι ηθοποιοί Susan Sarandon και Julie Christie, ο σκηνοθέτης Ken Loach και ο κωμικός Alexei Sayle.

Το σχετικό αίτημα μετρά αυτή τη στιγμή περισσότερες από 10.000 υπογραφές και  βρίσκεται στη διεύθυνση change.org. Ένα δεύτερο ψήφισμα, που αντιτίθεται στο πρώτο, έχει επίσης ξεκινήσει στην ίδια πλατφόρμα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured