Ναταλία Πετρίτη

Οι White Stripes, Kate Bush, Willie Nelson, Soundgarden, Missy Elliott, Joy Division/New Order, A Tribe Called Quest και George Michael βρίσκονται ανάμεσα στους φετινούς υποψηφίους για το φετινό class του θεσμού του Rock & Roll Hall of Fame, με τους φιναλίστ να περιλαμβάνουν επίσης τους Rage Against the Machine, Iron Maiden, Warren Zevon, Sheryl Crow, Cyndi Lauper και The Spinners.

Για να δικαιούται ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα συμμετοχή στις υποψηφιότητες, η πρώτη του εμπορική ηχογράφηση πρέπει να έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον 25 χρόνια πριν τη χρονιά υποψηφιότητας.

Από τους φετινούς υποψήφιους, The White Stripes, Willie Nelson, Missy Elliott, Joy Division/New Order, George Michael, Warren Zevon, Sheryl Crow και Cyndi Lauper βρίσκονται για πρώτη φορά στη λίστα του θεσμού, με τους White Stripes και Missy Elliott να είναι μάλιστα για πρώτη φορά σε θέση να είναι υποψήφιοι, έχοντας μόλις συμπληρώσει την απαραίτητη 25ετία εμπορικών κυκλοφοριών. Η Elliott είναι επίσης η πρώτη γυναίκα hip-hop καλλιτέχνις που εισπράτει μια υποψηφιότητα για το Rock and Roll Hall of Fame.

Το Rock and Roll Hall of Fame αποφάσισε επίσης να συνδυάσει τις υποψηφιότητες των New Order και Joy Division, μιας που οι πρώτοι δημιουργήθηκαν μετά την αυτοκτονία του Ian Curtis το 1980 από τα ίδια μέλη. Το ίδιο είχε συμβεί και το 2012 με τους The Small Faces και The Faces.

Οι Rage Against the Machine βρίσκονται υποψήφιοι για πέμπτη φορά στην καριέρα τους, ενώ η Kate Bush για τέταρτη, με τους A Tribe Called Quest και Iron Maiden να έχουν βρεθεί και οι δύο υποψήφιοι του θεσμού ακόμη μια φορά.

Το Class of 2023 θα ανακοινωθεί τον Μάιο, ενώ το επίσημο gala της απονομής θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο. Η απόφαση για το ποιοι θα εισαχθούν τελικά θα παρθεί έπειτα από ψηφοφορία περισσότερων από 1,000 καλλιτεχνών, ιστορικών και μελών της μουσικής βιομηχανίας, αλλά και μέσα από ένα fan vote στο Rock & Roll Hall of Fame website.

Η class του 2022 περιλάμβανε τους Dolly Parton, Eminem, Duran Duran, Eurythmics, Lionel Richie, Carly Simon, Pat Benatar & Neil Giraldo και Judas Priest.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured