Ναταλία Πετρίτη

Για περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια πούλησε ο Justin Bieber τον μουσικό του κατάλογο στην εταιρεία Hipgnosis Songs Capital, με το εν λόγω deal να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα των τελευταίων ετών στη μουσική βιομηχανία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Billboard και Variety, η Hipgnosis απέκτησε τα δικαιώματα του copyright του Bieber, τις master ηχογραφήσεις του, αλλά και τα neighboring rights για ολόκληρο τον μουσικό του κατάλογο. Η μεταξύ τους συμφωνία αποτελεί μάλιστα και τη μεγαλύτερη συμφωνία στην οποία έχει προχωρήσει η Hipgnosis στην ιστορία της.

Το 2021, η Hipgnosis αγόρασε το 50% των δικαιωμάτων του μουσικού καταλόγου του Neil Young, ενώ το 2022 έκανε το ίδιο με τον πλήρη κατάλογο του Leonard Cohen. Την περασμένη χρονιά, ο Justin Timberlake πούλησε στην ίδια εταιρεία τα δικαιώματά του, σε μια συμφωνία που ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Άλλος ένας βασικός παίκτης στην ανερχόμενη βιομηχανία διαχείρισης μουσικών καταλόγων είναι η Universal Music Publishing, η οποία και αγόρασε μέρος από τα δικαιώματα του Bob Dylan το 2020, σε μια συμφωνία-μαμούθ που ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια. Μετά από το σχετικό deal, ο Dylan πούλησε τα master rights του ηχογραφημένου καταλόγου του στη Sony Music Entertainment για 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ίδια εταιρεία έκανε το ίδιο με τα masters και τον publishing catalog του Bruce Springsteen για 550 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured