Ναταλία Πετρίτη

Την απάντησή τους στις κατηγορίες για queerbaiting έδωσαν οι Måneskin, μέσα από πρόσφατη συνέντευξή τους στην εφημερίδα The Guardian.

Αν και δύο από τα μέλη της ιταλικής ροκ μπάντας – η μπασίστρια Victoria de Angelis και ο drummer Ethan Torchio – ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα, ο frontman τους, Damiano David, και ο κιθαρίστας, Thomas Raggi, έχουν εισπράξει το τελευταίο διάστημα κριτική στα κοινωνικά δίκτυα και τον διεθνή Τύπο εξαιτίας του ότι φαίνεται να υιοθετούν ένα περισσότερο gender-fluid στυλ, φορώντας συχνά makeup και τακούνια παρά το ότι και οι δύο δηλώνουν straight.

Μιλώντας στον Guardian, η de Angelis δήλωσε: «Υπάρχουν περιπτώσεις όπου συμβαίνει, όμως μερικές φορές οι κατηγορίες είναι τόσο ακραίες. Είναι ανόητο για τους queer ανθρώπους, που πρέπει να μάχονται ενάντια σε αυτά τα στερεότυπα, να βάζουν αυτές τις ταμπέλες και να δημιουργούν περισσότερο μίσος. Το γεγονός ότι [οι Raggi και David] είναι straight δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να φορέσουν makeup. Ή τακούνια».

Ο David πρόσθεσε: «Ό,τι κάνουμε εγώ και ο Thomas είναι πάντα φιλτραρισμένο από ανθρώπους που είναι queer. Φυσικά δεν έχουμε τις ίδιες εμπειρίες, όμως ζούμε καθημερινά πολύ κοντά με ανθρώπους από την κοινότητα».

Το συγκρότημα μίλησε επίσης για την κριτική που εισπράττει από συντηρητικά ακροατήρια, δηλώνοντας ότι «παραδοσιακοί rock ‘n’ roll fans και φασίστες τους σιχαίνονται με κάθε τρόπο». Ο David αναφέρθηκε μάλιστα σε μια θεωρία συνωμοσίας γύρω από το συγκρότημα που έχει επικρατήσει στην Ιταλία και τους θέλει «να πληρώνονται από την ιταλική κυβέρνηση για να κάνουν δημοφιλή αυτήν την gender-fluid κουλτούρα»!

Η De Angelis πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ περήφανοι. Όμως η Ιταλία είναι μια πολύ συντηρητική χώρα και τρομοκρατείται από το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να φορά makeup ή τακούνια ή να εμφανίζεται ημίγυμνος ή να μην είναι straight. Όμως να πάνε να γαμ@#$ν».

Οι Måneskin κυκλοφόρησαν τον νέο τους δίσκο, RUSH!, στις 20 Ιανουαρίου, γιορτάζοντας την κυκλοφορία του με τον «γάμο» των μελών τους μεταξύ τους, με κουμπάρο τον εμβληματικό σχεδιαστή μόδας, Alessandro Michele.

https://www.instagram.com/p/CnnCX2yS_pN/?hl=el

https://www.instagram.com/p/CnoL6O-qhhc/?hl=el

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured