Ναταλία Πετρίτη

Μια συγκινητική και κατά πάσα πιθανότητα αποχαιρετιστήρια συναυλία έδωσε ο θρυλικός Ryuichi Sakamoto στην πατρίδα του την Ιαπωνία τη Δευτέρα που μας πέρασε, έχοντας αποκαλύψει ήδη προηγουμένως ότι πάσχει από καρκίνο σε τελικό στάδιο. Έτσι, η εν λόγω μνημειώδης συναυλία του ενδέχεται να είναι η τελευταία της ζωής του.

Έχοντας αποκαλύψει ότι ο καρκίνος έχει προχωρήσει αρκετά με μεταστάσεις σχεδόν σε όλο του το σώμα, ο Sakamoto δυστυχώς μετρά μήνες ή και λίγες εβδομάδες ζωής. «Οι δυνάμεις μου έχουν πραγματικά μειωθεί, οπότε μια κανονική συναυλία διάρκειας περίπου μιας ώρας έως 90 λεπτών θα ήταν πολύ δύσκολη. Ως αποτέλεσμα, ηχογράφησα τραγούδι προς τραγούδι και το επεξεργάστηκα μαζί, ώστε να μπορεί να παρουσιαστεί ως κανονική συναυλία, η οποία πιστεύω ότι μπορεί να είναι απολαυστική», ανέφερε ο ίδιος σε μήνυμά του προς τους θαυμαστές του.

Η συναυλία του περιλάμβανε 13 σόλο συνθέσεις του στο πιάνο, μεταξύ των οποίων το κομμάτι “Merry Christmas Mr. Lawrence”, από την ομώνυμη ταινία του Nagisa Oshima και με πρωταγωνιστή τον David Bowie. Η τμηματική αυτή παρουσίαση των κομματιών μεταδόθηκε τέσσερις φορές από το μεσημέρι της 11ης Δεκεμβρίου, με την τελευταία να πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας στην Ιαπωνία.

Απολαύστε μέρος της συναυλίας του εδώ:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured