Ναταλία Πετρίτη

Το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου views έσπασαν οι Red Hot Chili Peppers στο YouTube, με το μουσικό τους video για το “Californication”. Σύμφωνα μάλιστα με σχετικό ρεπορτάζ του Variety, το κομμάτι κατά τη διάρκεια του 2022 απέκτησε κατά μέσο όρο περισσότερα από 290,000 views την ημέρα!

Έχοντας κυκλοφορήσει το 2000, το κομμάτι αναρτήθηκε στο YouTube το 2009, με το  video του να έχει σκηνοθετηθεί από τον Jonathan Dayton και τη Valerie Faris. Σε αυτό πρωταγωνιστούν τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος, Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith και John Frusciante, τόσο στην πραγματική ζωή όσο και σε μια digital εκδοχή, σε Tony Hawk Pro Skater-style avatars.

Ως το 4ο single του δίσκου Californication από το 1999, το title track αυτού έφτασε στο No. 69 του Billboard Hot 100 chart, αλλά και στο No. 1 για τα Mainstream Rock Tracks και Modern Rock Tracks των ΗΠΑ. Το “Californication” ακολουθεί σε επιτυχία το “Scar Tissue”, με περισσότερα από 600 εκατομμύρια επισκέψεις.

Η billion-view επιτυχία του συγκροτήματος έρχεται μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της νέας, μεγάλης περιοδείας τους μαζί με τους Strokes, Iggy Pop, The Mars Volta, St. Vincent, The Roots, Thundercat και King Princess.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured