Ναταλία Πετρίτη

Η έκρηξη της της δημοφιλίας του “Running Up That Hill” χάρη στο Stranger Things, όχι απλά οδήγησε το κομμάτι στην κορυφή των Βρετανικών (και όχι μόνο) charts 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, αλλά κινητοποίησε και τη δημιουργό του, την εμβληματική Kate Bush, ώστε να δώσει την πρώτη της συνέντευξη εδώ και χρόνια με αυτήν την αφορμή.

Σε μια σπάνια λοιπόν συνέντευξή της για το BBC Radio 4, η avant-pop star συνομίλησε με την Emma Barnett του Woman’s Hour podcast, σχολιάζοντας το πώς η τέταρτη σεζόν του Stranger Things οδήγησε στην παγκόσμια αναγνώριση του σπουδαίου αυτού κομματιού της.

«Λοιπόν, είναι πραγματικά εξωπραγματικό» ανέφερε η Bush στην Barnett. «Εννοώ, ξέρεις, [το Stranger Things] είναι τόσο σπουδαία σειρά, το πίστευα ότι το κομμάτι θα εισέπραττε κάποια προσοχή. Όμως ποτέ δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Είναι τόσο συναρπαστικό. Είναι σοκαριστικό στην πραγματικότητα, έτσι δεν είναι; Εννοώ, ολόκληρος ο κόσμος τρελάθηκε!».

Πέρα από την κορυφή του στα charts της χώρας καταγωγής της Bush, το “Running Up that Hill” της χάρισε επίσης το πρώτο της Top 10 hit στις ΗΠΑ, με τους έφηβους απ΄ άκρη σ’ άκρη του κόσμου να γνωρίζουν για πρώτη φορά τη μουσική της. «Αυτό που είναι πραγματικά υπέροχο, πιστεύω, είναι ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο κοινό, που σε πολλές περιπτώσεις δεν είχε ξανακούσει καν για μένα και αυτό είναι κάτι που λατρεύω. Είναι όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που ακούνε και ανακαλύπτουν το τραγούδι για πρώτη φορά. Νομίζω πως είναι κάτι τόσο ιδιαίτερο».

Η Barnett ρώτησε στη συνέχεια την Bush σχετικά με το νόημα του κομματιού — όπου ένας άνδρας και μια γυναίκα αλλάζουν ρόλους— και για το πώς η δισκογραφική εταιρία της Bush είχε απορρίψει τον original τίτλο του, δηλαδή το “A Deal with God”, εξαιτίας του άγχους τους να μην αναπαραχθεί από ραδιοφωνικούς σταθμούς της εποχής που θα παρεξηγούσαν το νόημά του.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Bush συζήτησε σχετικά με την παρούσα πολιτικοκοινωνική κατάσταση παγκοσμίως, ενώ αναφέρθηκε στην «κακή» της σχέση με την τεχνολογία, που της επιτρέπει ωστόσο να διατηρεί μια ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ίδια αποτελεί μια ηρωική φιγούρα για το WitchTok (την occult πλευρά δηλαδή του TikTok), αλλά και στο αγαπημένο χόμπι της στον ελεύθερό της χρόνο, την κηπουρική.

Ακούστε στην ιστοσελίδα του BBC το πλήρες επεισόδιο του podcast, διάρκειας 14 λεπτών.

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured