Ναταλία Πετρίτη

Ένα χαμένο κομμάτι των Ringo Starr και George Harrison βρέθηκε στο loft του broadcaster, Suresh Joshi. Σύμφωνα με το BBC News, το κομμάτι “Radhe Shaam” ηχογραφήθηκε το 1968 με τη βοήθεια του Ινδού κλασικού μουσικού, Aashish Khan, και κυκλοφόρησε και επίσημα σήμερα μέσα από το YouTube.

Η ηχογράφηση βρέθηκε στο σπίτι του Suresh Joshi κατά τη διάρκεια του lockdown και παίχτηκε για πρώτη φορά χθες (10 Νοεμβρίου), στο Beatles Museum στο Liverpool. Ραδιοφωνικά παίχτηκε για πρώτη φορά σήμερα, από το BBC Radio Merseyside.

Το “Radhe Shaam” ηχογραφήθηκε στα Trident Studios του Λονδίνου, όπου οι Fab Four δούλευαν το ιστορικό τους κομμάτι, “Hey Jude”. Εκείνη την περίοδο, ο Suresh Joshi δούλευε στο ίδιο κτίριο τη μουσική ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο East Meets West. Ο ίδιος σύστησε στον Harrison τον Ινδό κλασικό μουσικό, Ravi Shankar, ο οποίος μάλιστα τον δίδαξε να παίζει sitar.

«Ο καιρός πέρασε μετά την ηχογράφηση και οι Beatles, οι οποίοι διαλύονταν εκείνη την περίοδο και αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα, δεν θέλησαν να κυκλοφορήσει το κομμάτι» ανέφερε ο Joshi σε σχετικές δηλώσεις.

Ο φίλος του Joshi, Deepak Pathak, είχε επιμείνει στο να ψάξει για το master tape του κομματιού, όταν εκείνος έμαθε για τη σύνδεσή του με τους Beatles. Όταν αυτό βρέθηκε τελικά στο loft  του πρώτου, ο Pathak το έστειλε στον μουσικό παραγωγό,  Suraj Shinh, ο οποίος το αποκατέστησε και το μίξαρε.

«Το κομμάτι αναφέρεται στην ιδέα του ότι είμαστε όλοι ένα και ότι ο κόσμος είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε» ανέφερε ο Joshi. «Αυτό είναι κάτι που όλοι μας συνειδητοποιήσαμε κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας».

Ακούστε εδώ το κομμάτι:

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured