Είναι φλογερός ο δημόσιος διάλογος που έχει ανοίξει με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές συμπάθειες του Morrissey, ο οποίος δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που διχάζει τους οπαδούς του (και εξοργίζει τους υπόλοιπους μουσικόφιλους) με τις απόψεις που εκφέρει.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, πολλοί θεωρούν ότι έφτασε στη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής, προσφέροντας συνεχή δημόσια υποστήριξη στο κόμμα For Britain Movement της Anne-Marie Waters, το οποίο κατατάσσεται στην άκρα Δεξιά, έχοντας έντονο αντι-Ισλάμ και ευρωσκεπτικιστικό προφίλ. 

Η πρώτη σχετική δήλωση του Moz ήρθε τον Απρίλιο του 2018, λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές για τη βουλευτική έδρα στο Lewisham East του Λονδίνου, η οποία έμεινε κενή λόγω της παραίτησης της Heidi Alexander (των Εργατικών). Η έδρα ξαναπήγε στους Εργατικούς με το άνετο 50,2%, ωστόσο το For Britain Movement κατέγραψε δυναμική 1,2%. Στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές, πάλι, το κόμμα πέτυχε να εκλέξει 2 συμβούλους στο Hartlepool της ΒΑ Αγγλίας και στο Epping Forest στον νότο. Στις Ευρωεκλογές, πάλι, το κόμμα διάλεξε να μην πάρει μέρος, υποστηρίζοντας άτυπα το Brexit Party του Nigel Farage (το οποίο και κέρδισε, με 30,5% και 5.248.533 ψήφους), όπως έκανε και ο Morrissey, που στην τελευταία του συνέντευξη δήλωσε ότι ο Farage «θα ήταν ένας καλός Πρωθυπουργός».

Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά, τοποθετείται τώρα και ο Nick Cave με μακροσκελή του απάντηση σε fan στην επίσημη ιστοσελίδα του. O Αυστραλός τραγουδοποιός προτρέπει τους μουσικόφιλους να «αμφισβητήσουν τις απόψεις του Morrissey, επιτρέποντας όμως στη μουσική του να ζήσει». Ο Cave ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί σε τίποτα με τον Moz, βρίσκει ωστόσο «επικίνδυνο» το να ζητείται η φίμωσή του ή το να αποκηρύσσεται και η μουσική του (με και χωρίς τους Smiths) μαζί με τις απόψεις του, προσθέτοντας ότι τον θεωρεί «τον σπουδαιότερο στιχουργό της γενιάς του».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε και στις δικές μας σελίδες ο Ανδρέας Κύρκος, γράφοντας για τον φετινό δίσκο του Morrissey California Son (δείτε την κριτική του εδώ), που τον έφερε στο #4 της Βρετανίας, στο #95 των Η.Π.Α., στο #32 της Αυστραλίας, στο #66 της Γαλλίας και στο #13 της Γερμανίας.

{youtube}siO6dkqidc4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured