Έχει τίτλο 77 Million Paintings και ο ίδιος ο δημιουργός του μας καλεί να την αντιμετωπίσουμε ως «οπτική μουσική».

Ο λόγος για τη νέα, μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση μουσικής και φωτός του Brian Eno, η οποία έκανε πρεμιέρα χθες Κυριακή 23 Ιουνίου στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του Summer Nostos 2019. Και εκεί θα βρίσκεται για όλη την τρέχουσα εβδομάδα, ως και την Κυριακή 30 Ιουνίου (από τις 10 το πρωί ως τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα). 

Το 77 Million Paintings αντανακλά το ενδιαφέρον του Eno για τα εικαστικά και είναι έργο με ροή που διαρκώς εξελίσσεται μπροστά στον θεατή, καλώντας τον να συνδεθεί μαζί του όπως ακριβώς θα έκανε και με έναν πίνακα ζωγραφικής -γνωρίζοντας όμως ότι αυτόν τον συνδυασμό και τη συνέχεια εικόνων, δεν πρόκειται να τα δει ποτέ ξανά. 

Νέα υπάρχουν πάντως για τον Eno και από το αμιγώς μουσικό μέρος, καθώς αυτές τις μέρες προετοιμάζεται η επανέκδοση του άλμπουμ Apollo: Atmospheres Αnd Soundtracks, που είχε φτιάξει πίσω στο 1983 με τον αδερφό του Roger Eno και τον Daniel Lanois. Ο δίσκος λειτούργησε ως soundtrack για το ντοκιμαντέρ του Al Reinert For All Mankind (1989), το οποίο περιλάμβανε αρχειακό υλικό από τις αποστολές του προγράμματος Apollo στο Φεγγάρι μεταξύ 1969 και 1972. 

Στα πλαίσια λοιπόν του σχετικού promo, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα καινούριο βιντεοκλίπ για το οργανικό κομμάτι "Like I Was Α Spectator" -μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 

Η επανέκδοση του Apollo: Atmospheres Αnd Soundtracks αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Ιουλίου από την UMC και θα περιλαμβάνει το ορίτζιναλ άλμπουμ με νέο ηχητικό mastering συν 11 νέα κομμάτια τα οποία αποπειρώνται να φανταστούν ξανά το soundtrack για το For All Mankind -με το "Like I Was Α Spectator" να είναι ένα από αυτά. 

{youtube}aacHEVsFLF4{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured