φωτογραφία: Franck Fife

Άδοξο και τραγικό στάθηκε το τέλος για τους ευρηματικούς Cassius, το ντουέτο που ξεκίνησε το 1988 από το Παρίσι με βάση το γαλλικό χιπ χοπ, για να εξελιχθεί σε μια από τις πιο μεγάλες δυνάμεις ανανέωσης του ευρωπαϊκού house ήχου.

«Παιδί» του Philippe Zdar (κατά κόσμον Philippe Cerboneschi) και του Boom Bass (κατά κόσμον Hubert Blanc-Francard), οι Cassius έκαναν μεγάλη αίσθηση το 1999 με το άλμπουμ 1999 (Βρετανία #28), παραμένοντας ενεργοί έκτοτε, παρά τη βαθμιαία υποχώρηση της αναγνωρισιμότητάς τους: το νέο τους άλμπουμ Dreems βγήκε σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου από την εκλεκτή Because Music.

Παρά ταύτα, οι Cassius δεν είναι σε θέση να το γιορτάσουν: όπως ανακοινώθηκε και επισήμως στον γαλλικό Τύπο, ο Philippe Zdar σκοτώθηκε στις 19 του μήνα, πέφτοντας από ένα κτίριο 19 ορόφων στο Παρίσι. 

To ακόμα πιο δυσάρεστο, είναι πως ο Zdar φαίνεται να έπεσε από ατύχημα -σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε ο ατζέντης του. Ήταν 52 ετών και αφήνει πίσω του 3 παιδιά, ενώ ο θάνατός του δείχνει να σημαίνει το τέλος για τους Cassius. 

{youtube}_PmU6G_Z4n8{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured