φωτογραφία: Charles Dharapak

Το όνομα Khruangbin προδιαθέτει για κάτι πιο εξωτικό από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο η Laura Lee, ο Mark Speer και ο Donald Ray "DJ" Johnson Jr. προέρχονται από εκεί -με το ταϊλανδέζικο όνομα (σημαίνει «ιπτάμενη μηχανή») να δηλώνει την αγάπη τους για τους μη Δυτικούς ήχους που μπλέκουν με την ψυχεδέλεια και κάποια «μαύρα» στοιχεία.

Η μπάντα έχει κάνει κάμποσο ντόρο στο εναλλακτικό στερέωμα, κυρίως με το 2ο της άλμπουμ Con Todo El Mundo (2018), παρότι η απήχησή της παραμένει περιορισμένη στο underground: ο δίσκος έφτασε μόλις στο #82 της Βρετανίας, είναι όμως αυτός που θα τους φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για μια συναυλία στα πλαίσια του Ejekt Festival 2019, το οποίο γιορτάζει φέτος τα 15 του χρόνια φέρνοντας τους Cure στην Πλατεία Νερού (Τετάρτη 17 Ιουλίου) -οι Khruangbin είναι ανάμεσα σε όσους θα τους ανοίξουν, μαζί με τους Ride, τον Michael Kiwanuka και τους «δικούς μας» The Steams. 

Καθώς φαίνεται, ωστόσο, οι Τεξανοί θα μας επισκεφτούν με νέο υλικό στις βαλίτσες τους, αφού αυτές τις μέρες έδωσαν στη δημοσιότητα το ολοκαίνουριο τραγούδι "Mary Always": μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω. 

Για την ακρίβεια, πάντως, το "Mary Always" δεν προμηνύει κάποιον δίσκο με φρέσκο υλικό, παρά λειτουργεί ως promo για το επερχόμενο άλμπουμ Hasta El Cielo: μια dub version του Con Todo El Mundo, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Ιουλίου από τη Dead Oceans. Άλλωστε και το ίδιο το "Mary Always" είναι μια dub εκδοχή του τραγουδιού που ήδη ξέραμε ως "Maria También".

«Για μας το dub ήταν πάντοτε κάτι σαν προσοχή», δήλωσαν οι Khruangbin, «αραιό, με στοιχεία διαλογισμού, ικανό να μεταφέρει τον ακροατή σε μια διαφορετική διάσταση».

{youtube}Cwv1adTliYA{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured