Το 1985, ο Miles Davis ήταν ήδη ένας από τους γίγαντες της τζαζ μουσικής, έχοντας πίσω του όλους τους δίσκους εκείνους που συζητήθηκαν και ακόμα συζητιούνται, μένοντας κλασικοί ακόμα και για ακροατές χωρίς ιδιαίτερη σχέση με το είδος.

Παρά ταύτα παρέμενε δημιουργικός, έστω και αν ο πήχης δεν έφτανε πια στα ύψη των παλιότερων εποχών: το άλμπουμ του 1981 The Man With The Horn μπορεί να έδειξε ότι η κριτική τον αντιμετώπιζε ως δεινόσαυρο, όμως το κοινό τον στήριξε, στέλνοντάς τον στο #53 των Η.Π.Α. 

Τον Μάιο του 1985, ο Davis βρέθηκε με νέο συμβόλαιο στη Warner Bros. και άρχισε να φτιάχνει έναν δίσκο υπό τον τίτλο Rubberband. Παρά ταύτα, εγκατέλειψε τις ηχογραφήσεις και προσανατολίστηκε προς νέες διαδρομές, οι οποίες τον οδήγησαν τελικά στο άλμπουμ Tutu το 1986 (Η.Π.Α. #141).

Μετά τον θάνατό του το 1991, οι ηχογραφήσεις του Rubberband δεν βρέθηκαν και έτσι θεωρήθηκαν κατεστραμμένες, με το άλμπουμ να μπαίνει στα «χαμένα» της δισκογραφίας. 

Όμως ο ανιψιός του Miles Davis, Vince Wilburn Jr. -ο οποίος είχε παίξει σε όσα sessions πρόλαβαν να ολοκληρωθούν- συνέχισε να ψάχνει. Και τελικά βρήκε το μισοτελειωμένο υλικό, επικοινώνησε με τους αρχικούς παραγωγούς Randy Hall & Zane Giles και μαζί ανέλαβαν να ολοκληρώσουν το άλμπουμ. Στον σύνδεσμο παρακάτω, μάλιστα, μπορείτε να ακούσετε το ομώνυμο κομμάτι, μια συνεργασία με την τραγουδίστρια Ledisi.

Το Rubberband είναι πλέον έτοιμο να δει το φως της δημοσιότητας, πράγμα που θα συμβεί στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν θα βγει στα δισκοπωλεία από τη Rhino.

{youtube}difWg8TGxr0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured