Δυναμική και δίχως περιστροφή ήταν η απάντηση των Radiohead στον hacker που κατάφερε και έβαλε στο χέρι τα 18 Minidiscs τα οποία περιείχαν "The Entire OK Computer Sessions" -όλα δηλαδή τα αδημοσίευτα στούντιο και live βήματα από το 1995 και μετά που οδήγησαν στον εμβληματικό δίσκο του 1997, τα οποία λέγεται πως είχε αρχειοθετήσει ο ίδιος ο Thom Yorke.

Το υλικό αυτό άρχισε να διαρρέει παράνομα στο ίντερνετ τον τελευταίο καιρό, με τους Radiohead να έρχονται τελικά αντιμέτωποι με τον ανοιχτό εκβιασμό: ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο ανώνυμος κάτοχος των Minidiscs ζήτησε 132.380 ευρώ. 

Έτσι, οι Radiohead άνοιξαν οι ίδιοι τα αρχεία τους στο κοινό, προσφέροντας μέσω Bandcamp και τις 18 αυτές ώρες μουσικής από τις οποίες προέκυψε το ΟΚ Computer -κάνοντας τους fans τους ανά τον κόσμο ιδιαίτερα ευτυχισμένους. Ό,τι δε κέρδη προκύψουν από αυτό το άνοιγμα, το γκρουπ ανακοίνωσε ότι τα δωρίζει στην περιβαλλοντολογική ομάδα Extinction Rebellion, για την ενίσχυση της δράσης της. 

«Αντί να συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε», δήλωσε ο κιθαρίστας των Βρετανών Jonny Greenwood, «αποφασίσαμε να το κάνουμε έτσι. Θα το κρατήσουμε βέβαια μόνο για 18 μέρες. Πάντως εσείς, με μόλις 18 λίρες Αγγλίας μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας αν έπρεπε να πληρώσουμε τα λύτρα ή όχι». Σε ευρώ μέσω PayPal, η τιμή σε μας βγαίνει στα 26,25 ευρώ.

ακούστε και τις 18 ώρες υλικού μέσω BandCamp, πατώντας εδώ

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured