Ήταν Δεκέμβριος του 1968 όταν οι Rolling Stones έστησαν μια μεγάλη και ιδιαίτερη συναυλία στο Λονδίνο, προσκαλώντας τους Jethro Tull, τους Who, τη Marianne Faithfull, τους Taj Mahal (και μερικούς ακόμα διάσημους) να τους συντροφεύσουν live σε μια σκηνή τσίρκου -γι' αυτό δόθηκε και ο τίτλος The Rolling Stones Rock And Roll Circus. Αποφάσισαν μάλιστα ότι το όλο σόου έπρεπε να κινηματογραφηθεί, πράγμα που ανέθεσαν στον Michael Lindsay-Hogg, με απώτερο στόχο τη διάθεσή του στη βρετανική τηλεόραση (στο BBC). Η βραδιά είχε μάλιστα ιδιαίτερη ιστορική αξία, καθώς κατέγραψε τον Tony Iommi των Black Sabbath να παίζει κιθάρα για τους Jethro Tull. 

Το φιλμ ωστόσο, τελικά εγκαταλείφθηκε. Όταν το 1992 ο Lindsay-Hogg επέστρεψε σε αυτό, ώστε να κάνει μοντάζ σε ό,τι υπήρχε, το άφησε ξανά, συμπεραίνοντας ότι έλειπαν πολύ βασικά πλάνα. Αρχικά θεωρήθηκαν χαμένα, όμως βρέθηκαν το 1993. Η αποκαταστημένη ταινία προβλήθηκε έτσι στο σινεμά το 1996 και στη συνέχεια κυκλοφόρησε και εμπορικά, πρώτα σε βίντεο (1996), ύστερα και σε DVD (2004).

Τώρα, λοιπόν, οι Rolling Stones ρίχνουν στην αγορά μια σούπερ επανέκδοση. Και στα πλαίσια του σχετικού promo δημοσιοποιούν ξανά μια εκ νέου αποκαταστημένη κόπια με την performance τους στο "You Can’t Always Get What You Want", τραγούδι που θα έμπαινε στη συνέχεια στο άλμπουμ του 1969 Let It Bleed -μπορείτε να δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης. 

Η επανέκδοση του The Rolling Stones Rock And Roll Circus βγήκε ήδη στην Αμερική και στις 28 Ιουνίου θα γίνει διαθέσιμη και στην Ευρώπη. Σε αυτήν περιέχεται ένα εκτεταμένο soundtrack 28 τραγουδιών με νέα μίξη και νέο ηχητικό mastering (διαθέσιμο είτε σε διπλό CD, είτε σε τριπλό βινύλιο), αλλά και η ταινία σε αποκαταστημένη 4K Dolby Vision εκδοχή (διαθέσιμη τόσο σε DVD, όσο και σε Blu-ray). Μαζί, υπάρχει και ένα βιβλίο 44 σελίδων, με πολλές φωτογραφίες από τα γυρίσματα.

{youtube}Ef9QnZVpVd8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured