Θλίψη σκόρπισαν στον heavy metal κόσμο τα νέα που ήρθαν από τη Βραζιλία μέσα στο Σαββατοκύριακο, ανακοινώνοντας τον θάνατο του τραγουδιστή André Matos, μόλις στα 47 του χρόνια. Οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή. 

Γεννημένος στο São Paulo, ο Matos άρχισε να ασχολείται με τη μουσική ήδη στα 10 του χρόνια και στα 13 του (1985) βρέθηκε να τραγουδά και να παίζει πλήκτρα στους Viper, μια μπάντα άμεσα επηρεασμένη από τους Iron Maiden της εποχής. Μετά την αποχώρησή του βρέθηκε στους Angra (1991), με τους οποίους και έφτασε στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα όταν έβγαλαν το 2ο τους άλμπουμ Holy Land το 1996, φτάνοντας ως το #17 της Ιαπωνίας. 

Οι τσακωμοί στο εσωτερικό των Angra το 2000 οδήγησαν σε παραίτηση τόσο τον Matos, όσο και τους Luis Mariutti (μπάσο) και Ricardo Confessori (ντραμς), οι οποίοι ένωσαν δυνάμεις στο νέο γκρουπ των Shaman. Κι εκεί ωστόσο η κατάσταση παρέμεινε έκρυθμη, με αποτέλεσμα την απόλυση του Matos το 2005. 

Έκτοτε ο Matos ξεκίνησε μια σόλο καριέρα (2007), ωστόσο το 2015 βρέθηκε για λίγο ξανά με τους Viper, ενώ το 2018 ανακοινώθηκε ότι θα έπαιρνε μέρος και στο reunion των Shaman. 

{youtube}LW9O0U3JyYE{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured